reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Duża liczba pęcherzyków uzyskana po stymulacji jajników zwiększa ilość wydzielanego przez ten narząd hormonu – estradiolu, który może mieć niekorzystny wpływ na prawidłowe zagnieżdżenie się w niej zarodka.

To cytat z novum ze wysoki estriadol może utrudniać zagniezdzenie wiec może ma racje ze od 150 do 400 - jeszcze będę czytac...

reklama
Brak jednostek w jakich oznaczono poziom estradiolu nie pozwala na pełną jego ocenę. Duża liczba pęcherzyków uzyskana po stymulacji jajników zwiększa ilość wydzielanego przez ten narząd hormonu – estradiolu, który może mieć niekorzystny wpływ na prawidłowe zagnieżdżenie się w niej zarodka. Dlatego często w takich wypadkach zaleca się zamrożenie wszystkich zarodków i wykonanie transferu w cyklu naturalnym bez stymulacji, Takie postępowanie dodatkowo zmniejsza, a nawet całkowicie eliminuje ryzyko przestymulowania.

to o progu pisza

Duża liczba pęcherzyków uzyskana po stymulacji jajników zwiększa ilość wydzielanego przez ten narząd hormonu – estradiolu, który może mieć niekorzystny wpływ na prawidłowe zagnieżdżenie się w niej zarodka.

To cytat z novum ze wysoki estriadol może utrudniać zagniezdzenie wiec może ma racje ze od 150 do 400 - jeszcze będę czytac...
Ja pierdziulę, badać go jutro czy nie? Weź mi powiedz 🙏

@kate_p7 zerniesz na ten mój estriadol bo prog to wiem ze jest super tzn tak niski powinien być przed właczeniem prpgesteronu co nie? Ale ten estraidol?
Kluczowa jest grubość endonetrium a nie estradiol z krwi. A co do wysokości się nie znam. Jak pokazuje na II dążę cyklu to chyba jest ok:-) 200-300 jest na jeden pęcherzyk w czasie stymulacji. @annemarie wiecej wie na ten temat zapewne:-)

Wydaje mi się to niemożliwe bo w takim przypadku żaden świeży transfer nie miałby szans się udać. Po stymulacji zawsze estradiol jest powyżej 400 i w tysiącach idzie. Chyba ze masz w innych jednostkach

reklama
Do góry