ithildin
Fanka BB :)
ziebka, ulewanie jest normalne w takim wieku, mój synek ma prawie 5 miesięcy i cały czas ulewa. Najważniejsze czy dzidzia dobrze przybiera na wadze - jeśli masz co do tego wątpliwości to najlepiej uzgodnić z pediatrą, że będziecie przychodzić co tydzień na ważenie na przykład, moja lekarka sama to zaproponowała jak mieliśmy ten problem. Tylko wtedy mogłoby się okazać, że za dużo je, ale nie wiem jak to jest w przypadku karmienia wyłącznie piersią, chyba trudniej jest przedobrzyć...
mozna też podejrzewać chorobę refluksową. Jeżeli uważasz, że te ulewania są bardzo duże, to najlepiej po prostu skonsultuj swoje wątpliwości z pediatrą. U nas wyglądało to tak, że jak Olek ulał kiedy trzymałam go na ramieniu, to była kałuza na podłodze. Teraz dostaje Nutriton - to taki zagęszczacz pokarmu, który związuje go w żołądku, żeby się nie cofał. I jest lepiej, ale cały czas zdarza mu się trochę ulać. Mozna to podawac już noworodkom, ale radzę zpytac lekarza. Z takich "domowych" sposobów chyba nie moge nic dodac poza tym o czym już piszesz... ale jeśli te ulewania nie są takie znaczne, to myślę, że nie ma się czym przejmować, minie z czasem