reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Jak chcesz przeczekać to jakieś 6 miesięcy.....
U nas kliniki zamknęli na 3 miesiące i wszystkich prywatnych lekarzy przejęło Państwo.
Kliniki kończyły tylko zaczęte stymulacjie ......
Jak chcesz zacząć zmień lekarza....
Jakoś mi entuzjazm opadł....Dzisiaj mam zły dzien.

reklama
Mnie ponad tydzień trzymało w tym 2 dni spedzilam w szpitalu [emoji85] więc to dużo zależy od organizmu kobiety jak przez to przejdzie.
A dostawałas coś po punkcji dostinex, steryd? Cokolwiek? Bo ja w dniu punkcji miałam zatrzymanie moczu. Dostałam dostinex i za dwa dni luzik. A wiedziałam gdzie już mam jechać - jaki szpital itp. PJeszcze transfer był oczywiście bez efektu;-P

@bazylia128 jak tam brzuszek? Większy? Pisałaś w tamtym tygodniu. A ja dziś widziałam brzuch dziewczyny, która jest o kilka dni dłużej w ciąży niż ja i aż się przeraziłam, że ja nic nie mam! :szok: Ona już sobie kupiła ciążowe spodnie, żeby na brzuch założyć, bo nie mieści się w swoje. A ja chodzę normalnie w swoich jeansach. Niektóre mnie uwierają, ale to bardziej w miejscu po zastrzykach, bo mam delikatnie spuchnięty i siny brzuch 🤔 Ona jest w 9t2d, a ja 8t5d. Wiem, że każda kobieta ma różnie. Znam mega chudą dziewczynę u której dopiero w 23tyg brzuszek był delikatnie uwypuklony, bo zdjęcia wstawiała po porodzie już z różnych etapów. Byłam w szoku, że w ogole była w ciązy, bo zdjęcia wstawiała codziennie już w ciąży i nic nie było widać 🙈 Pod koniec luźniejszy sweter i kompletnie zero podejrzeń. Chciałabym tak, ale nie jestem aż tak chuda 🙈 Profesor już pytał ile ważę od początku ciąży, a waga sie nie zmieniła :rofl:
Jutro odpisze bo dzisiaj mnie Łukasz meczy i nie kaze mi juz na kompie siedziec ;)

Dziewczyny mam pytanie ile z Was skorzystało z diagnostyki preimplantacyjnej nie mając wskazań typu wcześniejsze poronienia czy choroby genetyczne w rodzinie ? Stoimy z partnerem przed decyzją o in vitro (ja ja już podjęłam, partner się waha), wczoraj byliśmy na wizycie w klinice Invimed i lekarz prowadzący zasugerował skorzystanie z tej diagnostyki co notabene zwiększa nam koszty procedury o 100%. Ja uważam, że nie warto, partner powiedział, że jeśli się zdecyduje to tylko z tą diagnostyką. Pytanie do Was - czy to naprawdę ma sens ? Czy warto wydać takie pieniądze ? Dodam, że wskazaniem u nas jest głównie mój wiek 39 lat.
I drugie pytanie, jak często udaje się zajść w ciązę już po pierwszej procedurze ?
U mnie nie było wskazań do diagnostyki typu poronienia czy choroby genetyczne. Diagnostykę zrobiłam głównie ze względu na wiek (wówczas 38) i by teoretycznie zwiększyć szanse. Akurat w moim przypadku diagnostyka odzwierciedliło statystki dla mojego przedziału wiekowego. Niestety nie pomogło to dotychczas w powodzeniu transferów.

Witam,
jestem nowa, ale od kiedy podjeliśmy z mężem decyzję o in vitro, czasami Was podczytuję ☺w piątek podchodzę do pierwszej punkcji...mam obawy, bo dziś na usg okazało się , że na jednym jajniku jest 10 ,a na drugim 12 pęcherzyków, które mają około 19-20 mm , mój estradiol z dziś to 2600 pg/ml. Boję się hiperstymulacji , czy któraś z Was miała podobnie, a mimo to nie przechodziła hiperstymulacji? 🤔
Witaj, ja miałam 3 dni przed punkcją estradiol na podobnym poziomie co u Ciebie i ogólnie 22 pęcherzyki. Obyło się bez hiperstymulacji. Oczywiście każdy organizm jest inny i może inaczej reagować ale przy takim wyniku nie powinnaś się martwić. Transfer robisz od razu? Bo to jest też istotne. Przy hiperce dostajesz leki na wyciszenie i transfer zazwyczaj jest odraczany, a jeśli ryzyka hiperki nie ma, wtedy dostajesz inne leki, przygotowujące do transferu

@Gonia0605 masz juz wyniki? Zapomnialam napisac ci przepis na zielone koktajle kotre ja pilam, a dzisiaj @fredka84 pisala ze tez bedzie robic to jej podpowiedzialam. Kup sobie jarmuz mrozony, mrozony szpinak - garstka szpinaku, j anajlpeiej dawalam dwie kostki tego w otrebkach, garsc jarmuzu, pol awocado, pol jabluszka i skrop to cytryną, jak masz to nac pietruszki, zalej to pol szklanki wody i zblenduj dokladnie - sa mega zdrowe, lątwe w przygotowaniu, skladniki tylko wyjmujesz z zamrazarki i najzdrowsze na swiecie. Wypij to duszkiem chociaz mi w smaku nie przeszkadzaly, na raz, sa sycace no i powtorze sie BAAARDZO ZDROWE i wspomagaja odchudzanie ;) Czekma z toba jutro na wyniki ;)

Dokładnie to samo mi lekarz powiedział, estrofem potrzebny jest tylko do implantacji. Ja mialam. Odstawiać od razu po teście pozytywnym..tzn.nie od razy a stopniowo...
U mnie w klinice podobno zasada jest taka że na cyklu od razu po stymulacji to estrofem należy odstawić po pozytywnym teście +7dni,a na sztucznym kilka dni później. Ja w porozumieniu z lekarzem odstawiłam 15dnia od podania zarodka bo po 10dniach wyszła beta i powiedział, że mogę schodzić z leku bo sama też chciałam bo wiedziałam co to za kategoria leków dla płodu.

@Gonia0605 masz juz wyniki? Zapomnialam napisac ci przepis na zielone koktajle kotre ja pilam, a dzisiaj @fredka84 pisala ze tez bedzie robic to jej podpowiedzialam. Kup sobie jarmuz mrozony, mrozony szpinak - garstka szpinaku, j anajlpeiej dawalam dwie kostki tego w otrebkach, garsc jarmuzu, pol awocado, pol jabluszka i skrop to cytryną, jak masz to nac pietruszki, zalej to pol szklanki wody i zblenduj dokladnie - sa mega zdrowe, lątwe w przygotowaniu, skladniki tylko wyjmujesz z zamrazarki i najzdrowsze na swiecie. Wypij to duszkiem chociaz mi w smaku nie przeszkadzaly, na raz, sa sycace no i powtorze sie BAAARDZO ZDROWE i wspomagaja odchudzanie ;) Czekma z toba jutro na wyniki ;)
O tak też uwielbiam zielone koktajle piłam od lat a teraz musiałam trochę przystopować bo za dużo ich w ciąży nie można. Swoją drogą polecam na FB bloga Zielone Koktajle mają świetne przepisy.

reklama
Do góry