reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Sporo, ale 8 sie zapłodniło , własnie dostałam informację, to też chyba sporo. Szłam długim protokołem , a problem jest po mojej stronie , niedroąne jajowody , 1 - usuniety w marcu , a drugi zmieniony wodniakowato i nie spełnia swojej funkcji , poza tym wszystkie badania ok. Czuję się w miarę dobrze , choć po punkcji delikatnie "ciągną" mnie jajniki , jeśli tak moge to określić.

reklama
Cześć dziewczyny;-)
Byłam dziś na podglądaniu i badaniu estradiolu. 6 dc, mam 4 pęcherzyki, jeden 12 mm a 3 po 8mm, endometrium 4 mm, nie jest rewelacyjnie ale mam niskie AMH 0,4 to byłam przygotowana na taką ilość. Zwiększam dawkę menopuru z 225 jm do 400. Co podobno jest maksymalną dawką dzienną i w sobotę znowu monitoring.
Lucy sporo wyhodowałaś komóreczek:-)

Dziewczyny , wczoraj za trzeźwo nie myślałam , ale patrzę teraz na moje wyniki i przed dzień punkcji i Estradiol 3444 (dziwne, bo w wyjaśnieniu jest napisane , że to zakres dla ciąży - 1-szy trymestr) , natomiast progesteron 1,03 - czyli faza pęcherzykowa , więc chyba ok , oczywiście nie zapytałam o to lekarza , ale jutro to zrobię , może coś któraś wie , w tym temacie?

Kinga_1,eevlee,memories02,elala,madzialenak,Roxii,anioleczek12341 - dziekuje bardzo :-)

Onlyone - teraz juz wszystko rozumiem,troche rozjasnilas mi sprawe, w takim razie nie bede sie raczej sugerowac wynikiem...tylko cierpliwi poczekam do nasteonych wynikow..co prawda mam robi dopiero za tydzien ale chyba nie wytrzymam i sprawdze na dniach czy wszystko gra i rosnie prawidlowo.. :)

Karamel1981
- dziekuje i gratuluje 5tygodnia ciazy..z tego co sie orientuje to tygodnie liczy sie od ostatniej miesiaczki,wychodzi na to,ze Twoje malenstwo starsze od mojego o 1 tydzien :) Trzymam kciuki za was :)
Tak jak ty mimo wielkiej radosci kazdego dnia prosze tylko o to by wszystko sie udalo!Chociaz znajoma ktora zaszla naturalnie mowi,ze nawet przy zwyklej ciazy ...kobieta kazdego dnia mysli o tym,zeby wszystko sie udalo ...wiec moze i my jakos sobie damy rade!

Do dziewczyny ktore na dniach maja punkcje,transfery itp - Kochane,trzymam mocno kciuki za was i wasze szczescie.Ja do dzis nie moge uwierzyc,ze udalo sie za pierwszym podejsciem.Wierze,ze Wam tez sie uda i,ze bedzie dobrze...

Dziewczyny , wczoraj za trzeźwo nie myślałam , ale patrzę teraz na moje wyniki i przed dzień punkcji i Estradiol 3444 (dziwne, bo w wyjaśnieniu jest napisane , że to zakres dla ciąży - 1-szy trymestr) , natomiast progesteron 1,03 - czyli faza pęcherzykowa , więc chyba ok , oczywiście nie zapytałam o to lekarza , ale jutro to zrobię , może coś któraś wie , w tym temacie?
Lucy, to że estradiol jest wysoki świadczy o wzroście i dojrzewaniu pęcherzykw, czyli ok:-)

Lucy
masz taki estardiol poniewaz zostałas wystymulowana. Liczy sie że estradiolu na jeden dojrzały pęcherzyk w naturalnym cyklu powinno być ok 200 (oczywiscie około) Czyli jak miałaś 18 pęcherzyków to wynik 3444 jest idealny. Estardiol rośnie różwnież w ciązy stad takie wyjaśnienie laboratorium, które nie przewiduje stymulacji przy IVF. A progesteron zacznie rosnąć, dlatego w 7 dniu po transferze musisz zrobic jego poziom zeby zobaczyc czy osiągnłą wartośc która pozwoli rozwijac sie zagnieżdżonemu zarodkowi. Dobrze ze jest taki na tym etapie bo wysoki progesteron hamuje wzrost endometruim i swiadczy o jego starzeniu w cyklu, gdyby był wysoko lepiej nie robic tarnsferu. To tyle mam nadzieję zę bardzo nie namieszałam. Oczywiscie trzymma kciuki za powodzenie.

Cześć dziewczyny
Onlyone-jak tam badanko????Ja też dalej nie wierze że jestem w ciąży. Odnośnie suwaczka, no muszę się z nim bliżej zapoznać i postaram się go wstawićJ
Eevlee, Madzielenak-dziewczyny też jestem bardzo ciekawa płci ale jeszcze trochę muszę poczekać.
Eevlee-po transferku musiałam lezeć a potem miałam kilka dni jeszcze L4 ale wiem że niektóre dziewczyny szły zaraz do pracy
agapl13, elela,marcikuk- dzięki za wsparcie
Lady selena-gratulejszyn
Lucy, Eevlee- trzymam & za jutro!!!

Jestem po badaniach prenatalnych.UFF!!! Wszystko w porządku. Wyniki z krwi dopiero za około 2 tygodnie. Kupiliśmy sobie płytkę z USG i jak mąż przyjdzie z pracy to robimy seans, już nie mogę się doczekać.

A Onlyone z suwakiem dalej walczę bo coś mi tam nie wychodzi…

Pozdrawiam

reklama
Do góry