reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Po dzisiejszej wizycie okazało się że szyjka zaczęła się skręcać, na teraz 2,4cm czy to dobrze jak na 34+3 ? Dziewczynki ważą po 2,2kg i lekarz wyznaczył mi termin CC na 25.07 teraz muszę umówić się do szpitala :)
Następną wizyta 09.07
Koleżance w 28 tc się szyjka skróciła do 2,5 cm, aktualnie jest w 40 tc i dziecko się nie wybiera na świat 🤷‍♀️

To już za 3 tygodnie!!🩵

reklama
Witam na wizycie byłam już wczoraj chłopczyk ma 4 cm wszystko wygląda tak jak powinno być jest o 2 dni starszy niż z transferu 💪💪🥰🥰🥰teraz prenatalne mam 11.07 a wizytę u prowadzącej 4.08 🥰🥰Ale mamy cukrzycę ciążową i w środę idę do diabetologa dostanę paski i przeszkolona co jeść jak jeść jak cukier badać itp 😩będzie cięcie w 39 tyg chyba że zacznie szaleć ten cukier mocno i ciśnienie to wtedy 37 będzie cięła
Cięcie ze względu na cukrzycę? Czy inne powody?

Po dzisiejszej wizycie okazało się że szyjka zaczęła się skręcać, na teraz 2,4cm czy to dobrze jak na 34+3 ? Dziewczynki ważą po 2,2kg i lekarz wyznaczył mi termin CC na 25.07 teraz muszę umówić się do szpitala :)
Następną wizyta 09.07
Ja jestem w 37 +2, od marca oszczędzam sie bo szyjka sie skraca, od 9 czerwca leże plackiem bo szyjka sie skraca a teraz mam 22mm i juz bym chciała rodzic to sie nie rodzi 😁 idę w czwartek do szpitala, pewnie będą wywoływać.

Witam na wizycie byłam już wczoraj chłopczyk ma 4 cm wszystko wygląda tak jak powinno być jest o 2 dni starszy niż z transferu 💪💪🥰🥰🥰teraz prenatalne mam 11.07 a wizytę u prowadzącej 4.08 🥰🥰Ale mamy cukrzycę ciążową i w środę idę do diabetologa dostanę paski i przeszkolona co jeść jak jeść jak cukier badać itp 😩będzie cięcie w 39 tyg chyba że zacznie szaleć ten cukier mocno i ciśnienie to wtedy 37 będzie cięła
A jakie Ci wyszły wyniki?
Powodzenia, to na początku jest trochę przerażające, ale potem da się przyzwyczaić ;-)
Też miałam pod koniec combo skaczący cukier + skaczące ciśnienie, więc zapadła decyzja o wywołaniu w 38+5.

Powodzenia, to na początku jest trochę przerażające, ale potem da się przyzwyczaić ;-)
Też miałam pod koniec combo skaczący cukier + skaczące ciśnienie, więc zapadła decyzja o wywołaniu w 38+5.
Na czczo 97 po godzinie po obciążeniu 145 i po dwóch godzinach 131 w środę mam diabetologa ma mnie przeszkolić 😩a ciśnienie skacze przez 14 dni jak mierzyłam 3 dni było powyżej 140 i jak tak dalej będzie do wizyty to będzie holter zakładała

A ty miałaś też cukrzycę ?? Jakie wartość miałaś jak pamiętasz ??

Na czczo 97 po godzinie po obciążeniu 145 i po dwóch godzinach 131 w środę mam diabetologa ma mnie przeszkolić 😩a ciśnienie skacze przez 14 dni jak mierzyłam 3 dni było powyżej 140 i jak tak dalej będzie do wizyty to będzie holter zakładała
Rozumiem... Tak, miałam cukrzycę i nadciśnienie - ale to ostatnie już sprzed ciąży, brałam leki już wcześniej, ale w miarę postępu ciąży trzeba było pomnożyć dawki razy kilka... Miałam holter 2 razy, średnia wyszła niezła, ale pojedyncze pomiary były spore (tutaj generalnie nie ma paniki, jeśli jest 140, tylko dopiero wyżej - nie mieszkam w PL).
Co do cukrzycy to nie dotrwałam nawet do krzywej, nigdy jej nie miałam, już po pierwszych badaniach krwi na czczo (wynik 95) dostałam glukometr i nakaz diety, potem insulinę na noc.

reklama
Rozumiem... Tak, miałam cukrzycę i nadciśnienie - ale to ostatnie już sprzed ciąży, brałam leki już wcześniej, ale w miarę postępu ciąży trzeba było pomnożyć dawki razy kilka... Miałam holter 2 razy, średnia wyszła niezła, ale pojedyncze pomiary były spore (tutaj generalnie nie ma paniki, jeśli jest 140, tylko dopiero wyżej - nie mieszkam w PL).
Co do cukrzycy to nie dotrwałam nawet do krzywej, nigdy jej nie miałam, już po pierwszych badaniach krwi na czczo (wynik 95) dostałam glukometr i nakaz diety, potem insulinę na noc.
No właśnie ja pierwsza miałam 92 na czczo i to zaniepokoiło lekarkę i kazała zrobić krzywą no i tu jeszcze większy 97 ale to dopiero 12 tydzień ciazy więc myślę że insulina potem też będzie 🤔🤔dietę mam trzymam zobaczymy co będzie dalej

Do góry