reklama

Kwiecień 2011

Tak lezenie na brzuchu to bajka juz w szpitalu sie relaksowalam :-), sorry dziewczyny 2w1 ale to naprawde cudo :-)
dziecko wykąpane,nakarmione i o dziwo o tej godz spi
Jutro pierwszy spacer chyba ze sie pogorszy pogoda
pozatym nie moge siedziec boli mnie hemoroid :-(, smaruje kremem, robie oklady z kory debu ale nie pomaga:-(

reklama
Morgaine no ja w szpitalu niemal nie miałam, odkąd w domu jesteśmy jakoś się ustabilizowało i było ok,ale mała mi więcej je teraz jak nie śpi..tzn wisi na cyckach wtedy i wypija i po kąpaniu jak się ma na noc najeść to jej brakło ciut do najedzenia i pokazała charakterek:) potrafi domagać się o swoje, pewnie bym ją przetrzymała jeszcze trochę,ale obie byłyśmy wykończone po tym nieprzespanym dniu i wolałam dać jej niż myśleć czy jest bardzo głodna i czy dobrze robię,że ją przetrzymuje. W sumie nawet w szpitalu każda połozna mówiła inaczej co w takiej sytuacji, jedna,że wytrzymac i cały czas na cycku trzymać,żeby pobudzac laktację, a druga,że w takiej kryzysowej sytuacji lepiej dać butelkę niż męczyć dziecko i że nałyka się powietrza przy tym i potem bóle brzuszka przez to(bo w szpitalu tak miała). mam nadzieję,że się nie powtórzy póki co:-)

Słońce sprawdziłam na sobie, że picie dużej ilości napojów zwłaszcza w trakcie karmienia powoduje, że mleka produkuje się więcej, miałam jednej nocy kryzys z młodym i mąż pojechał do tesco 24h i kupował mleko, bo u mnie była pustka a mały ryczał w niebogłosy, ale zjadł sobie 30ml i poszedł spać na 5 godzin, ja w tym czasie 0,5 litra wody i odciąganie laktatrem 7 min. jedna pierś potem druga, 5 jedna i 5 druga 3 jedna i 3 druga i na kolejne karmienie już piersi były pełne :) staram się też odciągać jak czuję, że mam dużo pokarmu i zamrażam sobie, w razie czego będę miała na kryzysowe sytuacje, a może tak leżeć do 6 miesięcy

Mitaginko ja sobie krocze pryskam tantum rosa a na obrzęk, który mi się zrobił 4 dni po porodzie położna kazała mi robić sobie 4xdziennie okład z rivanolu na 20 min. i po 3 dniach mi przeszło, szwy te zewn. już mi się rozpuściły, wewn. częściowo też, i ogólnie to siedzę juz normalnie i nic mnie nie boli, nawet krwawienie już jest niewielkie, takie jak pod koniec miesiączki, więc juz jest ok

Ja tez uciekam sprzed kompa.
ducha - przypomniałam sobie że jutro moja teściowa ma urodziny - nie wiem czy to dobry pomysł by pokryły się z narodzinami Anielki, ale z drugiej strony - pal licho! Każda data jest dobra bo to urodziny dziecka :)

Dobrej nocki wszystkim zycze !
Pa.

Zanim doczytam melduje się w dwupaku :wściekła/y: bo nikt o mnie nie pamięta ;-)

Tak mi fatalnie net chodzi na nowym mieszkaniu że zanim mi się jedna strona załuduje to można dostać szału, więc wolniutko doczytuję ;-)

Aenye - mi się Felek podoba :) fotki rodzinki cudne

w ogóle wszystkie dzieciowe foty fajowe, każdy dzieciaczek taki niepowtarzalny i inny :)

Mitaginka - moja Kruszynka takie odgłosy przez sen wydaje, że ja wymiękam.......jakby ostatnie tchnienia wydawała, serio ale już się chyba przyzwyczajam ;) taki jej urok :)
Na hemoroidy najlepiej czopki na hemoroidy........biedne jesteśmy, nie pocieszę Was ale mi w pierwszej ciązy się zaczęły...po porodzie i teraz się raz na jakiś czas odzywają :(

Na mleczko trzeba duuuuuużo pić, a jak ktoś ma za dużo mleka to przeciwnie, wręcz tylko usta przepłukiwać.

Borys ma od kilku dni gorączkę pod 39 :( i katar, przez moment mi przyszło do głowy, że to też na tle emocjonalnym-tylko ten katar mi nie pasuje...........jak mi kicha i prycha na młodą to mi się płakać chce, martwię się o nią, ciągle jego ganię, ze podchodzi za blisko.........u nas też jest ciężko. Widzę, że mu smutno że musi się dzielić mamą, a teraz jeszcze ta choroba i ja go tak trzymam na dystans....ciężko, ciężko.

BB Ciotki 2w1-trzymam kciuki, aaaa niedziela palmowa była fajnym dniem(Borysa urodziłam 5 lat temu w niedzielę palmową :) )

aaaa, a jak Wy śpicie na brzuchu? a co robicie z cycusiami? :) nie przeszkadzają?

i pytanko jak kładziecie dzieci na brzuchu to co z rączkami, do góry, czy wzdluż?

Ostatnia edycja:
reklama
Morgaine z tym spaniem na brzuchu to chyba żartujesz, ciekawe jakim cudem to robisz jak karmisz piersią???

Lecę spać! Zobaczymy co przyniesie ta noc ;-) Dobranoc!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry