reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kulinaria

Znachorka

Na 3 zdrowaśki do pieca
Miasto
Opole
Chciałabym abyśmy mogły się dzielić pomysłami sprawdzonymi lub nowymi na przepisy . Zwlaszcza teraz gdy nadchodzi czas niezwykłych smaczków . Jedzonko które nie powoduje niepotrzebnych wizyt w toalecie ( za wiadomą sprawą) , oraz jedzonko które jest zdrowe dla nas i naszych fasolek czy groszków :)
Poźniej mam zamiar założyć również załozyć temat o jedzonku dla naszych maluchów , ale to jeszcze długa droga ...około maja 2010 . wtedy pierwsze z naszych maluszków będą miały ok 4 miesiączków . Narazie dobrocie dla nas ! :)

reklama
na razie mnie ciągnie na owoce, takze nie jest źle. i zmusiłam tate żeby mi żeberka zrobił bo prawie mi się śniły. rodzice nie iwedzą jeszcze i najlpesze było ścienianie, ze fajnie by było jakby zrobili, ale jak nie to się nie obrażę (chyba bym pogryzła jakby nie było ;)).
Najważniejsze to jednak się tak łatwo nie poddawac zachciankom. moja siostra miała teorie, ze jak o 12 w nocy ma ochotę na wielgaśną kanapkę ze wszystkim to nie koniecznie młoty chce :), bo inaczej.. to wiecie, wieloryb bedzie szczuplutki przy nas :).
Na szczęscie nie mam mdłości. był taki tydzień, ze po kazdym posiłku po 5 ogdzinach strasznie mnie brzuch bolał, tak że się budziłam, ale przeszło. czekam na kolejne "objawy"

u mnie kwestia odzywiania jest bardzo wazna i specyficzna z tego wzgledu ze jestem wegetarianką, zadnego miesa nie jem, nawet ryb ( wbrew niektorym nie ma wegetarianizmu akceptujacego mieso z ryb, to nie jest wege tylko jakas inna dieta). Ja kocham pomidory! I wszytko co z pomidorow, wlasnie przed chwila zjadlam pomidorowke z brazowym ryzem :) Powiem wam ze w ciazy mnie tak na pomidory wzielo. mam kilka pyszastych przepisow jesli chccecie, zdrowiutkie sa i napewno doskonale dla nas :) Ja ostatnio ciagle bym jadla grahamki z pomidorem owoce i lody :|

u mnie kwestia odzywiania jest bardzo wazna i specyficzna z tego wzgledu ze jestem wegetarianką, zadnego miesa nie jem, nawet ryb ( wbrew niektorym nie ma wegetarianizmu akceptujacego mieso z ryb, to nie jest wege tylko jakas inna dieta). Ja kocham pomidory! I wszytko co z pomidorow, wlasnie przed chwila zjadlam pomidorowke z brazowym ryzem :) Powiem wam ze w ciazy mnie tak na pomidory wzielo. mam kilka pyszastych przepisow jesli chccecie, zdrowiutkie sa i napewno doskonale dla nas :) Ja ostatnio ciagle bym jadla grahamki z pomidorem owoce i lody :|

polecam domowej roboty pomidoróweczke z " byczych serc " :) BEZ OBAW ! nie z podrobów tylko takiej odmiany pomidorów . mają nieco inny smak i wg mnie są najlepsze :) ja też kiedyś nie jadłam niczego co ma oczy , może nie jestem zbyt konsekwentna , bo obecnie jestem na powrót wszystko żerna , ale okres bez mięsa nauczył mnie wielu nowych przepisów z których korzystam do dziś :) mam nadzieję ze poinormowałas swojego ginka o specyficznym sposobie żywienia ? pozdrawiam !

Dziewczynki ja na ten watek wejde za jakis miesiac mam nadzieje,ze smakiem bo jak na razie jakos na nic nie mam ochoty :-p;-)

miałam smaka na szpinak od kilku dni i wkocu go zrobiłam dzisiaj ;) i potem mysłam, ze go długo w brzuchu nie potrzymam ;);). Oj przewrotne te smaki.

kataszaone ja wegetarianką nie jestem ale mam dokładnie na to samo ochote...pomidory w każdej postaci i do wszystkiego dodaje...uwielbiam owoce i lodami też się teraz objadam...ogólnie wszystko co jest soczyste i zimne...np arbuza...mmmniammm
Jak masz jakieś ciekawe przepisy to dawaj..będziemy próbować :)

mnie martwi tylko to ze kiedy poczuję się głodna to zaraz mi niedobrze się robi i słabo...muszę odrazu coś wtedy przegryźć...tym sposobem będę pewnie niezłą słonicą...:sorry2:

jak bedziesz przegryzac marchewkę np, a nie pączka ;) to jest szansa, że może tylko słoniątkiem :D:D:D

kataszaone ja wegetarianką nie jestem ale mam dokładnie na to samo ochote...pomidory w każdej postaci i do wszystkiego dodaje...uwielbiam owoce i lodami też się teraz objadam...ogólnie wszystko co jest soczyste i zimne...np arbuza...mmmniammm
Jak masz jakieś ciekawe przepisy to dawaj..będziemy próbować :)

mnie martwi tylko to ze kiedy poczuję się głodna to zaraz mi niedobrze się robi i słabo...muszę odrazu coś wtedy przegryźć...tym sposobem będę pewnie niezłą słonicą...:sorry2:

niemozliwe! jatez arbuza jem z zapalem! kocham swieze i soczyste rzeczy teraz...takie FREEEEESZ ! ja z reszta tak samo mam, ze jak mi sie niedobrze zrobi to musze jsc bo inaczej nie jest dobrze...akurat slonicy sie nie boje bo jem male porcje:)

Co do tego czy ginekolog wie ze nie jem miesa to wie, powiedzial mi ze to w tym momencie juz nie jest zaden problem.Jestem juz dlugo wege i wiem co jesc zeby bylo ok :)

reklama
ja bym nie dała rady nie jeść mięsa. Jesteś wegetarinaką z powodó zdrowotnych czy ideologicznych?

Do góry