reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

Onlyone - ja jak zobaczyłam rano dwie kreski na teście to tak ryczałam do wieczora wiec temperaturę, nerwice i niesamowity ból głowy na początek dzieciom zafundowałam :-):-)

reklama
Hej dziewczyny :-) Czy mogę się dołączyć. Podczytuje was od niedawna i wiem że ciężko byc zrozumianym w realu a tutaj mam wrażenie łączą nas wspólne pragnienia, radości, smutki.

O dziecko staramy się około 4 lata. Mieszkamy w UK. Na początku nie mogliśmy uwierzyć że coś może być nie tak. Po dwóch latach bardzo zaczęliśmy się niecierpliwić, porobilismy całą masę badań tu w UK jak i w Polsce, wszystkie badania wychodziły ok. Mam tylko lekka niedoczyność-którą leczę. Ciąży ciągle nie było a wokół coraz więcej par mających dzieci zupełnie bezproblemowo. Nawet mi sie nie che pisać co przechodzilismy, ile łez wylanych ale pewnie to nie jest wam to obce.
Po 3 latach skierowana nas w UK na invitro finansowane przez NHS no i jutro mamy swoje pierwsze konsultacje, byliśmy już na dniu informacyjnym. Jestem narazie pełna nadziei, choć nie ukrywam że bardzo się boję. Byłoby mi miło gdybyście mnie przyjęły, wasze rady i wsparcie dużo będą dla mnie znaczyć...

miliaa - no równo 2 tyg będzie we wtorek , także czekam do tego wtorku.

Onlyone - bardzo Ci gratuluję :-). Super.

Magdusia - no też właśnie zastanawiam się czy lepiej na bete nie iść , jeszcze zobaczę.
Chciałabym się dopytać Ciebie czy po iui robiłaś też badanie progesteronu.
Ja robiłam we wtorek czyli tydz. po ostatniej dawce nasienia i wynik to 28,84 .
W interpretacji wyniku było napisane wytłuszczonym drukiem 1 , 2 lub 3 trymestr ciąży , ale nie wiem co mam o tym myśleć bo z tym progesteronem to różnie bywa. Sprawdziłam mój wynik progesteronu przy ostatniej próbie icsi i tam był wynik tylko ok. 12 .
Zobaczymy czy coś to oznacza ale wiem , że obudziła się we mnie ogromna nadzieja i wiara , że być może się uda tym razem.

Hej dziewczyny :-) Czy mogę się dołączyć. Podczytuje was od niedawna i wiem że ciężko byc zrozumianym w realu a tutaj mam wrażenie łączą nas wspólne pragnienia, radości, smutki.

O dziecko staramy się około 4 lata. Mieszkamy w UK. Na początku nie mogliśmy uwierzyć że coś może być nie tak. Po dwóch latach bardzo zaczęliśmy się niecierpliwić, porobilismy całą masę badań tu w UK jak i w Polsce, wszystkie badania wychodziły ok. Mam tylko lekka niedoczyność-którą leczę. Ciąży ciągle nie było a wokół coraz więcej par mających dzieci zupełnie bezproblemowo. Nawet mi sie nie che pisać co przechodzilismy, ile łez wylanych ale pewnie to nie jest wam to obce.
Po 3 latach skierowana nas w UK na invitro finansowane przez NHS no i jutro mamy swoje pierwsze konsultacje, byliśmy już na dniu informacyjnym. Jestem narazie pełna nadziei, choć nie ukrywam że bardzo się boję. Byłoby mi miło gdybyście mnie przyjęły, wasze rady i wsparcie dużo będą dla mnie znaczyć...

Zosia-k - witaj kochana w naszym klubie! Dobrze trafilas, znajdziesz tu troche wiedzy, duzo pozytywnego nastwienia, szczype humoru, duze poklady nadziei i odrobina zmartwien. Mieszanka w sam raz dla staraczek.

Onlyone Gratulacje kochana-betka piękna-niech rośnie jak najwięcej:-)
Lola super,że będzie parka:-)
Jo.M właśnie po IUI nigdy nie badałam progesteronu-dostałam luteinę i tyle.Pamietam po ivf jak badałam , to obok wyniku miałam właśnie normy na jakim poziomie powinien być progesteron w danym trymestrze.Wierzę bardzo,ze się udało i czekam na dobre wieści:tak:

Witam nowe koleżanki-pytajcie ,a na pewno któraś z dziewczyn odpowie:-)

Dziękuje kochane, już mi nastrój się poprawił. A ja tez wam tak powiem że z natury jestem niedowiarek w swoje szczęście, ale jak tu już padły takie deklaracje to i ja z czasem wstapie do klubu pozytywnego nastawienia :-D
Jutro konsultacje, chciałabym tyle zdac pytań, ale pewnie stres wezmie góre

Hej ;)
Nie było mnie troszkę i nawet chyba nie nadrobię zaległości, bo nieźle się rozpisałyście ;)
U mnie ok, czasami mam jeszcze napady płaczu, że się nie udało, ale jest lepiej...
Mam tylko do Was pytanie, bo może którejś z Was tak się zdarzyło ;)
Otóż 30 maja dostałam @, trwała 4 dni, potem dostałam brązowych plamień, ale tylko trochę a dzisiaj te plamienia się zwiększyły, dodatkowo wygląda jakbym od nowa miała dostać okres i pobolewa mnie podbrzusze....
Dziewczynki czy to po tej całej procedurze? Po tych hormonach i lekach? Bo zaczęłam się niepokoić...:confused2:

reklama
Elala napisala wszystko tylko mam pytanie do niej co znaczy ta szcyota humoru???? co???? Elala tlumacz sie tutaj bo ja uwazam ze ostatnio mamy nawet ze 3 szczypty. I w tym momencie pytam gdzie LASTTIME z humorem na dzis????

Zosia K - witaj wśród invitrowek. Ja tez podchodzilam w UK, tez na poczatku nie wierzylam ze cos moze byc nie tak. No bo jak emek moj chlop wielki jak trza, ja w sam raz albo troszke bardziej niz w sam raz, no ale jednak, 3 lata staran i nic. Co do wylanych lez i kobiet w ciazy lub zaraz po dookola nie musisz nam mowic, wszystkie z nas przez to przechodzily. Walka o dzidzie to jak walka z choroba, kalectwem: najpierw niedowierzanie, później dol psychiczny i pytanie dlaczego nas to spotkało, a później brniesz w walkę. Na początku wydaje sie to skomplikowane ale nie taki diabeł straszny.....
Takie spotkania o których mówisz również miałam i bardzo wiele mi dało. A to forum, no coz lepiej trafić nie mogłaś, my tu wszystkie przechodzimy przez to samo, napewno cie tu zrozumiemy. Tak wiec witaj jeszcze raz i nie boj sie pisać co czujesz ani pytac o co tylko chcesz. Na pewno odpowiemy na każde pytania.
A gdzie w UK podchodzisz do programu????

Gienek - jak ty sie dzisiaj czujesz????

Do góry