Dziewczyny czy ktoraś z Was przed i po transferze brała taki żelazny zestaw leków: encortolon, plaquenil, prograf, accofil, heparyna, acard, ok 3 dni przed transferem wlew domaciczny z accofilu oraz wlew w dniu transferu z intralipidu? Wcześniej seria szczepień limfocytami. Moja historia jest bardzo długa łącznie 8 transferów
6 pierwszych beta zawsze zerowa pomimo dobrych jakościowo zarodków 2 ostatnie transfery po leczeniu immunologicznym ciąże biochemiczne. Prof. M po 2 ciążach biochemicznych dodał właśnie nowość plaquenil i wlew z intralipidu. Czy ktorej sie udało z tymi lekami? Pomału tracę nadzieje
w lipcu mam mieć transfer ostatnich 2 zarodków blastek z 6 doby i obswiam się że kolejny raz nic z tego nie bedzie
reklama
sarenkamala
Fanka BB :)
To teraz może któraś bardziej doświadczona albo ciężarkowka powie coś na temat moich wyników 10dpt (cykl sztuczny transfer
)
progesteron 50.5 nmol/l czyli to będzie około 16ng/ml ??? Czy taki wynik jest Ok? Dodam tylko ze moj progesteron w dniu transferu, 5 i 10 dniu pozostaje bez zmian kręci się między 45-50.5 nmol/mg
Estrogen 818 pmol/l
Beta tak jak pisałam wcześniej 280 10dpt jutro sprawdzam przyrost.
progesteron 50.5 nmol/l czyli to będzie około 16ng/ml ??? Czy taki wynik jest Ok? Dodam tylko ze moj progesteron w dniu transferu, 5 i 10 dniu pozostaje bez zmian kręci się między 45-50.5 nmol/mg
Estrogen 818 pmol/l
sarenkamala
Biorę cyclogest 2x dziennie 400mgTo teraz może któraś bardziej doświadczona albo ciężarkowka powie coś na temat moich wyników 10dpt (cykl sztuczny transfer)
Estrogen 818 pmol/l
Plastry estrogenowe zmieniam co 4 dni (2 x100mg)
Generalnie nie ma limitu zlecanych badań. Ale ponieważ wycena wizyty jest bardzo niska, to nie opłaca się zlecać więcej jak 2-3 badania, lub 1 drogie. Np homocysteina kosztuje aż 100 zł co sprawia ze taka wizyta już jest nieopłacalna.To zależy w jakim kontekście... te dotyczą tylko tarczycy, o to chodzi?
Mój endo na NFZ mógł wypisać tylko JEDNO badanie w czasie jednej wizyty... Więc zbadanie wszystkiego bezpłatnie zajęłoby mi ze 2 lata (biorąc pod uwagę terminy wizyt).
Nie jestem znawczyniTo teraz może któraś bardziej doświadczona albo ciężarkowka powie coś na temat moich wyników 10dpt (cykl sztuczny transfer)
Estrogen 818 pmol/l
No właśnie transfer miałam 18.05 i zarodek 5 dniowy. Niestety nie mogę znaleźć wyników z pierwszego transferu kiedy była ciąża biochemiczna. Jutro mam wizytę u mojego lekarza. Zobaczymy co powie.10 w nmol/l a ng/ml to ogromna różnica. Ja miałam 10dpt 50.5 nmol/l czyli to będzie około 16ng/ml. Ile dni jesteś po transferze i jaki zarodek 3 czy 5 dniowy?
Karo5677
Aktywna w BB
Hej jestem tu nowa ale również podchodziłam do invitro zarodek 2 dyniowy podany 3dobie . Transfer miałam robiony na świeżo i licząc z dniem transferu jako pierwszy do dziś to dziś 11 dzień beta 5:45 . Trochę się martwię czy nie zamała
sarenkamala
Jeszcze bym poczekała z tym zamartwianiem wkoncu zarodek dwudniowy wiec trochę więcej czasu potrzebuje na rozwój i zagnieżdżenie się. Najważniejsze, ze beta dodatnia. Trzymam kciukiHej jestem tu nowa ale również podchodziłam do invitro zarodek 2 dyniowy podany 3dobie . Transfer miałam robiony na świeżo i licząc z dniem transferu jako pierwszy do dziś to dziś 11 dzień beta 5:45 . Trochę się martwię czy nie zamała
sarenkamala
Ja miałam transfer 20 maja, tez zarodek 5 dniowy.No właśnie transfer miałam 18.05 i zarodek 5 dniowy. Niestety nie mogę znaleźć wyników z pierwszego transferu kiedy była ciąża biochemiczna. Jutro mam wizytę u mojego lekarza. Zobaczymy co powie.
Przy pierwszym transferze ciąża biochemiczna z beta 7. Teraz modlę się o cud żeby beta rosła. W tym momencie gramy do tej samej bramki
reklama
sarenkamala
Jakby nie patrzeć dwudniowy zarodek potrzebuje 2/3 dni do rozwoju do poziomu blastki + 2/4 dni na zagnieżdżenie to tak jakby ktoś z transferem 5 dniowca robił bete 4/5dptJeszcze bym poczekała z tym zamartwianiem wkoncu zarodek dwudniowy wiec trochę więcej czasu potrzebuje na rozwój i zagnieżdżenie się. Najważniejsze, ze beta dodatnia. Trzymam kciuki![]()
Podziel się: