reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Cześć, widzę że jeszcze nikt nie odpisał.
Jeżeli chodzi o immunologię to większość dziewczyn (w tym ja) udaje się do docenta Paśnika. Jest takim naszym guru immunologicznym[emoji3590]. Wielu dziewczynom już pomógł, jest konkretny i miły.
Przyjmuje w Łodzi i chyba jakiś dzień w Warszawie.
Terminy ma dosyć odległe, z tego co wiem to już nie przyjmuje zapisów. Wznowią je dopiero chyba od początku kwietnia, nie pamiętam dokładnie.
Przyjmuje w APC analizy medyczne - Łódź
Dziękuję za odpowiedź! :) Właśnie jedna z dziewczyn mi poza forum o nim mówiła, ok to do niego na pewno się pokieruję. :) Jeszcze tylko został jakiś bardzo dobry genetyk. :)

reklama
Dziękuję za odpowiedź! :) Właśnie jedna z dziewczyn mi poza forum o nim mówiła, ok to do niego na pewno się pokieruję. :) Jeszcze tylko został jakiś bardzo dobry genetyk. :)
W sprawach genetyka nie pomogę, może ktoś inny ci odpowie. @Aduś16 jest dobra w te klocki, chyba lepsza niż niejeden lekarz pożal się boże. Jak zobaczy to ci napewno odpowie

Hej dziewczyny! Z mężem jeszcze jesteśmy grubo przed podejściem do in vitro, na razie się diagnozujemy, mam do Was pytanko odnośnie specjalistów. Szukamy bardzo dobrego genetyka i immunologa gdzieś na północy lub w centrum Polski, może któraś z Was ma problemy własnie genetyczne lub immunologiczne i zna bardzo dobrych specjalistów. Byłabym wdzięczna za polecenie kogoś. :) W tej chwili jesteśmy pod opieką tylko genetyka, dr Ochman z Kliniki Invicta w Gdańsku ale chcielibyśmy jeszcze z kimś innym skonsultować nasze wyniki, z kimś spoza Invicty, tak dla pewności.
Hej😊ja tez wybieram się do Paśnika, ale w Łodzi pracuje też prof. Malinowski, ponoć docent Paśnik jest jego wychowankiem😉o Malinowskim wiecej moze Ci powiedzieć @Dakita30 bo jest dzieki niemu w ciąży (zresztą sama Ci pewnie opowie). Co do genetyków to nie mam doświadczenia, ale na leczę się w invicta Warszawa i widzialam, ze od stycznia zaczęła z nimi współpracę jakaś profesor własnie genetyk. Chwalili się tym na fb, wiec pewnie nie jest to pierwsza lepsza lekarka😊tylko ktoś kto ma wiedzę doświadczenie. Na stronie znajdziesz pewnie wiecej info.W kazdym razie powodzenia😊
Masz w opisie Moderator, znaczy ze opiekujesz się jakimś innym wątkiem?

Na 15 zaczyna sie kiermasz a na 16.30 mamy rezerwacje ;) Szkoda mi troche kasy ale jak Łukasz mowi ze mozemy sobie pozwolic to chyba tak jest bo ja to srednio ogarniam wszystko ;) I kurcze nawet domu nie mam na siebie przepisanego!!!! Cos musze z tym zrobic tylko najpierw in vitro ogarne ;) Czyli standardowo "jutro sie nad tym zastanowie" 😂
A to nie jest tak, że jak nie macie rozdzielności majątkowej to wszytsko co macie jest wspólne i do całego majątku macie równe prawa w sensie 50/50? Ja to w sumie nie ogarniam tego

Hej😊ja tez wybieram się do Paśnika, ale w Łodzi pracuje też prof. Malinowski, ponoć docent Paśnik jest jego wychowankiem😉o Malinowskim wiecej moze Ci powiedzieć @Dakita30 bo jest dzieki niemu w ciąży (zresztą sama Ci pewnie opowie). Co do genetyków to nie mam doświadczenia, ale na leczę się w invicta Warszawa i widzialam, ze od stycznia zaczęła z nimi współpracę jakaś profesor własnie genetyk. Chwalili się tym na fb, wiec pewnie nie jest to pierwsza lepsza lekarka😊tylko ktoś kto ma wiedzę doświadczenie. Na stronie znajdziesz pewnie wiecej info.W kazdym razie powodzenia😊
Masz w opisie Moderator, znaczy ze opiekujesz się jakimś innym wątkiem?
Tak opiekuję się wątkiem Staraczki 2018 - 2020 :)
Nam właśnie Pani Genetyk powiedziała, że u nas albo in vitro z diagnostyką preimplantacyjną lub z adopcją prenatalną, ale adopcję wykluczamy. Chciałabym skonsultować jeszcze z kimś moje wyniki. Jeszcze czekam na swoje wyniki: Detekcja 33 mutacji w genie CFTR ze względu, że mąż ma tą mutację i wynik detekcji Polimorfizmu 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1).

Widzę że cię gnębi ta sprawa domu, to normalne że martwisz się o swoją przyszłość. Ja też bym się lepiej czuła gdybym wiedziała że w razie czego nie zostanę z niczym.
Zrób zdjęcie zarełka jak będzie dobre. Nie możesz sobie wszystkiego odmawiać, więc jak mężu mówi że można, to korzystaj
No bo w sumie to stwierdzilam ze jestem zbyt beztroska ;) A co jak sie zakochw kims innym tak jak we mnie wczesniej. On byl gotow wwtedy wszystko rzucic A na slask przyjerzdrzal tylko po to zeby mnie do pacy odprowadzic i wracal. A jak go jakas pinda tak oczaruje to co ja wtedy zrobie ? Ostatnio to wogole mnie napadly takie dziwne mysli. Mama bratanice Amelka juz wam pisalam i wyobrazilam sobie ze mnie lukasz zostawia ja nie mam dzieci i mnie taka samotna pochwaja ;( A amelka kiedys przyjdzie ze swoimi dzecmi i bedzie im opowiadac ze tutaj lezy taka ciotka. Nawet nie bedzie kto mial przyniesc glupiego kwiatka na moj pomnik ;(

reklama
Do góry