reklama

Kwiecień 2011

Hej
Ja w końcu odpoczynek po weekendowym zjezdzie... dopiero co się obudziłam także chyba odespałam. W nocy męczyło mnie twardnienie brzuszka...takie co kilka minut w prawdzie malo bolesne ale jakieś to niepokojące...macie tak?? Dziś zakończenie SR jakieś małe party ma być :D ...o właśnie..piszę o twardnieniu i znów się pojawiło... najpierw czuję taki jakby "niepokój" w brzuchu i za chwile twardy i napięty się robi...hmmm

reklama
laski, przestancie juz. i tak juz tate bidula do sklepu wyslalam po paczki, choc dotad sie opieralam waszym podzeganiom, bo nie lubie paczkow na codzien, a wy mi tu jeszcze wyezdzacie z bigosem!!! skad mialby mi bigos przywiezc, sie pytam??? no???

morgaine
, dzieki dzieki, buziak w czolko i w sumie gdziekolwiek zechcesz, jesli twoja mantra zadziala :-D ja sie motywuje do wyzdrowienia, bo dzis - niedlugo - dzieciaki wracaja i ktos ich musi wysciskac, nie?

nati
- zazdroszcze. moze pozycz troche tego zaswiadczenia, co? :-D jeny, oze ja skoluje sobie takie!? ze z zalecenia zzo dostane? :-D jenysku, na co to by dali? na paniczny lek przed brakiem ZZO moze? :-D

kurka, leb mi peka. brrrr.

U mnie znaleźli jakąś bakterię. Będę brała antybiotyki w czopkach. Brzuch twardnieje skurcze dalej się pojawiają pomimo maksymalnej dawki leków. Musze leżeć plackiem. Właśnie czekam na USG czy szyjka się skraca. Perspektywy wyjścia w najbliższym czasie zerowe. Generalnie mam doła.

U mnie znaleźli jakąś bakterię. Będę brała antybiotyki w czopkach. Brzuch twardnieje skurcze dalej się pojawiają pomimo maksymalnej dawki leków. Musze leżeć plackiem. Właśnie czekam na USG czy szyjka się skraca. Perspektywy wyjścia w najbliższym czasie zerowe. Generalnie mam doła.
Marma - trzymaj się ciepło i spróbuj myśleć pozytywnie już coraz bliżej odpowiedniego terminu!!!!
a to twardnienie czy to bardzo niepokojace??bo ja mam co chwile.... czy przez to tez skraca sie szyjka itd?? co mówią lekarze...bo ja leżę cały czas ale mam twardnienie baaardzo czesto a wizyta 9marca...

biedulko, trzymaj się, może akurat niedługo Cię wypuszczą- kciuki:tak:

Pandora właśnie doczytałam o tym 3 trymestrze. to ja juz nic nie wiem.

to tak jak ja:tak: jeden gin zapisał furagin a druga ginka kazała odstawić i przepisała Amotaks bo furagin najbezpieczniejszy ponoć w 2 trymestrze- właśnie w 2 brałam go w szpitalu przez 5 dni jak miałam kolkę....i w 3 przy bakteriach gin znów mi przepisał. ale skoro gin Ci go wypisał to może ta moja ginka się myli....

petinko a lekarz nie powiedział Ci, jak brać? tzn. czy do końca opakowania, czy nie? generalnie lepszy furagin niż antybiotyki Ospamox, Duomox itd., a i to już zaliczyłam na mocz, więc jak lekarz Ci zalecił Furagin, to bierz- w końcu wie, co robi ;) najwyżej tylko dopytaj, do kiedy masz to brać :)
klaudencja tak, twardnienia brzusia, nawet co kilka minut są u mnie na porządku dziennym, mimo że leżę, a co dopiero byłoby po takim wysiłku, jaki Ty sobie zafudnowałaś przez weekend ;) wolę nie wiedzieć
marma wspołczuję! Jak to jest, że w szpitalu ZAWSZE znajdą coś, czego wczesniej nie było...jak robiłam mocz i morfologię w laboratorium, to generalnie nie było źle, ale jak tylko położyli mnie na oddział, to od razu: anemia, bakteria w moczu, zastoje w nerkach...ech..pomyśl, że jesteś już w 34tc- jeszcze tylko trochę...

Nie mam do Was siły;-) znowu musze dzwonić do męża żeby po drodze z pracy kupił pączki... bo inaczej będę miała ślinotok do samego wieczora ;-)
niedługo się nauczy jak mój i sam od siebie będize kupował:P
:-D:-D:-D:-D
pandora szkoda, że mi się takie sny nie śnią ;-) no cóż... nie mam nic przeciwko :-D:-D

p.s. na słodkości zapraszam do mnie :tak:pączki się co prawda wczoraj skończyły, ale ciacho jeszcze zostało :-D

Dziewczyny! A wiecie, co jest w czwartek.......?:-D
w czwartek jest to co codziennie tylko ze zwiększoną mocą;)
Przyjela bez kolejki i jeszcze sie bala ze mnie dziadki z linczuja :)
a i powiedziala ciaza to ok dobrze sie czuja kobiety zobaczy pani co to menopauza.
Juz sie boje
gratuluję:):)
heh ale jak sie ma menopauze to można spać na brzuchu i na plecach, bez problemu obracać się na drugi bok, ubierać skarpetki, robić manicure, pedicure i inne cury i pić alkohol i iść na imprezę i się bzykać!!
I przy okazji pochwalę się bo jest czym:-) drużyna męża wczoraj wygrała z CSKA Sofia (bułgarzy) i weszła do finału Pucharu Cev (pierwszy raz w historii Polskiej siatkówki polska drużyna jest w finale) także trzymajcie kciuki 8-9.03 za zwycięstwo w finale :-)
heh żebyśmy nie urodziły z radości jak wygrają!!!
Dziewczyny nie nakręcać mi się, żadne IP i szpitale, leżeć w łóżkach i zaciskać nogi i wszystko inne, to jest rozkaz!!:-)
ja nie mogę pasa zacisnąć!!:)
Morgaine przyśli mi trochę bigosu bo mam smaka na takie coś kwaśnego i pysznego...
mniami ale był dobry!! serio!! najadłam się, a teraz mam pączka jeszcze :D:D
Mitaginko dziękuję:) ja biore 3x1 więc chyba dociągnę do końca opakowania.

Morgaine no pewnie, że trzeba korzystać z przywilejów:)

Pandora właśnie doczytałam o tym 3 trymestrze. to ja juz nic nie wiem.

ja brałam furagin w szpitalu na patologii ciąży w styczniu (w marcu rodziłam więc to był III trymestr)

a co do przywilejów to już sobie postanowiłam, że jak pójdę teraz na OSTATNIE MAM NADZIEJĘ badania to też wchodzę bez kolejki!! a niech mnie zjedzą!!!!

klaudencja generalnie na pytanie, czy twardnienia powodują skracanie się szyjki, jednozanczenie Ci nie odpowiem, bo: 1) na tym etapie ciąży występują niegroźne, niebolesne skurcze Braxtona-Hicksa, które polegają właśnie na napinaniu się macicy, 2) u mnie szyjka się skracała, ale nie wiem, czy przez "zwykłe" twardnienia, czy przez bóle i skurcze podobne do tych @
Moja rada jest taka: jak najwięcej leż. W pozycji horyzontalnej nie ma takiego nacisku na szyjkę i skraca się ona wolniej, niż w pozycji wertykalnej (stanie, siedzenie).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry