reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czy mi się wydaje czy macie dość często te wizyty?
Ja wizyt miałam już 8 od momentu potwierdzenia ciąży do teraz czyli 21TC. Ale jednak po 1 w Polsce są inne standardy- w sensie ta opieka nad kobietami w ciąży jest inna, tu na początku miałam wizyty co tydzień, bo zarodek z serduszkiem był, no ale plamienia więc dla mojego spokoju miałam często wizyty no i ja chodzę i leczę się prywatnie. Więc lekarze chcą zarobić, a ja chciałam jak najczęściej potwierdzić czy wszystko ok czy o coś popytać. Teraz mam wizyty raz na 3tygodnie :)

Mam juz te witaminy w prenatal duo własnie od 12tyg ciazy. Ale lekarz kazal skończyć te prenatal uno co są niby do 12tyg i dopiero zacząć te duo. Zaczne za 3 dni.
Kurcze a ja nie biore zadnych witaminek. Jedynie magnez i d3 i folian. Jak zapytalam lekarza o to co poleca to powiedzial by jesc warzywa owoce i ryby. Hmmm... Moze lepiej cos kupic? @Dakita30 @Netiaskitchen wy bierzecie cos?😁

reklama
Ja wizyt miałam już 8 od momentu potwierdzenia ciąży do teraz czyli 21TC. Ale jednak po 1 w Polsce są inne standardy- w sensie ta opieka nad kobietami w ciąży jest inna, tu na początku miałam wizyty co tydzień, bo zarodek z serduszkiem był, no ale plamienia więc dla mojego spokoju miałam często wizyty no i ja chodzę i leczę się prywatnie. Więc lekarze chcą zarobić, a ja chciałam jak najczęściej potwierdzić czy wszystko ok czy o coś popytać. Teraz mam wizyty raz na 3tygodnie :)

No ja do 12 tyg miałam co 2-3 tyg, teraz już weszłam w normalny tryb wizyt ciążowych raz na miesiąc 😰 także najbliższa 17.04 a kolejna 18.05 połówkowe a potem to nawet nie wiem co ile robią usg. Muszę zapytać o cytologię bo nigdy mi tu nie robili. Moczu tu nie badają wiec nawet nie będę pytać

Do góry