Witajcie!!!
Mała chwilowo u dziadka i babci, więc udało mi się poczytać i napisać. Bo przy niej, jak nie śpi i nie je, niewiele w pojedynkę da się zrobić. Nie poleży sama, jeszcze chyba za mała żeby się czymś zainteresować, chce żeby ją nosić i mówić do niej. Stąd pomysł tego leżaczka - poczekam do niedzieli do chrzcin i jak nie dostanie czegoś takiego, to sama jej coś wynajdę i kupię. Może ręce trochę odpoczną...
a u nas chrzciny 14 czerwca, i to podwojne bo razem z moja siostra chrzcimy nsze

dziewczynki ( siosrra urodzila 5 maja). i kupilam małym takie sukieneczki, bo te ze sliskich materiałów jakoś mi sie nie podobają

)
SUKIENECZKA i SWETEREK 62 (sweterki MAŁGOSIA) (637026158) - Aukcje internetowe Allegro
Mam identyczny komplecik dla mojej Ani. Też na Allegro kupiony. Oprócz tego od tej samej osoby jeszcze komplecik: spodenki i sweterek oraz sukieneczkę granatowo-białą. Śliczne rzeczy. Ale w tym białym, co też miało być na chrzest, Ania jeszcze się topi, więc skombinowałam w komisie coś innego. I tak będzie moja kruszynka w rożku, więc pod spodem nie będzie widać co ma...
Ja też cały czas kamię piersią i zamierzam jak najdłużej.
I położna i pediatra polecili mi specjalne mleko uzupełniające przy karmieniu piersią (Beba Pro). Jak jest skok wzrostu i piersi nie nadążają albo jak chcę wydłużyć przerwy pomiędzy nocnymi karmieniami, to mam dać w miarę potrzeby. I chyba tak będę robiła, odpowiednia porcja snu jest mi niezbędna do normalnego funkcjonowania. ;-)
Co to za mleko? Czy jest jakaś dolna granica wieku?
Ja dokarmiam mlekiem z Nestle Nan HA - podawali je u nas na oddziale noworodków i pediatra powiedziała, żebym nim dokarmiała na ten rzekomo niski przyrost wagi. Staram się podawać jak najrzadziej, przede wszystkim pierś, no chyba, ze czuję, ze z piersi już flak, a ona dalej dziubek jak u pisklaka, no i wieczorem co by pospała dłuzej.
Zmykam po moją córeczkę, starczy tego bycia poza domem, Mama się stęskniła ;-)