reklama

Kwiecień 2011

antonina, biorę 3 razy dziennie po kapsułce. To samo mam z butami, nie wchodzą żadne. A mierzyłaś ciśnienie? Ja mam przy tej opuchliźnie wysokie i jestem na lekach obniżających. Lepiej powiedz o tym lekarzowi.
Tak w ogóle to nie wiem w czym pójdę jutro do lekarki i na usg, bo w żadne buty nie wchodzę. Chyba wcisnę na siłę i jakoś wytrzymam.

Morgaine, a ten olej rycynowy to nie szkodzi dziecku? Gdzieś wyczytałam, że dziecko może oddać smółkę w macicy i to wtedy niebezpieczne. Ale nie wiem czy to prawda.

Ostatnia edycja:
reklama
antonina a ja sie zastanawialam dzisiaj mierząc buty dlaczego rozmiar większe musze!! bingo!! no bo spuchnięte jak nei wiem....no nie buty, stopy;-)

Morgaine wiem, że nie wolno wieczorem i nie wolno tego pic jak jest sie samemu w domu, bo nie wiadomo jak szybko się zacznie, więc jakby co to wezme w sobotę jak mąż będzie w domu i zobaczymy co z tego wyjdzie :nerd: najwyzej bedę miała oczyszczony organizm :eek:
baby nie ma opcji ze nie podziala... ;-)
jak się mieszka blisko szpitala to fajne takie koktaile, ale jak ja mam 50 km... to albo kibla mi zabraknie po drodze albo zdążę urodzić w aucie... ale nie powiem, kuszące... jednak raczej zmolestuje męża, przyjemniej niż latać na kibel :D
no wiesz co, to jest tak że Cie przeczyści i potem zaczyna się poród. w szpitalu lewatywy nie muszą robic, dla mnie to lepsza opcja.
ale faktycznie jak daleko do szpitala, to moze byc lipa... moze ja dzięki temu olejowi tak szybko urodziłam?:)
w poprzedniej ciąży byłam po terminie i powiedzialam poloznej swojej ze chce zjesc olej ryc. nic nie powiedziala, ani nie odradzila ani nie poleciła...

ale sie najadlam....
az mi brzuch urósł hahahaha :-D

edit: ja puchnę, a ciśnienie mega niskie. 90/ileś tam...

Staram się Was doczytać, troszkę synuś mi przeszkadza i jak tylko wyjdę to mi siada i zobaczył zdjęcie w suwaczku Marmy i się wzruszyłam bo zawołam mnie i powiedział: Mamuś zobacz maleństwo ale śliczne nie? Kocham maleństwo! Ja mówię, że faktycznie śliczny dzidziuś i niedługo też będziemy mieli, a Hubercik na to: tak jak wyjdzie z brzuszka ... też będę kochać:-)

a ja sie obudzilam wlasnie ;-) tzn z 3 minuty temu, od razu na bb ;-)

justyna
, ale slodko.. az sie lezka w oku kreci, co? :-) moi tez tak mowia.. najelpsze, jak wymieniaja swoja rodzine: mama, tata, filip, masio i dzidzia :) albo jak tlumacza: w mamy brzuszku bylem najpierw ja, potem masiu, a teraz jest dzidzia, nasz brat :) hehe... albo jak tlumacza komus, ze ida do niego: ide ja, masiu, tata, mama i dzidzia bieganska. :-D (nazwisko podaja tyz). w ogole, jak cos kupujemy to musi byc juz nie dla masia i filipa, ale razy 3 wszystko ;-) nie, no widac, ze caly czas maja na uwadze maluszka.

baby
, ja tez chce juz urodzic, ale to tak jest, ze jak sie chce, to sie nic nie dzieje ;-) chyba nic nam innego nie zostaje, jak wyluzowac i nie myslec o tym.

morgaine
, ja tez sie troche czuje uwieziona, tzn czuje sie ogolnie niezle, ale np wczoraj - no chcialam podbiec, a tu podbrzusze tak rwalo, ze szok, no i zamiast biec, jak chcialam, ledwo sie telepalam z boku na bok jak kaczor. a co do niezdecydowania.. normalnie jakbym o sobie czytala.. :-) :-) :-)

hej kobitki cały czas was czytam ale jakoś na pisanie nie mam weny ... gardło mi siadło, od kaszlu już cały brzucholek boli i jeszcze katar...a za oknem szaro...nic się nie chce...w łóżeczku resztka pieluch i pare jeszcze pajacyków do prasowania ale nie nie dziś...
wogóle to mam jakąs fazę że chce już być po!!! niby mam jeszcze czas bo dopiero 36tydz. i wiem ze dla maluszka lepiej gdyby jeszcze pomieszkał w środku ale w ostatnich dniach jakoś chcę z drugiej strony żeby już się zaczęło i żebyśmy potem szybko byli w domku ... ciągle patrze czy obiniżył się troszkę czy nie ale jakos rozpoznać ciezko bo cały czas w miare nisko mam brzucholka... mam coraz twardnienie od tego kaszlu chyba a poza tym Domiś szaleje :) już tak niewiele a mi się jakoś dłuży teraz najbardziej

Justyna cóż na to poradzę że kto zobaczy mojego synusia to od razu się w nim zako****e;-):-D Ale słodziak z tego twojego syneczka :-) Też bym się wzruszyła ale mój jeszcze nie mówi ...:-p

Olej z wiesiołka dopochwowo jak ktoś potrzebuje skurczyków :tak:

Ja ostatnio wieczorami też już puchnę. Szczególnie jak pochodzę.

Baby a dlaczego ty chcesz już urodzić? Jeszcze masz troszkę czasu? Dopiero 37 tydzień kończysz? Mi lekarz wzbrania choć dokładnie jestem w tym samym dniu ciąży co ty. I karze mi się męczyć z lekami do niedzieli. A chciał do końca przyszłego tygodnia... Niby im bliżej terminu tym lepiej.

jestem po wizycie oczywiscie nic nowego nie wiem..dzidzia wstawiona w kanal ale tylko troche..serduszko ladnie bije..nastepna wizyta za 2tyg i powiedzialam ze mam nadzieje ze juz ostatnia :-D
z tym uwiezieniem we wlasnym ciele to mam to samo...mam energie i czasami przeceniam wlasne sily ;-) mezowi ciagle marudze nie idz tak szybko bo przeciez ja juz tak szybko nie moge..z mlodym do parku lepiej sie nie wybierac bo jak ucieknie to nie dogonie :-D na szczescie nie ucieka ;-) a juz najbardziej nie lubie jak mi wszystko z rak leci i musze sie po to schylac wrrr
Marma rzezcywiscie slodkie to Twoje zdj..moj maly w tym wieku tez jeszcze nie mowil zaczal z miesiac pozniej i od razu wszystko na raz :-D teraz tylko ciagle powtarza ze "dzidzia taki maji bedzie" :-D

Ostatnia edycja:
Aenye oj tak, aż dwie łezki he he fajnie jak taki maluszek mówi coś takiego:) albo jak podchodzi i całuje dzidziusia, tuli się do brzuszka... Już teraz po ostatnim USG mówię mu, że tam jest jego siostrzyczka i teraz wszystkim opowiada:)

reklama
antonina, biorę 3 razy dziennie po kapsułce. To samo mam z butami, nie wchodzą żadne. A mierzyłaś ciśnienie? Ja mam przy tej opuchliźnie wysokie i jestem na lekach obniżających. Lepiej powiedz o tym lekarzowi.
Tak w ogóle to nie wiem w czym pójdę jutro do lekarki i na usg, bo w żadne buty nie wchodzę. Chyba wcisnę na siłę i jakoś wytrzymam.
.

za kazdym razem mówie o tym lekarzowi a zaczęłam tak puchnąć (tzn głównie stopy, nogi) już w 27tyg chyba, ale teraz wiadomo jest coraz gorzej...ciśnienie mam w normie max 130/80 a na ostatniej wizycie 117/70. i tak mnie więcej na każdej wizycie. Białka w moczu brak...
na dodatek od początku puchnie mi bardziej lewa stopa i to na prawde widać gołym okiem

justyna, aenye - no słodziachne takie teksty od dzieciaków, szczególnie takich 2-4 latków, trudno sie nie uśmiechnąć

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry