reklama
Nathalie
Fan(ka)
U nas ten sam problem. Fionka ma generalnie rewelacyjny apetyt, na obiad potrafi zjeść mały słoiczek, jogurta i jeszcze opróznić 1 pierś, ale zauważyłam, ze po tym jak jej dawałam jedzonko z grudkami na chwilę w ogóle straciła zainteresowanie jedzeniem, strasznie marudziła, chyba źle jej się kojarzyło. No nie wiem, na razie zostawiam ta sprawę, niech je papki zmielone na miałko jesli to jej pasuje. :-(
U nas też problemy z brzuszkiem i kupami. Nawet kleik kukurydziany nie pomaga. Słyszałyście może o takiej metodzie żeby dziecku podawać siemię lniane? Bo mnie namiętnie mama namawia do tego, bo przy naszych problemach kupkowych podobno działało. Ale jakoś szczególnie przekonana nie jestem
.
ciekawy sposob ;-) chyba poczytam na ten temat

My nadal bezzębni, żadnych kreseczek. Tylko marudny jest ten mój synek-ale najczesciej w nocy. Cierpliwie czekamy
Dziewczyny a dajecie juz chrupki kukurydziane maluszkom?? Ja daje od czasu do czasu i Matek jest wtedy zachwyconyCiumcia sobie, jest caly wysmarowany ale szczesliwy
![]()
Maciek tez bezzebny

Chrupki maly zje, ale nie rzuca sie na nie z wielka ochota... Na razie daje mu jedna albo dwie chrupki na dzien

larkaa moj wypluwa wieksze kawalki jedzenia jak mu cos wpadnie, tak samo z chrupkami, gdy kawalek jest za duzy to on go wypluwa

Nathalie
Fan(ka)
Siemię lniane to powszechnie znany sposób na przyspieszenie akcji, takze myślę, ze można spróbować, jednak nie przyzwyczajałabym dziecka do tego, zeby potem mógł zrobić kupke sam.
ana545
Mama Gabrysia
Ja tez juz gotuje Gabrysiowi sama takie rozne miksy robie ;-) i jemu smakuje zawsze dodaje do obiadku kilka kropel oleju z z pestek winogron zeby te zdrowe kwasy omega dostarczyc i wszytsko miksuje na papke ale to obiadki owowcow jeszcze swoich nie robilam
A mieso to kurczak najczesciej bo piersi z indyka nigdy nie moge dostac
a krolika gdzie kupic w marketach sie dostanie?
Ja tez czekam z grudkami uwazam ze nic na sile skoro probowalam a on ma odruch wymiotny poczekam az bedzie gotowy
A mieso to kurczak najczesciej bo piersi z indyka nigdy nie moge dostac

Ja tez czekam z grudkami uwazam ze nic na sile skoro probowalam a on ma odruch wymiotny poczekam az bedzie gotowy

hooba
lutówka 2009 i 2012
Siemię lniane to powszechnie znany sposób na przyspieszenie akcji, takze myślę, ze można spróbować, jednak nie przyzwyczajałabym dziecka do tego, zeby potem mógł zrobić kupke sam.
No na razie się jeszcze wstrzymałam ale jak będzie potrzeba to może faktycznie spróbuję

U nas na szczęście chrupki, grudki - wszystko jadalne, także cieszę się z tego bardzo

ana545
Mama Gabrysia
Nimfi do spoko bo latalam za krolikiem i go nie dostalam dzis byl indyk ryby jeszcze nie podawalam sprobuje 

reklama
Podziel się: