reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki tak was czytam z ta luteina i trochę się martwie bo ja mam tylko 3x2 100 mg i estrofem. Nie nam podjęzykowych ani prolutexu. Czy to aby nie za mało ? Mam w domu duphaston może powinnam sobie dołożyć ?
Ale lekarz Ci taka dawkę ustalił tak? Pewnie na podstawie wyniku progesteronu. Nie martw się. Ja malam niski progesteron dlatego mialam takie dawki, z których teraz schodzi.

reklama
No dziś akurat od rana mnie podbrzusze jakos nieco mocniej boli. Polknelam nospe wlasnie. Wczoraj się czułam dobrze to cały dzień na nogach latalałam i może dlatego.. .
Na bank dlatego. Ja tak mam z kazdym razem - jak dam sobie popalic w ciagu dnia to albo wieczorem albo na drugi dzien, brzuch protestuje i domaga sie odpoczynku.

Dziewczynki tak was czytam z ta luteina i trochę się martwie bo ja mam tylko 3x2 100 mg i estrofem. Nie nam podjęzykowych ani prolutexu. Czy to aby nie za mało ? Mam w domu duphaston może powinnam sobie dołożyć ?
Nie musisz mieć roznych rodzajów peogesteronu, wystarczy jeden tylko w odpowiedniej dawce. Ja miałam na rozpisce przed transferem tylko 3x2 dowcipnej luteiny, a po transferze dodatkowo prolutex 7 amp. A brałam więcej od razu znaczy 3x3 dowcipne plus podjęzykowej kilka dziennie. Wszystko zależy jak reaguje organizm, ja juz wiem ze u mnie 3x2 to po prostu za mało, a nie lubię się dodatkowo progesteronem stresować 😊

Na bank dlatego. Ja tak mam z kazdym razem - jak dam sobie popalic w ciagu dnia to albo wieczorem albo na drugi dzien, brzuch protestuje i domaga sie odpoczynku.
Zgadzam się 😊ja kilka dni temu mialam mega marudne dziecię i go dużo nosiłam, i już wieczorem wiedziałam, że to było za dużo i teraz bardziej uważam😊

Nie musisz mieć roznych rodzajów peogesteronu, wystarczy jeden tylko w odpowiedniej dawce. Ja miałam na rozpisce przed transferem tylko 3x2 dowcipnej luteiny, a po transferze dodatkowo prolutex 7 amp. A brałam więcej od razu znaczy 3x3 dowcipne plus podjęzykowej kilka dziennie. Wszystko zależy jak reaguje organizm, ja juz wiem ze u mnie 3x2 to po prostu za mało, a nie lubię się dodatkowo progesteronem stresować 😊
Ja mam taka dawkę po badaniu przed wizyta prog 0.15 ale zastanawiam się czy w dzień transferu badają progesteron ? Żeby ewentualnie zwiększyć dawkę ?

Ja po transferze na sztucznym cyklu miałam tez tylko 3x1 200mg utrogestan wystarczy 😉

reklama
Do góry