reklama

Kwiecień 2011

Witam.
Jestem świeżo po wizycie u ginekologa. Mój maluszek ma się świetnie:-) Jest ruchliwy a serduszko bije mu jak dzwon:-) Mój nowy lekarz powiedział mi dziś , że będę miała synka:-) Jestem naprawde szczęśliwa. Martwi mnie tylko, że za mało na wadze przybieram:( powiedzcie ile przytyłyście....

Zobacz załącznik 293568
w poprzedniej ciazy schudlam 10 kg, tzn przez ciaze wazylam ciagle tyle samo a po porodzie okazalo sie ze -10kg. Teraz przytylam ok 3 kg i jestem zalamana ze tak duzo. Gratuluje synka, tak bedzie wojna, jak wiekszosc chlopakow a juz myslalam ze ta tendencja do chlopcow minela

reklama
Witam.
Jestem świeżo po wizycie u ginekologa. Mój maluszek ma się świetnie:-) Jest ruchliwy a serduszko bije mu jak dzwon:-) Mój nowy lekarz powiedział mi dziś , że będę miała synka:-) Jestem naprawde szczęśliwa. Martwi mnie tylko, że za mało na wadze przybieram:( powiedzcie ile przytyłyście....

8p3o3e3kfmgiq7n1.png
Jej, zazdroszczę, że część z Was zna już płeć :) Ja dopiero gdzieś za miesiąc się dowiem, bo dopiero wtedy usg będzie.
Co do wagi to ja uważam, że przytyłam za dużo, bo jakieś 5 kg :/ Lekarka twierdzi, że to w porządku, bo ja ogólnie do drobnych należę, więc mi wolno przytyć. Tylko potem zrzucanie będzie...

Anetka gratki:-) kolejny chłop dzisiaj...

gosikk masz rację, mój gin jest bardzo rozchwytywany, zawsze pełno pacjentek, ostatnio weszłam do niego z godzinnym opóźnieniem i chyba w związku z tym robi tylko USG i cześć, bo jakby miał tak jeszcze każdą badać ginekologicznie-to do wieczora by zeszło. Ale ufam mu bardzo i wierzę, że na tym USG widzi wszystko co istotne.

nati, no rentgena to bym raczej nie porównywała z ultrasonografią. Przeciwnicy raczej trzymają się tezy, że USG burzy spokój dzieciątka tzn. dajmy na to bobo śpi, a ktoś go ugniata, dotyka, budzi...Jednak o promieniowaniu jonizującym-tak szkodliwym w rentgenie, nie ma mowy, ale kto wie co tam jeszcze odkryją za 100 lat.

ja tylko na chwilę
Marma - jest coś takiego, że czasem alergen długo nie daje o sobie znać, kumuluje się w organizmie, a potem nagle gwałtownie coś siędzieje. koleżanki córeczka robiła sobie tatuaże (na wodę) i przez kilka lat się nic nie działo. w te wakacje mamusia pozwoliła na tatuaż z henny - mały motylek - i zrobiła się paskudna ropno krwista masakra na ręce. lekarz stwierdził, że to przez tamte naklejki-tatuaże, bo one też z henną są. najlepiej wyeliminuj na jakiś czas niemalże wszystko. ryż, makaron, ziemniaki i marchewka - powinny być w miarę bezpieczne.
mój Adam miał potworną alergię na cynamon, płuca i oskrzela wypełniały się wydzieliną i dusił się wręcz. puchła mu też twarz i skóra tam, gdzie miała kontakt z cynamonem
życzę Wam zdrówka
ja łykam duomox

AguHan - moja babcia ( fakt w latach 50tych) pracowała przy aparacie do RTG. urodziła chłopca z chorobą popromienną. zmarł po 2 dniach. wtedy były inne dawki itp...ale od rtg kochane z daleka.

Anetka gratki:-) kolejny chłop dzisiaj...

nati, no rentgena to bym raczej nie porównywała z ultrasonografią. Przeciwnicy raczej trzymają się tezy, że USG burzy spokój dzieciątka tzn. dajmy na to bobo śpi, a ktoś go ugniata, dotyka, budzi...Jednak o promieniowaniu jonizującym-tak szkodliwym w rentgenie, nie ma mowy, ale kto wie co tam jeszcze odkryją za 100 lat.
wlasnie dokladnie mi o to chodzilo. Nie porownuje USG do rentgena tylko dalam prosty przyklad, zed nie wiadomo co bedzie za 100 lat. Ale do tej pory jest usg na pewno zdrowe

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry