reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

kuchnia majowych cieżaróweczek ;-) (nasze zachciewajki i pomysly na obiady)

reklama
no ciasto jest na prawdę pyszne w sam raz dla łasuchów:tak:
pieszczoszka nie martw się w końcu ciężarna ma prawo sobie dogodzić:-p ja też zgrzeszyłam bo robiąc ciasto wszamałam kilka krówek:zawstydzona/y::-p ale zrobiłam to nie świadomie bo zupełnie zapomniałam o poście przez to że dziś mega zalatana byłam

Martusia ale mi narobiłaś smaka na to ciasto- wygląda przepysznie, a ja przy mojej cukrzycy to mogę sobie tylko o takim pomarzyć łeeeeee:-:)-:)-(.

Wiolka banalnie proste ciasto mleczne;-)
Rozpuszczasz w sporym garnku margaryne cala , 1,5 szkl cukru i 1,5 szkl mleka - studzisz.
Do zimnego dodajesz 4 szkl maki, łyżke sody, łyżeczke proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao,łyżke cynamonu -mieszasz. Nastepnie dodaj 3 jajka i 2 lyzki powideł- mieszasz - ja nie uzywam miksera tylko łyzka:tak: wylewsz na blache i pieczesz zaleznie od piekarnika ok godziny w 170 - bedziesz obserwowac:-)ja miala deczko za mala blache wiec bardzo wysokie mi wyrosło wiec musialam piec 15 min dluzej zeby srodek sie dopiekł:tak:ciasta wystarcza na taka duza standardowa blache. Jak ostygnie przekladam powidlami i mleczna czekolada na wierzch - swieze ciasto przez 3 dni dzieki powidlom w srodku:tak:

reklama
Wiolka ja polecam przepis na muffiny bananowe który podawałam. Spokojnie możesz upiec w brytfannie jako ciasto. Super wychodzi. Możesz dodać też rodzynki namoczone w rumie ;) Tylko piec trzeba troszkę dłużej niż muffinki.

Do góry