reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kulinarne zachcianki Marcówek :)

reklama
ale to wszystko dziwne.....nie wiem czy Wy tez tak macie, ale w poszczegolnych etapach ciazy widze jak mi sie smaki zmieniaja.....tzn. zachciewajki. Pierwsze 3 miesiace na sniadanie jadlam tylko kanapki z pasztetem i pomidorem z cebulka, teraz non stop kanapki z dzemem i smietana i do tego kakao albo ser zolty z ketchupem no i jajko z majonezem.....nadal nie moge jesc miesa i slodyczy :-) ciekawe z czym bede jesc kanapki za kilka tygodni..... moze ze szprotkami albo czyms innym.

Na poczatku mialam jazdę na pomidory. Bułka z masłem, pomidorem i juz. A teraz codziennie musze wypic około litra napojów mlecznych (jogurty, mleko itp)

A ja jestem po prostu odkurzaczem. Zre wszystko. W ilosciach nieprzyzwoitych; np, rano 4 duze kanapki z szynka, pomidorem i ogorkiem, na obiad talerzor zupy pomidorowej z makaronem, podwieczorek- 3 nalesniki z nutella, kolacja- 2 kanapki z krewetkami, serem zoltym i majonezem :baffled:
Czy ktoras jeszcze je tak dziwnie? I tak duzo????

hmmm na sniadanie bulka z szynka, rogalik i do tego czekolada na goraco
Na obiad pyzy zagryzylam winogronem
Kolacja kaszka manna malinowa:tak: 250ml
w przelocie ciasteczko, sezamek, 1szt Rafaello, suszone morele

To ja jem niedużo, normalnie. Rano jakis jogurt pitny 500 ml (wstaje o 6:00). Kolo 9:00 jakas nieduża kanapka z serem i pomidorem. Pozniej zatram jakas mandarynke, ewentualnie baton, szklanka mleka. Kolo 15/16 serek danone, mała kanapka lub owoc jakis. Po 18/19 zupa badz nieduży obiad. I tyle.

A ja jestem po prostu odkurzaczem. Zre wszystko. W ilosciach nieprzyzwoitych; np, rano 4 duze kanapki z szynka, pomidorem i ogorkiem, na obiad talerzor zupy pomidorowej z makaronem, podwieczorek- 3 nalesniki z nutella, kolacja- 2 kanapki z krewetkami, serem zoltym i majonezem :baffled:
Czy ktoras jeszcze je tak dziwnie? I tak duzo????

Ja jestem żarłokiem zwłaszcza rano!! Dzisiaj np - na śniadanie 3 kanapki z jajkiem i pomidorem, ok. 12 kawałek ciasta + kawka, potem na obiad pierogi z kapustą i grzybami, na kolację 2 kanapki z wędliną, w międzyczasie ok.4 mandarynek, trochę kapusty kiszonej niemal prosto z beczki i to chyba wszystko :p:-D A to i tak nie był szczyt moich możliwości, bo byłam dosc zalatana.

one smile ja jem podobie, nie codziennie ale jednak... sniadanie chleb z szynka i za chwile kubek budyniu. na obiad mizeria z ziemniakami i kisiel :eek:

reklama
ja to jem też wydaje mi sie normalnie, 3 posiłki i jakieś zakąski pomiędzy np jakieś owoce czy ciastko. Na razie tyle mi starcza bo specjalnie sie nie ograniczam :tak: Dziś np chciałam zjeść coś "innego" na kolacje ale nie znalazłam fajnego przepisu ale za to znalazłam fajny na zakąske -krążki cebulowe , jak by któraś chciała oto link do przepisu Tradycyjne amerykańskie krążki cebulowe przepis - Wszystkie przepisy Polska zaraz ide robić, jeszcze ich nie robiłam ale jako że nigdzie nie moge dostać gotowych to chyba musze sie wysilić i zrobić :-p

Do góry