reklama
niuniamilan
Zaangażowana w BB
od 4 miesiaca daje male kubek do reki zeby nauczyl sie trzymac i przyzwyczail sie do niego,raz dzienniewlewam troszeczke wody przegotowanej i tak podaje malemu,raczej nie pil za duzo,rzucal nim dookola,ale teraz coraz wiecej z niego napija,wazne jest by wybrac dobry odpowiadajacy dziecku najlepiej ,ja mialam 3 i wybralam ten ktorym Milan najlepiej sie posluguje,wydaje mi sie ze jak bedzie mial ok 7 miesiecy to z pewnoscia bedzie umial z niego pic
moja żabka pije z niekapka od 6tego miesiąca, tylko wodę lub herbatkę, mleczko nie podeszło ;-)
najlepsze są z silikonową końcówką, moja upodobała sobie ten z twardą no a ja ostatnio wyczytałam ze powodują wady zgryzu i wymowy
i tak spróbuje nauczyć ją z bidonka z rureczką pić bo mała ma juz prawie 14 m-cy i wie o co chodzi z rurką 
najlepsze są z silikonową końcówką, moja upodobała sobie ten z twardą no a ja ostatnio wyczytałam ze powodują wady zgryzu i wymowy

Kupki niekapki powodują u dzieci wadę zgryzu i wadę wymowy :/
Lepszym rozwiązaniem pojenia maluchów jest zwykły kubek
Przy niekapku dziecko musi zaciskać bardzo żuchwę. Taka mała porada z mojej strony. Pozdrawiam
Lepszym rozwiązaniem pojenia maluchów jest zwykły kubek
Przy niekapku dziecko musi zaciskać bardzo żuchwę. Taka mała porada z mojej strony. Pozdrawiam
rapunzel
czyli roszpunka
ewucha, Zawistowski bardzo krytykował te niekapki, właśnie przez wady zgryzu, o których pisała mariola... wg niego podobno najlepsze są kubeczki ze słomką, ale ja myślę, że też sprawię synkowi niekapek. W 2007 roku najlepszym kubkiem Mamo to ja był kubek treningowy Tommee Tippee. W najbliższym numerze Mamo to ja ma być test kubków niekapków i czekam, bo może pomoże mi on zdecydować się na coś
e-stera
Fan(ka)
My mamy ten kubek z TT-jest super.Synek ma juz rok i pije z niego od 3 miesięcy
Mój synek nie ma jeszcze 5 miesięcy i czasami pije z niekapka tommee tippee.. czasami mu to wychodzi a czasami się denerwuje i nie chce .
Bardzo lubie p. Zawitkowskiego ale chyba cięzko dziecko od razu nauczyć pic ze słomki - tak mi się wydaje .
Zreszta niekapet TT ma dośc gruby ten ustnik
Bardzo lubie p. Zawitkowskiego ale chyba cięzko dziecko od razu nauczyć pic ze słomki - tak mi się wydaje .
Zreszta niekapet TT ma dośc gruby ten ustnik
Moja corcia ma 10 miesiecy ale od ponad miesiaca umie pic przez slomke, pierwsze corka tez sie szybciutko nauczyla przez slomke a zrobilam to tak: wzielam slomke wlozylam ja do butelki i zacisnelam palcem otwor od gory. Wyjelam slomke z buteleczki i wlozylam malej do buzki, po kilku razach juz wiedziala o co chodzi
Moze to napisalam jak dla dziecka, ale nie umiem tego inaczej wyjasnic
Pozdrawiam

Pozdrawiam
reklama
e-stera
Fan(ka)
Moja corcia ma 10 miesiecy ale od ponad miesiaca umie pic przez slomke, pierwsze corka tez sie szybciutko nauczyla przez slomke a zrobilam to tak: wzielam slomke wlozylam ja do butelki i zacisnelam palcem otwor od gory. Wyjelam slomke z buteleczki i wlozylam malej do buzki, po kilku razach juz wiedziala o co chodziMoze to napisalam jak dla dziecka, ale nie umiem tego inaczej wyjasnic
![]()
Identycznie uczyłam pić ze słomiki Oliśka :-)i tez w 10 miesiecy umiał :-)