reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kwiecień 2011

Melduję że żyje - ledwo ale - ale żyję

Nati
– teściowa nieźle małą wymęczyła że tak ładnie spała - gratulować

mitaginka – popieram że za szybko się weekend kończy!

mercedess i inne których nie doczytałam – gratulacje kroczków!!

baby – czekam na wieści po lekarzowe i też jestem ciekawa jak rodzinka zareagowała. I jak brzusio?? Przypomina się coś??

boliwia – moja miss też gna za jeździkiem albo za ogródkiem muzycznym i wrzeszczy jak utknie

Laski jestem padnięta!!!! przypominam że byłam z małżonem na siatkówce i takie zakwasy że WSZYSTKO mnie boli.. od czwartku gardło też i nie wiem czy mnie rozkłada przeziębienie czy gnaty od wysiłku.. chce człowiek dobrze, ruszyć dupsko i takie konsekwencje.. w piątek znowu chcemy iść ale zobaczę czy dam radę.. cały dzień jęczę.. małż też jęczy - już myślałam czy nie dobić bo po co ma się chłop męczyć :-)

małżon był dziś w kinie z młodym bo miał obiecane na ten weekend i młody przeszczęśliwy! Młoda jęczała, nadal bez zęba (kiedy to będzie) i ululałam ją przed 18 i śpi na noc ciekawe o której mi jazdę zrobi.. młoda mega kochana zaczyna się wstydzić i wtula się często we mnie czego nie było. I jak coś chce to wrzeszczy a jak się pytam co gwiazda by chciała to pokazuje palcem żeby coś jej dać. Zakazanym owocem jest laptop i jak wrzeszczy, pokazuje palcem i go nie dostaje to jest histeria – typowa baba...

co tam jeszcze..
zęba u nas nadal brak – jest ktoś jeszcze bezzębny???
i nadal mała pije cyca a standardowo tylko lewego
na walentynki małżon niespodziewanie porwał mnie do restauracji :szok: Pożarliśmy się w niedzielę i absolutnie nic nie podejrzewałam a nawet myślałam że przemilczymy TO święto a tu taka niespodzianka.. fajnie tak wyjść bez dzieci

reklama
Dziewczynki wybaczcie, ale ja tylko przelotem, bo wykończona jestem, zaliczyliśmy dzisiaj tyle odwiedzin, że padam...
Imprezka urodzinowa chrześnike Krzyśka super :tak: trzech chłopaków się bawiło, szaleństwo na maxa :-D:-D biegali po mieszkaniu, wywalali zabawki no szał ciał :-D:-D:-Djutro zgramy sobie fotki to jak będę miała wolną chwile to Wam coś wrzucę :-)

buziaki dla wszystkich

hej ciotki,my też żyjemy,ale Natka po pół godzinnej jednej drzemce w ciagu dnia,wcale nie idzie spać jak człek, tylko szwenda się po łóżku czasem do 22,23,nie wiem o co biega,rak mi czasu dla siebie na cokolwiek,zawsze choć wieczór był luźniejszy:szok:
z małżem tez mily weekend,tez uwazam,że za krótki, tym bardziej,że on w soboty jeszcze pracuje:( ogólnie taka sielanka u nas,że ho ho:)(wiem,nie zapeszać!) i tak jakoś leci..nie wiem czy małej coś się w buźce znowu nie szykuje, dziś przez cały dzień zjadła jogurt i pół banana:/ na noc 100 ml mleka,troche pchała do buzi zabawki,normalnie nie pacha, tylko jak zęby..no ale jak już padła to spi,bez syropu,więc nie wiem,zobaczymy

Baby- jeszcze raz napipsze odpoczywaj. powodzenia u lekarza.
Aneczka-i o której gwiazda wstała???? Asia ma identycznie pokazuje palcem i krzyczy. cieszy mnie to że już potrafi pokazać co chce zazwyczaj to jest mój lub m laptop, myszką od m laptopa albo telefon ewentualnie kubki na stole.

u mnie normalna noc więc nic mleko jednak nie daje tak Aneczka masz racje to teściowa wykańcza Asię już nawet kiedys mi się wydawało że jak u nas są to lepiej śpi :-D
generalnie 2 pobudki i rano troche się kręciła

byliśmy u pediatry 9750g zdrowego człowieczka i 73cm wzrostu czyli tyle co mi wyszło na miarce :tak:

acha no i zapomniałam się pochwalić, że przebiła nam sie trzecia jedyneczka i tak jak sądziłam idzie też ostatnia jedynka i górne dwójeczki

bo takie dziecko nie powinno w ogóle jeść w nocy...
cool.gif
bo zęby się psują i w ogóle... nieźle... tylko może niech jeszcze powiedza, jak to zrobić...
No właśnie :cool:
Moja gwiazda je cyca raz w ciągu dnia - i potrafi się o niego bardzo, bardzo głośno upominać :-D , a w nocy ok. 3 razy. Co do spania samemu - Adaś tez czasem sam się pokręci, uspokaja i zasypia ale często też na totalnego śpiocha rozkopuje się, próbuje wstawać lub przewraca się na brzuszek i śpi "na sfinksa" - tylko co chwilę spada mu głowa i popłakuje.

A wczoraj Młody został z dziadkami a my jak za starych dobrych czasów poszliśmy sami w miasto :-D do kawiarni i do muzeum - tylko w połowie wystawy mąż zaczął mnie popędzać bo "stęsknił się za synkiem" :-D

nati - sama jestem w szoku ale młoda spała do rana :szok: i nie wstała z moim budzikiem tylko całe 10 minut później :szok:

baby - jak czytałam opis to myslałam że byłaś u lekarza ciążowego i opisujesz maleństwo i nie mogłam w cyferkach się odczytać i po chwili kapnęłam się ja bystra że o pierworodnym piszesz

Mila wyjątkowo jechała ze mną i młodym - ukłon w stronę małżona coby przedpołudnie miał dla siebie. Raz nie zawsze :-) młodego jak odbierałam to Pani mówiła że spał w przedszkolu bo bolała go głowa i gardło.. temp brak ale źle się czuje.. w żłobku Pani mówiła że Mila robi kupczaka za kupczakiem i może mieć czerwone pupsko.. w chacie młoda zadymia i czekam na ząb.. płacze nagle, krzyczy i potem ok

Lecę ją kąpać bo nie dygnę z terrorystką. Młodego też do kąpania wkładam a co!

baby co u Ciebie? byłaś u lekarza (gina)? ja tak jak aneczkaaa najpierw myślalam, że relacjonujesz właśnie wizytę u gina :tak:

Martynka też już pokazuje rączką, co chce :-)

Witam, witam :-)
Ostatnio mały ruch tutaj, to i ja rzadko zaglądam.
Baby, ja tak jak dziewczyny :-) Kilka razy czytałam, zanim zrozumiałam :-D
Aneczka, ja mojemu mężowi też pozwoliłam pospać w niedzielę do 12 :-)Ciekawe kiedy i czy w ogóle mi się odwdzięczy ;-)
Nati zazdroszczę, że Asiunia też tak ładnie śpi.
Bachucha, Tobie tez tych 3 razy zazdraszczam ;-)

A ja jestem przeziębiona :-(Nawet nie wiem gdzie to złapałam, bo zawsze na siebie bardzo uważam. Mała ma kaszel i jest cała ochrypnięta. Pewnie katar też ode mnie chwyci :-(A to jest najgorsze, co może być :-(
Też chyba będziemy musieli gdzieś z mężem wyjść, pewnie dobrze by to nam zrobiło.

reklama
Boliwia - zdrówka życzę i organizacji dnia na samotne wyjście. Fajnie tak się razem bez dziecia czas spędza chociaż ja mega tęsknię a jak wracam i widzę terror małej to żałuję że tak szybko wróciłam :-)

A odeśpię się na starość mam nadzieję, chyba że dopadnie mnie ten niemiec alzheimer to zapomnę spać :-)

A skoro o ziuzianiu to polegam chociaż spać mi się nie chce - i potwierdza się moja reguła - stary na popołudniówce to i dzieci wykąpane, bb i fb nadrobione, tv obejrzane i relax! A chaty nie ogarnęłam ale to z premedytacji żeby małżon za dobrze nie miał!

Papaty i do jutra kwietniowe!!

Do góry