Miałam tu na myśli te uspokajacze akuratDziękuję na razie mam zapas. Ananasa nie lubię zbyt szczególnie, ale zmiana diety by mi się przydała![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Miałam tu na myśli te uspokajacze akuratDziękuję na razie mam zapas. Ananasa nie lubię zbyt szczególnie, ale zmiana diety by mi się przydała![]()
Ja płacę. Pracownica po 2 dzieci ma tyle zaległego urlopu, ze siedzi w domu z dziećmi a ja płace. Ogólnie „straty” mam na 30 tys. To tez nie powinno tak wyglądaćno to powiem Ci, że my zapisaliśmy ją jak miała 5 dni do trzech państwowych żłobków, i do żadnego się nie dostała ..więc idzie do prywatnego :/. Otóż to, człowiek chciałby zostać w domu ale żeby ktoś za to płacił... Myślałam też o niani, ale stawki są takie że musiałabym oddać całą swoją wypłatę ...a to bez sensu :/
Dokładnie. Ten kraj funkcjonuje tylko dzięki przedsiębiorcom bo to oni/my wkładamy pieniądze do budżetu Państwa. Ja mam jdg wiec przynajmniej nie płace za pracowników, moj tata ponad 20 lat prowadzi warsztat w spółce ze wspólnikami i kilka razy w ciągu roku jest tak, ze on nie pobierze wypłaty, a pracownikom płaci, bo musi. Mąż zarabia 40tys miesięcznie, fajnie nie?Ja płacę. Pracownica po 2 dzieci ma tyle zaległego urlopu, ze siedzi w domu z dziećmi a ja płace. Ogólnie „straty” mam na 30 tys. To tez nie powinno tak wyglądać![]()
No niestety jak mała firma to wszystkie koszty zostają po stronie przedsiębiorcy. Dlatego teraz wszystkie małe firmy lecą na łeb na szyję bo ostatnie dwa.lata dla nich to był koszmar .Ja płacę. Pracownica po 2 dzieci ma tyle zaległego urlopu, ze siedzi w domu z dziećmi a ja płace. Ogólnie „straty” mam na 30 tys. To tez nie powinno tak wyglądać![]()
No ja akurat mam całkiem sporą, ale aktualnie aż 8 pracownic w ciąży więc z jednej strony cieszę sue z „dzieci” firmowych a z drugiej państwo przerzuca na mnie finansowanie tychże osób i jeszcze chwali się w telewizji z prorodzinnej polityki. Tylko czyimi pieniędzmi ?No niestety jak mała firma to wszystkie koszty zostają po stronie przedsiębiorcy. Dlatego teraz wszystkie małe firmy lecą na łeb na szyję bo ostatnie dwa.lata dla nich to był koszmar .
COVID, zwiększone podatki , podniesienie płac minimalnych ;(.
No masakra. Ostatnio się dowiedziałam, że moja siostra razem.z posiłkami za żłobek płaci 1700No ja akurat mam całkiem sporą, ale aktualnie aż 8 pracownic w ciąży więc z jednej strony cieszę sue z „dzieci” firmowych a z drugiej państwo przerzuca na mnie finansowanie tychże osób i jeszcze chwali się w telewizji z prorodzinnej polityki. Tylko czyimi pieniędzmi ?
Jak tam u Ciebie, udało się wszystko?Taki jest plan, ustawili na 4tą dobę (5ta wypada w niedzielę), ale tak naprawdę to ja się dopiero jutro też czegokolwiek dowiem od embriologa![]()
Oby ten transfer był ostatnim!! I znikną wszystkie zmartwienia. Kciuki!!Ja dziś miałam transfer, ale ogólnie trochę jestem podłamana, bo aż z 14 komórek z czego 10 dojrzałych zapłodniły sie tylko 3I z tego dwie są kiepskiej jakości, wg embriologa raczej nie dotrwają do 5tej dobry. Ten jeden jedyny który mi dziś transferowali jest lepszy, ale nadal średni (4ta doba, nie ma nadal moruli więc trochę jest "opóźniony", ale nadal się dzieli), opisali go jako CL.12.2
Myślałam, że będzie dużo lepiej, bo i ilość komórek i same hormony są idealne, a tu ewidentnie moje komórki są słabej jakości![]()