reklama

Kwiecień 2009

Czyli rozumiem, że będziesz miała wywoływany poród? I tak przed terminem z OM?
A co do wielkości to chyba nie jest wkaźnik tego, ze dziecko może się wczesniej urodzić, będzie po prostu duże :)

reklama
Ja chciałam jeszcze parę dni wcześniej, ale lekarz się nie zgodził, powiedział, że maksymalnie może umówić się zemną o tydz. wcześniej. Niby można już spokojnie rodzić w 38tyg. ale on zgodził się na 39tydz. Z OM poród mam na 13 kwietnia, a z USG mam na 4 kwietnia, więc raczej nic nie grozi synkowi, jak urodzę 6 kwietnia.

Na pewno w piątek zrobi mi szczegółowe usg, ktg i badnia, czy wszystko ok i nie ma przeciwskazań. Przez weekend podziałamy z K i w poniedziałek(6.04) może się okazać, że to nie będzie typowo wywoływany poród, bo może już będę miała skurcze, czy rozwarcie a króplówka tylko przyspieszy, żebym się nie męczyła kilkanaście godzin.

Nie, będę miała podaną kroplówkę. A w weekendzik napewno będzie jeszcze użyta tzw. "witamina S" jak to przecztałam w gazecie hehe. Ponoć przyspiesza rozwarcie.

nie ponoc tylko napewno :tak::-)
ja juz mezowi zapowiedzialam ze w 37 zaczynami regularnie zazywac witaminki S zeby szybciej wszystko sie odbyło:-D

ciekawe jak tam malutka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry