reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kuchnia

Melulu my z Pawlem zawsze jezdzimy na grzyby do lasow mazurskich. W tym roku nie bylam, bo balam sie o ciaze. Moj Pawel pojechal z bracmi, a ja znowu mialam robote z suszeniem. Jakby Ci grzybkow braklo, to zglos sie do mnie- mam ich za duzo ;-)

Wlasnie pochlonelam juz drugi talerz zupki ogorkowej i nadal mi sie czegos chce, tylko sama nie wiem czego. W lozku mi sie nudzi, bo nie mam zadnej fanej ksiazki, a w tv mowia tylko o konflikcie prezydent-premier. Juz nie moge tego sluchac.

reklama
grzybki - mniammm :tak: ja byłam w tym roku na grzybkach, ale lekarz mnie okrzyczał - delikatnie mówiąc, więc już drugi raz nie poszliśmy tylko tak jak Ty Melulu - mój tato kupił na bazarze.. i z części od razu sosik się zrobiło a reszta poszła do suszenia - będą pierogi z grzybkami na wigilię - mniam - uwielbiam takie :tak:
a u mnie dziś na obiadek gulasz z kaszą i marchewka duszona :-)

A ja dzisiaj zrobiłam penne zapiekane w bolońskim-mniam!!W końcu sie zmusiłam żeby coś ugotować ...:-D;-):-pzupki knoorki nadal leżą zamknięte w szafce-jestem z siebie dumna:-p:-p:tak:

tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

wstretnamalpa brawo!!!!!!!!!!!!!

u nas dzisiaj były ziemniaczki, kurczak z piekarnika i surówka z pekińskiej.

dziewczyny a na jutro mam grzybki (tata był dzisiaj) można je jeść w ciąży. Bo ślinka mi cieknie

niektóre z was robią takie wymyśle potrawy a ja dzisiaj pierwszy raz sama zrobiłam naleśniki z serem- od a do z sama. jestem z siebie dumna bo zawsze męża zatrudniałam do smażenia. zanioslam do siostry i wszystkim bardzo smakowało :D

W poprzedniej ciąży testowałam 9 września i tego dnia wyjechałam w piękne okolice gesto zalesione. A że był to akurat niesamowity wysyp grzybów, to nawet z kepingu nie trzeba było wychodzic, bo przy domkach grzyby były. No i cały weekend jadałam tylko grzyby, jako zupe grzybową, sosik i smazone, mniam.
No ale w tym roku chyba tez kupię, bo zawsze mój tata, grzybiarz z powołania, zbierał, a teraz nie ma czasu na to :-(. Dobrze że suszone z tamtego roku jeszcze są.

Ja dzis zrobiłam rosołek (nazwa pochodzi od rozsolenia - mieso solone do przechowywania na zimię trzeba było pozbawic tej soli i na nim własnie robiło się rosół :-)). Jutro sama nie wiem co zrobic, Janek ma fazę wszystko błe, więc chyba nie wysile się pod jego kątem, dam mu rosołku, a dla męża coś lepszego wymyślę.

reklama
Ja dzis zrobiłam rosołek (nazwa pochodzi od rozsolenia - mieso solone do przechowywania na zimię trzeba było pozbawic tej soli i na nim własnie robiło się rosół :-)).
No proszę Kluliczku, od razu nas dokształcisz :-) Nie miałam o tym pojęcia :-)

a ja wczoraj zrobiłam tę sałatkę kalafiorową z przepisu Melulu - pychotka!! wszystkim smakowała - włącznie z moim mężem, co było dla mnie dużym zaskoczeniem :-D
Mamjakty, bardzo mi miło :-) Moja mama kiedyś od kogoś dostała przepis na tę sałatkę, jest o tyle fajna, że nie ma przy niej jakoś strasznie dużo roboty :-)

Do góry