reklama

Kwiecień 2009

skunkanka hihi ale historia z twoim meżem-powodzenia dzis u lekarza daj znac!

auliya :-)

zimka sliczna kołyska!

malutka przegon ból głowy!

a ja sie witam z ranka przy capucino...mniam:-)

reklama
Cześć.Zaczynam dzisiaj 8 miesiąc:blink:
Poczytam Was później,bo najpierw dziecku bajkę mam skończyć (zaczęliśmy czytać przygody takich karzełków,bajka 200 stron,jesteśmy w połowie).
Na razie.Pa.

Witam i ja, znów niewyspana ale szczęśliwa. Wczoraj Moje Kochanie przyszedł z pracy i w wziął się za malowanie sypialni, dzisiaj będzie dokańczał została Mu jedna ściana nad naszym łóżkiem do pomalowania i koniec, ale oczywiście nie spaliśmy w sypialni tylko w naszym gościnnym pokoju na starym łóżku i chyba się odzwyczaiłam bo normalnie całą noc z boku na bok się przewracałam a Juniorek też nie spał wcale w nocy i dodatkowo kopał mnie niemiłosiernie ze wszystkich możliwych stron.

Dzisiaj zabieramy się z dziewczynkami za porządki generalne w ich pokojach, póki jeszcze mam siły i chęci im pomóc no a jutro zostaje mi posprzątanie w sypialni po malowaniu i urządzenie kąciku Juniora na tip top.

Jutro po południu mamy już wizytę u gina, doczekać się nie mogę, znowu zobaczymy syneczka. No i mam nadzieję że wszystko jest ok.

Miłego dzionka kochane

Zimka- mamy bardzo podobne kołyski.

Malutka- trzymaj się i główka do góry.

Spaczyna- szczęście w nieszczęściu z tym przedłużaczem, dobrze że to tak się skończyło.

witam kobitki

Ciasto jeszcze po imprezce zostało więc zapraszam;-)

margaret przed urodzeniem dziecka można coś takiego załatwić ? Bo ja się tez obawiam że mojego M może nie być jak ja rodzić będę i jak nie zjedzie to co wtedy ?? Jak ja dziecko zarejestruje w USC jak nie mamy slubu :crazy: jak dowiesz sie szczegółów to i ja o nie poprosze ok ?

malutka my z M jestesmy na etapie przepisywania darowizny w formie działki budowlanej i z tego co mi się wydaje to my podatku płacić nie będziemy musieli o rety mam nadzieję, bo jak tak to ja jeszcze poczekam z przepisaniem tej działki bo póki co kasa nam w remont idzie

Co do darowizny, to ja dostałam pieniądze od mamy na kupno 1/2 działki, drugą połowę kupował K, jeszcze nie byliśmy wtedy po ślubie i dlatego musieliśmy na pół. W każdym razie ja nie pracowałam i mama nie mogła mi dać tych pieniędzy ''do ręki'', bo US mógł się przyczepić skąd mam te pieniądze. I mama musiała wpłacić mi te pieniądze na konto, musiałyśmy spisać oświadczenie, że daruje mi te pieniądze i wypełnić pismo SD-Z1(ZGŁOSZENIE O NABYCIU WŁASNOŚCI RZECZY LUB PRAW MAJĄTKOWYCH), następnie potwierdzenie przelewu, oświadczenie i wypełnione pismo w ciągu 30 dni wysłać do US i dzięki temu byłam zwolniona z podatku, bo darowizna była od mamy, w pierwszej lini

powiedz mi można odliczyć odsetki od kredytu ja słyszałam że już nie, ja brałam kredyt w 2008r.
Z tego co wiem to można jak się brało kredyt do konca 2007 roku niestety :(
Ja brałam w 2005 więc się łapie i co roku odliczam.

margaret przed urodzeniem dziecka można coś takiego załatwić ? Bo ja się tez obawiam że mojego M może nie być jak ja rodzić będę i jak nie zjedzie to co wtedy ?? Jak ja dziecko zarejestruje w USC jak nie mamy slubu :crazy: jak dowiesz sie szczegółów to i ja o nie poprosze ok ?
Można na pewno, tylko właśnie nie wiem dokładnie jakie dokumenty są potrzebne. Na pewno musi być matka i ojciec z dowodami i gdzieś czytałam ze zaświadczenie od lekarza o ciąży. Jak dowiem się wszystkiego to dam Ci znać. My też nie jesteśmy małzeństwem więc to jest super ułatwienie, szczególnie ze po porodzie ciężko będzie wszędzie jeździć razem i załatwiać sprawy urzędowe.

Cześć.Zaczynam dzisiaj 8 miesiąc:blink:
Ja też :-)

powiedz mi można odliczyć odsetki od kredytu ja słyszałam że już nie, ja brałam kredyt w 2008r.

kurcze fajnie by było jak bym mogła co mi jest potrzebne i gdzie mam iść żeby to załatwić??

można odliczać do 2027 r., ale tylko od kredytów wziętych w latach 2002 do końca 2006 na cele mieszkaniowe i od kredytów refinansujących te kredyty (tj. jak się zmianiało bank)

margret - u mnie czeka się 3 tyg.na to zaświadczenie i kosztuje ono 50 zł:szok::crazy: - jak bank może na czymś zarobić to zarabia - ja się wzięłam na sposób i znalazłam wszystkie wyciągi z rachunku z którego potrącali sobie odsetki - jak się US przyczepi to wyciągnę zaświadczenie:happy:

reklama
Margaret no właśnie ja tez musze z moim M zalatwic cos takiego w USC bo my tez nie mamy slubu a chcialabym zeby od razu malemu dali nazwisko taty i zeby sam mogl zarejestrowac.
Moglybyscie mi napisac jak z tym zamknie tym bo nie bylo mnie kilka dni i nie wiem co i jak.:zawstydzona/y:
Gabi a dostalas mojego smsa z numerem telefonu??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry