reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trochę się boje brać ta heparynę wcześniej bo u mnie jest problem z ciężkim transferem po ostatnim plamilam 3 dni a jak zapodam acard i heparynę to w ogóle krew mnie zaleje
Nie wiem nie dorardze nasz a ferdka tez miala na tydzien przed heparyne, ja tez - takie zalecenia pasnika a u mnie nic z immuno nie ma. Gametowy tez na tydzien przed tym razem bo zawsze od dnia transferu. Z tym zalaniem to tez nie wiem jak jest dokladnie - bo ja mam krwiaka - odstawil tylko acard a heparyne zwiekszyl nawet z ampulki 0,4 na 0,6 - sluchaj sie lekarza ;)

Aha. No to dobrze. U mnie najwidoczniej od poczatku było coś nie halo. Mam nadzieję że u Ciebie będzie wszystko pozytywnie. Nie myśl za duzo🙂
Dziekuje. Ty mialas maly pecherzyk to powinno szybko pojsc. Ja mialam na poczatku tak ze tej ktrwi nie bylo za duzo ale bolalo ale wolalam byc w domu bo moglam sobie wejsc pod prysznic, wlaczyc netflixa to mnie troche uspokajalao- oglnie brdziej sie chyba denerwowalam bo nie wiedzialam co mnie czeka. Jak juz bedziesz w fazie kulminacyjnej to sie nie przestrasz jak beda wychodzic jakies skrzepy czy tkanki - ja mialam takie uczucie jakbym za przeproszeniem robila kupe pochwa :o 🤭 👍 ale to juz nie boli. Przepraszam za dosadnosc ale ja np wolalam wiedziec co mnie czeka ;) USG i tak bedziesz musiala zrobic - u mnie sie zatrzymaly jakies tkanki w szysjce macicy i finalnie dostalam leki na oczyszczenie artrotec ale nie zadzialaly i po kilku dniach juz mialam taka normalna miesiaczke bez boli i po USG sie okazalo ze sie wyczyscilam.

heheheheeh wczesniej sie denerwowalam serduszkiem a teraz wiekiem. Dziekuje ze napisalas ze tez tak mialas kilka dni roznicy. Napisz mi jeszcze raz czy naprawde tak bylo tylko szybko prosze bo mi Łukasz wylacza wlasnie interent - mam godzine na pozalatwianie spraw. Zmusialam go zeby zadzwonil do tego moje ordynatora no i zadzwonil. Powiedzial mu ze: wedlug niego jest ok a takie kilka dni czy kilka mm nie powinny stanowic problemu a pracuje w tym zawodzie juz 20 lat i troche sie na tym zna (ja wiem swoje bo in vitro) Za tydzien badz dwa moze sie okazac ze np tak podskoczy ze bedzie o dwa dni za duze jak na wiek ciazy - ale ja w to oczywiscie nie wierze bo in vitro ;) Caly czas mysle ze bedzie jak u Kaludiaanita ;( Mam nie czytac!!!!! Łukasz rozmawial z moja mama i powiedziala ze ja to dopeiro bylam kruszynka i ze niby tez za mala jak na wiek ciazy. I tak zadreczam wszystkich doodkola. Przerwalam lukaszowi prace i sie zdenerwoeal i zostaje mi juz tylko netflix i ksiazki. Takze juz nie popisze z wami ;( Podobno przegielam ;) Co do dolegliwosci to wlasnie mi slabo, zawroty glowy i mam nudnosci. Ale to chyba z nerwow. A co jesli serce bije a jednak jest za mala? Pewnie jakies wady? Aha no i ten mi kazal odstawic mete!!!! Nie wiem co zrobic ;( Bo ty bralas w ciazy?
Mi gin w klinice kazal odstawic, ale gin ktory prowadzil mi ciążę i endokrynolog brać i brałam. Nie wkręcaj sobie wad. Proszę Cię. Ja nie wiem jak przezyjesz te 9 mcy haha. Możesz wierzyć lub nie jak zaszlam w ciąże ani razy nie pomyslalam zle. Moja mama nid kupuj ubran itd a ha od razu oo kazdej wizycie cos drobnego kupowalam. Bylam pewna ze będzie dobrze. Przyciagaj dobre myśli.

Mi gin w klinice kazal odstawic, ale gin ktory prowadzil mi ciążę i endokrynolog brać i brałam. Nie wkręcaj sobie wad. Proszę Cię. Ja nie wiem jak przezyjesz te 9 mcy haha. Możesz wierzyć lub nie jak zaszlam w ciąże ani razy nie pomyslalam zle. Moja mama nid kupuj ubran itd a ha od razu oo kazdej wizycie cos drobnego kupowalam. Bylam pewna ze będzie dobrze. Przyciagaj dobre myśli.
No ale mialas te kilka dni roznica na USG ? Daj mi troche tej swojej ddobrej energii plisss ;)

reklama
Czy te Twoje nerwy kontrole sprawdzania analizowania cokolwiek dają? Powodują powiększanie się zarodka likwidują emocje? Przecież to wszystko i tak nic nie zmienia w niczym nie pomaga nic na to poradzić nie możesz. Zarodek jeśli ma się rozwijać to będzie niezależnie od sytuacji. Musisz W końcu odpuścić komuś uwierzyć i przestać panikowac bo nie wytrzymasz w tej ciąży. Cała ciąża to masa niewiadomych i trzeba dac dzidzusiowi spokój i grzecznie na niego czekać. Wszystkie Twoje emocje i nerwy przekładają się na ta mała kijaneczke która masz w brzuchu, daj jej spokój i rozwój rosnąć A naturze działać w tym kierunku w którym uzna to za stosowne. Ty już swoją robotę wykonalas.
Nooo wlasnie !!!! Tylko ze jak ty mialas pecherzyk 10 to ja na twoim etpaie mialam juz 25mm - ale jednak sa jakies odchylenia - trudno musze z tym jakos zyc - czas pokaze.

Do góry