reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kupki-temat rzeka

jus20sto jesli karmisz piersia to wystarczy ze ty pijesz te herbatke, przynajmniej ja tak robilam, zreszta Hania nic innego oprocz mleka nie chciala. Potem jak przestalam ja karmic piersia to byl problem zeby ja napoic czymkolwiek :(. A odbekuje ci po jedzeniu?Bo wystarczy jeden babelek powietrza co po brzuszku buszuje i juz problem :(

reklama

z tym sie niezgodze bo dzecku od wewnatrz nie ma szans sie nic nalac do uszka jedynie od wewnatrz tak mi powiedział laryngolog
pozdrawiam
MOja droga to w koncu jak sie moze do uszka nalac??JA ci laryngolog wytlumaczyl??
MAluszki takie nie maja jeszcze ucha srodkowego zamnietego wiec nalewa im sie wewnatrz- i zapalenie ucha gotowe

atolu no właśnie z tym bekaniem jest problem bo nie zawsze mała odbeknie raz zasypia przy cycu to juz jej nie budze a i jak ja trzymam do odbicia to nie zawsze sobie beknie...no ale wczoraj dałam jej dwie łyzeczki herbatnie kopru i słysze ze podczas karmienia puszcza baczki a wczesniej tylko kupki robiła...no i brzuszka tak nie pręzy więc chyba koper pomaga...

sylwia-lesiak pisze:
z tym sie niezgodze bo dzecku od wewnatrz nie ma szans sie nic nalac do uszka jedynie od wewnatrz tak mi powiedział laryngolog
pozdrawiam
MOja droga to w koncu jak sie moze do uszka nalac??JA ci laryngolog wytlumaczyl??
MAluszki takie nie maja jeszcze ucha srodkowego zamnietego wiec nalewa im sie wewnatrz- i zapalenie ucha gotowe

ups :-[ piewrsze miało byc od zewnatrz ze sie nie naleje tylko od wewnatrz moze sie nalac :p przepraszam literówka

Ok tylko nie bylam pewna czy zrozumilam wyjasnienie laryngologa
ps. a dlaczego nie mozna ulkadac na boczku- przeciez jak sie cos odbije i ma cie wylac z budzi to na boczku wlasnie sie wyleje na zewnatez na lezac na wznak moze nalac sie do uszka?? ::)

do ucha moze sie nalac tylko od wewnatrz, wlasnie jak sie dziecku uleje nosem bo jak napisala sylwia-lesiak maluchy nie maja zamknietego ucha srodkowego i jak noskiem pojdzie to do uszka bardzo blisko :(, ale tak jak napisalam wczesniej moja Hania ulewala nosem i nie pomagalo jej wlasciwie nic a zapalenia ucha na szczescie nie dostala, takze nie ma reguly, jak zwykle.

jus20sto ja sie staralam zeby Hania odbila nawet jak zasnie, jak juz spala i ja przewiesilam przez ramie to dalej spala mimo bekniecia :), co jak napisalam wyzej nie zmienilo faktu ze noskiem lecialo ale brzuszek nie bolal

wydaje mi się ze dzis jest troszke lepiej bo mała zrobiła kupke juz bez takiego wysiłku jak to ostatnio było...no ale i kupka zmieniona bo juz nie taka zgrudkowana a rzadka...hmmm....moż ecos zjadłam....jejku to się wydaje że julka rok ma to powinnam wszystko pamiętac a ja tymczasem mam wrażenie ze w zyciu małego dzieck aw domu nie miałam

przeciz lepiej jak sie ukałda dziecko na boczku niz na wznak bo na wznak moze sie zachłysnac lub zakrztusic . Na boczku jest bezpieczna pozycja dla malca :)

hej dziewuszki, bardzo dawno mnie tu nie było, ale juz wróciłam oczywiście z pewnym problemem: moja 6,5 tygodniowa córeczka Baśka od kilku dni zaczęła robić naprawde bardzo smierdzące kupki! wcześniej takich nie robiła, zdziwiliśmy się troszkę a poza tym od dwóch nocy nie wypróżnia się. dodatkowo dzis zrobiła tylko jedna kupkę. może jestem już przewrażliwiona, ale zaczynam się niepokoić, a do lekarza idziemy dopiero pojutrze. Czy któraś z was też miała taka sytuację ze swoim maleństwem? POMÓŻCIE

reklama
Do góry