reklama

Kwiecień 2011

Trzymam kciuki za wszystkie Kwietniówki, które są już blisko, blisko....

Ostatnio mi bratowa przypomniała, że rodziła w 35tyg., tydzień po odstawieniu fenoterolu...urodziła dziewczynkę 3100, wcześniej odeszły jej wody, sama się zawiozła do porodu(choć jechali razem) bo mój brat akurat z pępkowego wrócił (akcja zaczęła się w nocy), ale zanim urodziła doszedł do siebie. Wyszły po 4dniach...
..wesoło się wspomina, ale wtedy byli "trochę" spanikowani....
..ciekawe ile waży moja kruszynka

reklama
Wróciłam z zakupów w kauflandzie, takich malutkich, ale przynajmniej zażyłam świeżego powietrza, wiało strasznie ale słoneczko wszystko rekompensuje.
Posprzątałam trochę i nawet obiad sie kończy, a ja jeszcze cakiem nieźle sie czuje, ale położę się na chwile żeby niie przesadzić, bo znowu mi się coś przypląta tfu, tfu...

jeju taki wiesci od Mitaginki to tez sie nie spodziewalam... Szok...

Powiedzcie jej ze trzymamy kciuki i przesylamy buziole co? :-)

a ja dzis wybralam sie na miasto pozmieniac wszedzie moje nazwisko (wreszcie!) no i oczywiscie jak to cieżarówka zapomnialam najwazniejszego - aktu slubu:eek:
wiec wrocilam do domu z nadzieja ze go latwo znajde a tu dupa i to blada:baffled: nie mam pojecia gdzie jest - zapewne w takim miejscu o ktorym mialam nigdy nie zapomniec :rofl2: czyli tradycyjnie....

czuje sie dobrze, maly wojuje w brzuszku :-D

Zacznij szukać czegoś innego :rofl2:
taaa zawsze tak jest ze po czasie sie wszystko znajduje :-) a najlepiej przy przeprowadzce :-D ale tego nie zamierzam robic :-)

asiunia a odebralas go z urzedu?:-D
No wlasnie tez sie nad tym zastanawialam :-) hahahaha
z tym ze u nas sprawa byla bardziej skomplikowana bo musialam nasz akt umiejscowic w Polsce przez konsulat i tam go zawiozlam w celu nadania mi nowego nazwiska i paszportu. No i tak myslalam czy ja go odebralam... I wiecie co znalazlam... Z tym ze mam 2 odpisone skroty po polsku a orginalu angielskiego nie mam. Czyżby oni go sobie w urzedzie zostawili? Bo tylko takie wytlumaczenie znajduje ze orginal mi zabrali (bo zabrali i wysylali) a w zamian dali mi polski (jakby mi do czegos byl potrzebny)...:baffled:
No to teraz musze sie fatygowac do ksiedza zeby mi zrobil odpis...:crazy:

ehhh a wogole to mi pani w Banku powiedziala ze nie potrzebuje nowego dokumentu tozsamosci z nowym nazwiskiem zeby zmienic dane tylko wystarczy sam akt.
A ja specjalnie od sierpnia czekalam na paszport zeby wreszcie pozmieniac dane, a tu takie cos:angry::angry::angry: to moglam to zrobic zanim wyslalam do polski ten akt:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to ta baba co mi po slubie to powiedziala to nie wiem skad to wziela:crazy: wybacze jej jezeli byla w ciazy:-D:-D

witam po poludniu :)
u mnie dzis dzien zalatwiania spraw urzedowych ale oczywiscie skleroza nie pozwolila zalatwic wszystkiego do konca (asiunia jak widzisz to chyba ogolna ciazowa przypadlosc :-D ) mialam zawiesc mlodemu podanie do przedszkola i nawet je zabralam ze soba ale pojechac juz zapomnialam m mi przypommnial po powrocie :wściekła/y:
dokupilam tez kilka rzeczy do torby chyba tylko pampersow i buteleczki na tantum rose mi brakuje i pakuje sie :tak:
jutro ostatki tak? mam ochote na oponki mniam chyba musze zrobic :-)
Mitaginka trzymam mocno kciuki wytrwaj jeszcze troche w dwupaku
Adi nie ma problemu ja napewno z Toba do kwietnia poczekam (do maja juz wolalabym nie ;-) )
Asiunia hmm powiem Ci ze nie jestem pewna na 100% ale moze tak byc ze Ci ten akt zabrali...a w takim wypadku nie wystarczy Ci sam nowy dowod czy paszport? a propos zmiany nazwiska to ja tez sie dzis wkurzylam bo wyslalam po Home Office z nowej pracy a oni mi przyslali na panienskie nazwisko ktore zmienialam 4 lata temu wyslalam aplikacje z nowym, payslipy, umowe itp no rece opadaja :angry:

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczynki mam pytanko
jak leze na plecach (wiem ze nie powinnam ale nic mnie wtedy nie boli a na boku to i owszem :-() no wiec jak tak leze to mi sie brzuch zaczyna cm nad pepkiem. i jakis taki maly, tez tak macie?? czy sobie wkrecam ze cos nie tak??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry