reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

kosik

Ja również chodzę do Novum, miałam pobrane 12 komórek z czego wszystkie się zapłodniły i chyba dwie wolniej rozwijały się do piątej doby a reszta super. Na obserwację do piątej doby to ja uparłam się tak na prawdę ponieważ dr Lewandowski właśnie odradzał nam ale postawiłam na swoim i jak widać zagnieździł się przynajmniej jeden blastuś.
Na obserwację uparłam się dlatego, że przy poprzednim ivf miałam podawane embriony w drugiej dobie dwa razy a za trzecim poprosiłam o obserwację do piątej i była ciąż biochemiczna, więc pomyślałam, że nasze maluszki potrzebują czasu do tego,żeby pozostać z nami.
Nie wiem czy to ma znaczenie ale ja tak zaobserwowałam i jak na razie te obserwacje są słuszne.

Mam nadziej, że dzidziuś będzie rosnąć tak ładnie jak betka do tej pory. :)
W środę mam usg będę wiedzieć więcej.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie zaciążone, czekające na testy oraz starające się

Lolitka200

Jak tam Twoje zdrówko? Dolegliwości bólowe wycofały się?

reklama
My mielismy 16 pobranych komorek z czego 11 sie zaplodnilo, wszystkie byly super w trzeciej dobie. Dwa zarodeczki zostaly mi podane w lipcu a reszta zostala zamrozona - nie zdecydowalismy sie na chodowle do 5tej doby mimo ze mielismy ich tyle i bardzo dobrej jakosci. Niestety lipcowe ICSI nie bylo sukcesem. Teraz rozmrozono 3 zerodeczki i chodowano je do 5tej doby, wszystkie bardzo dobrej jakosci. 2 zarodeczki mi podano a jeden z powrotem do zamrozenia. Ogolem mamy zamrozonych 6 zarodkow 3dniowych i 1 - 5dniowy.

Na pewne rzeczy nawet nauka nie ma wplywu.

My mielismy 16 pobranych komorek z czego 11 sie zaplodnilo, wszystkie byly super w trzeciej dobie. Dwa zarodeczki zostaly mi podane w lipcu a reszta zostala zamrozona - nie zdecydowalismy sie na chodowle do 5tej doby mimo ze mielismy ich tyle i bardzo dobrej jakosci. Niestety lipcowe ICSI nie bylo sukcesem. Teraz rozmrozono 3 zerodeczki i chodowano je do 5tej doby, wszystkie bardzo dobrej jakosci. 2 zarodeczki mi podano a jeden z powrotem do zamrozenia. Ogolem mamy zamrozonych 6 zarodkow 3dniowych i 1 - 5dniowy.

Na pewne rzeczy nawet nauka nie ma wplywu.
gratulację , bardzo się cieszę i życzę spokojnych 9 miesięcy
wpadam czasem na ten wątek pomimo że nie podeszłam do in vitro ( boję się porażki)

Mi pobrali 16 z tego 14 si zapłoniło i poszło na zimowisko. W maju miałam 1wszy transfer, odmrozili 7 ,czekali do 5 doby z czego 2 obumarły w 3 dobie, podali mi 2- które się nie przyjęły. A 3 co zostały były za słabe żeby wysłać je z powrotem na zimowisko. Tym razem też odmrozili 7, przeżyło tylko 4 więc nie czekali już do piątej doby. Dwa najładniejsze podali mi. Dwa ostatnie co ostały miały wrócić na zimowisko ale się okazło że jednak są za słabe. I takim sposobem nie mamy już eskimosków. Życie niestety natura wybiera.

Witam Was dziewczyny.
serdecznie gratuluję przyszłym mamusiom a za staraczki trzymam &&&&&&&&.
Ja jestem po 2 nieudanych IUI a dziś drugi dzień biorę zastrzyki do brzucha (Fostimon). Cholernie boję się narkozy, kiedy będą mi pobirać komórki do IVF.:no:

Witam Was dziewczyny.
serdecznie gratuluję przyszłym mamusiom a za staraczki trzymam &&&&&&&&.
Ja jestem po 2 nieudanych IUI a dziś drugi dzień biorę zastrzyki do brzucha (Fostimon). Cholernie boję się narkozy, kiedy będą mi pobirać komórki do IVF.:no:

Witam nic sie nie boj to naprawde nic strasznego. Zycze Ci abys miala duzo pieknych jajeczek:tak:Trzymam kciuki:-)

Dokładnie, narkoza nie jest taka straszna :) ja nawet nie wyłapałam momentu jak zasnęłam, a najlepiej było juz po jak mnie wybudzali a ja ledwo otworzyłam jedno oko, oni cos tam do mnie gadali a mi sie jeszcze tak strasznie spac chciało, że nic nie rozumiałam :) i tylko sie dziwiłam czemu mnie budza, skoro tak fanie mi sie spi :)

mozna oszalecdziewczynki trzeba miec zawsze nadzieje ja juz bylam na 100% pewna ze ciazy niema po tych plamieniach a tu wynik bety pozytywny jutro powtorka bety i zobaczymy takze odpoczywjcie i niemyslcie o tym za wiele bo

reklama
gosssssia4 Bardzo Ci gratuluję i czekam na kolejne dobre wieści:-)

Lindi77 Witam , narkoza nie jest najgorsza. Ja w ostatnim roku miałam
punkcję z narkozą 8-9 razy. Powiem Ci ,że to czasami nawet śmieszne było , bo zawsze starałam się wyłapać moment zasypiania , ale nie da się. Po wszystkim Cię wybudzą , a tak naprawdę jeszcze by się pospało:-D

Magdalena Markiewicz Cześć kobietko , jak tam samopoczucie?

kosik Z doświadczeń dziewczyn wynika , że jeżeli jest możliwość to warto czekać do 5 doby. Wiem ,że nie wszędzie to praktykują . Mi kiedyś lekarz powiedział , że szkiełko nigdy nie będzie idealnym środowiskiem dla zarodków tak jak nasze ciało.
Mimo wszystko podany zarodek w 5 dobie powinien być silniejszy.

gkvip2505 Ale fajnie się patrzy na twoją sygnaturę i suwaczek:blink:

lopop Witam . Wiesz co porażka idzie w parze z sukcesem. Jak poczytasz sygnatury dziewczyn to zobaczysz , że każda z nas przeszła naprawdę dużo.
A jaka jest radość jak którejś z nas się uda. Warto podjąć próbę , żeby kiedyś nie żałować.

Ostatnia edycja:
Do góry