reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Które imię wybrać dla dziewczynki? Michalina czy Emilia?

reklama
Ja będąc szczerą nie dałabym ani tak ani tak. Jakbym musiała to Michalinka. Dajcie takie, które Wam się bardziej podoba.

Hmm... jestem Emilią i nie posiadałam nigdy żadnego z wymienionych zdrobnień ;-)
Podobnie jest z licznymi małymi Emilkami dookoła (ale są już coraz rzadsze).

Ja też odpowiem takim swoim własnym zdaniem na ten temat , proszę tego nie brać do siebie , to jest tylko moje zdanie na ten temat.
po 1 - mnie Emilia ale to jest ,,moje" zdanie .
po 2 - kiedyś, gdy dziecko podrośnie zapyta : mamo dlaczego mam takie imię ?
Pamiętam sama gdy zaczęłam o to pytać gdy byłam dzieckiem.
Jest różnica gdy mama odpowiada : takie imię ci wybrałam bo mi się najbardziej podobało lub prababcia takie nosiła, a odpowiedzią : a jakieś baby na forum internetowym mi tak poradziły.
No więc kto w końcu dał mi to imię, ty mamo czy ktoś kompletnie obcy to tobie było to wszystko jedno ?

reklama
Do góry