annemarie
Fanka BB :)
Slicznoty male,te wasze dzidziolki.Ciesze sie ze tak pieknie rosna,spia,jedza....zyc nie umieracHahaha no jeszcze nie mam siwych wcale
Ale pewnie teraz to kwestia czasu![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Slicznoty male,te wasze dzidziolki.Ciesze sie ze tak pieknie rosna,spia,jedza....zyc nie umieracHahaha no jeszcze nie mam siwych wcale
Ale pewnie teraz to kwestia czasu![]()
DziękujęSlicznoty male,te wasze dzidziolki.Ciesze sie ze tak pieknie rosna,spia,jedza....zyc nie umierac![]()
Dzięki kochana, co u Ciebie? Jak się czujesz? Który to już tydzień? Znasz już płeć?Gratulacje kochana. Jakie slodkie slodziakizdrowka dla was życzę
Zgłaszasz się 15 minut przed wyznaczoną godziną, przebierasz się w koszulę i kapcie (klapki itp. co kto lubi). Dostajesz domięśniowo (zwykle w pośladek) papawerynę - ma na celu rozluźnić mięśnie, przede wszystkim szyjkę macicy. Czekasz ok. 10 -15 minut. Wchodzisz do pokoju gdzie masz już gotowe narzędzia (wziernik i cewnik do podania zarodka). Embriolog przeprowadza z Tobą rozmowę, sprawdza dane, odpowiada na Twoje pytania, mówi jaki jest stan zarodka i czy są potrzebne dodatkowe opcje np. Embrioglue czy nacięcie otoczki zarodka. Kładziesz się na fotelu, przychodzi ginekolog, wkłada wziernik - wszystko tłumaczy Tobie co gdzie i jak jest widoczne na USG (głowice USG przykłada do podbrzusza). Po podaniu zarodka widzisz ma USG białą kropkę - to jest Twój KropekDziewczyny jak mniej wiecej wyglada transwer mrozaczka na cyklu sztucznym z estrofemem?
Mi też przyda się ta wiedza [emoji6] Dzięki. Mam nadzieję, że u mnie na przyszły tydzień uda się zrobić transfer[emoji110][emoji3059]A i jeszcze przed podaniem zarodka ok 30 minut przed wypij 250-500 ml wody w celu wyprostowania macicy - łatwiej jest wtedy wprowadzić cewnik nie dotykając do macicy aby jej dodatkowo nie podrażniać. Jeśli przed samym transferem Twoje zwieracze nie wytrzymają i będziesz chciała siku to spokojnie to zrób - też dadzą radę wprowadzić zarodek![]()
Pytałam się ile czasu rozmrażany jest zarodek - trwa to niecałe 15 minut![]()
To fantastycznie. Ja będę na L4 za miesiącJa od poniedziałku tez na l4 jestem![]()