reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Z tego co patrzyłam dzisiaj na pacjent.gov to terminy są codziennie co chwile. Patrzyłam po godz 14 to najszybciej było o 15.15. Wiec w środę jak mi powie, że mogę to od razu się zaszczepimy
Tego nie wiem ale wydaje mi sie, ze w ta strone nie ma problemu. Gorzej chyba jak jesteś przed punkcja czy transferem. Ja bym sie zapisala i dopytala lekarza co on mysli. Ale moim zdaniem tylko przed transferem trzeba miec ten odstep.

reklama
Czy któraś z Was miała robione takie badania genetyczne ?
Ciężko się połapać bo trochę tego jest ...🤔🤔🤔

Załączniki

• Screenshot_20210618-202902~2.png
    Screenshot_20210618-202902~2.png
    82,8 KB · Wyświetleń: 74
  • Screenshot_20210618-202930-022.png
    Screenshot_20210618-202930-022.png
    92,9 KB · Wyświetleń: 79
No właśnie podobno nasienie średnie (ale nie słabe) i pewnie mój wiek się przyłożył, ale z medycznego punktu widzenia to co mogli sprawdzić to u mnie wszystko ok
To my podobnie jak Wy 🙂 ja stymulację miałam w wieku 37 lat, mąż nasienie takie sobie, morfologia kuleje, ale pozostałe parametry bardzo dobre i badanie fragmentacji DNA plemników super, co czytalam, że jest najważniejsze. 11 zarodków i z tego 4 blastki, z tym że jedna słabiutka, a mimo wszystko zarodki chore, została ostatnia sensowna.. Chcę podejść do kolejnej stymulacji i przebadać zarodki, póki co jestem na etapie czytania o tych badaniach i to co powiedział mi ostatnio lekarz, że zarodki mogą mieć mozaikę, że cześć komórek będzie poprawna z odpowiednią liczba chromosomów, a część nieprawidłowa. Do badania pobiera się kilka komórek i jeżeli będą prawidłowe to duże prawdopodobieństwo, że tak będzie ale niestety nie zawsze!!! Dlatego też przebadane zarodki nie zwalniają kobietę z badań prenatalnych.. I to jest najgorsze... Tyle to wszystko kosztuje i nie ma gwarancji ehh 😔

reklama
Do góry