reklama

Kwiecień 2011

Ja na szczeście mam blisko do laboratorium na piechotkę jakies 10 min:-) za to do lekarza samochodem mam prawie godzinę:-(jeszcze w taką pogodę to będę musiała wcześniej wyruszyc:(

reklama
nati opisz potem dokładnie, jak wygląda cały "rytuał glukozowy" ;) mnie też to wkrótce czeka, a nie miałam nawet pojęcia, że samemu trzeba kupić glukozę w aptece, myślałam, że normalnie w laboratorium dają

ok opisze :)
tez sie zdziwilam ze trzeba kupic, tak mi polozna powiedziala, ale moze to od laboratorium zalezy. naszczescie tania glukoza 4 zl za ta moja mega 75g butle :-)

mitaginka-z tego co wiem 50g to godz sie siedzi w przychodni i ponowne pobranie krwi, 75g to 2 godz. wiec mamy chyba ta gorsza wersje. Ale dziwna roznica w cenie glukozy. A Bydgoszcz blisko Gdyni :)

Ja przy dawce 50g siedziałam godzinę. Najpierw miałam pobieraną krew z palca a po godzinie z żyły. Będę jutro na wizycie to zapytam się lekarza jaka jest różnica między tymi dawkami, będzie odpowiedz z pierwszej ręki:-)

reklama
przy 75 g na pewno się czeka 2h, tylko właśnie zastanawia mnie, dlaczego część kobitek ma tą mniejszą dawkę, a część większą, czy wychodzą jakieś inne wyniki, któryś może jest bardziej dokłądny...nie wiem...
monika w takim razie spytaj jutro gina:)
nati pościel bardzo ładna :)
coś mam wrażenie, że dzisiaj na forum to tylko my trzy :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry