reklama

Kwiecień 2011

Ja właśnie wszamałam kolację, poprawiłam czekoladą milką i jeszcze myślę o lodach tiramisu :-) a później się dziwię skąd dodatkowe kilogramy ;) Zgagi (odpukać) nie miałam jeszcze :-)

Chyba sobie z mężulkiem włączymy jakiś filmik romantyczny.
Taki dumny jest z siebie- z zamontowanej pralki.Chyba muszę mu jakoś wynagrodzić ten trud :-p:cool2:

reklama
Witam się wieczorową porą...Nadrobiłam...duzó tego było.. Ufff...

Przykro mi, że macie takie kiepskie dni i problemy.
My dzisiaj mieliśmy super dzionek. Spaliśmy do 11, potem spacerz psem w parku, zakupy jedzeniowe, obiad i Magda Gesler w TV ;-)

To na tyle. Dobranoc.

Joll a Ty masz skurcze taki porodowe czy mówisz o twardnieniu brzucha..,, bo ja nie kumam o co chodzi z tymi skurczami. mnie czasem brzuch twardnieje, odpuszcza, twardnieje, odpuszcza, czy to o takie skurcze wam chodzi czy macie te ''porodowe''?

AAAA żeby nie mieć zgagi to trochę głodna chodzę:( tzn. niedojadam, bo inaczej to od razu bym miała...chyba...bo ja tę ciążę jakąś dziwną mama

nie, raczej nie porodowe, bo bezbolesne, tzn ból niewielki i nie w krzyżu, takich bolesnych miałam ze dwa w nocy, a te tylko spinające, to zaczęły się k20tc i miewam je co kilka dni, czasem częściej, niekiedy nawet pięć sześć od rząd, co 10min, biorę wtedy dodatkowy magnez i zmieniam pozycję.

co do zgagi, to ja muszę czymś popić, ale n długo to nie pomaga
nie sądziłam, że taka dokuczliwa ta zgaga, nigdy wcześniej nie miałam

Ja na początku nie wiedziałam co mi jest a później się okazało, że to zgaga!:szok: Nigdy w życiu zgagi nie miałam i w pierwszej ciąży złapała mnie tak po 30tc a w tej męczę się od samego początku... Bleee
Miałam poród wywoływany i dlatego dostałam oxy tyle, że mnie już ostrzegały koleżanki, że po oxy bardziej boli no i bolało jak cholera! Rodziłam bez żadnego znieczulenia ale nie długo. O 10.30 dostałam kroplówki, o 12 przebili wody, od 14 zwijałam się z bólu i mdlałam, budziłam się na kolejny skurcz, od 16.15 zachciało mi się kupkę (bóle parte co się okazało hehe :-)) a o 16.30 wyskoczył mały łobuz.
Morgaine biustonosz pierwsza klasa!!!!

Dziendoberek Dziewczyny:-). ja prawie w ogóle nie sypiam. To jakiś koszmar. Wprost marze o przespanej nocy. Wieczorami szukam sobie zajęć, żeby się porządnie zmęczyć, pójść późno spać i nic!!! 2 godziny max, później oglądam sufit. Tragedia, jakbym chociaż teraz nie mogła się wyspać, przecież później nie będzie szans ;-). Ale dzisiaj wielka orkiestra, strasznie lubię ten dzień, więć wyciągam psiapsiołke z domu i pójdziemy się poszwędać troszkę.

MASAKRA lub ma sacre coer!!!!!!!

Starszak przyszedł wryć się do łóżka o 4 nad ranem, ja nie lubię się gnieść przeszłam do niego do pokoju i dupa, już nie zasnęłam. Do 5 poczytałam coś w necie, potem myślałam że zasnę ale jeszcze z godzinę leżałam. potem zasnęłam i dzieciaki obudziły mnie o 7.30 ale czuję się fatalnie!! głowa boli, poziom cukru tak niski, że palpitacje serca mam i potwornie słaba jestem. muszę glukozę dostarczyć organizmowi a jak pomyślę o czymś słodkim to mi się ***** chce. obiad też mam z głowy. rodzice:)
a biustonosz pokazałam mężowi, żeby mi kupił;) a on: pierścionek Ci kupię!! WOW wybrać mam sama czy zaufać facetowi? jak myślicie? bo wiecie on chce mi taki jakiś białe złoto i diamencik, to może za dużo kasy żeby zaufać.... może lepiej samej?

Dzień Doberek,
u nas noc tez nie ciekawa. Jako ze mamy celibat od paru miesiecy co noc mam jakies dziwne sny i ochote....ale wtedy sie budze czuje rozupszczajace sie globulki i czar pryska :/// ehhh....

Jakas taka na pol spiaca jestem wiec wzielam sie za poranna gimnastyke kozystajac z okazji ze mnie nic nie boli. Jestem spocona, zmeczona, ale szczesliwa!!! Ahhh taki przyplyw energii - tego potrzebowalam :)

witajcie, witajcie
u mnie noc srednio przespana ale w sumie ok. Maz od 5.30 w pracy, ja troszke jeszcze zasnelam i musze sie zabrac za sprzatanko :(
Morgaine-a czemu woli pierscionek od biustonosza??
moj maz woli mi takie praktyczne prezenty kupowac naszczescie bo takie wole. Na mikolajki dostalam biustonosz juz do karmienia triumpha super- niestety z moim rozmiarem to tylko triumph wchodzi w rachube- probowalam wszystkich, niestety tylko ta firma jest idealna.

Co do tesciowej tez mi na swieta kupila koszulke do karmienia, tzn do spania i karmienia, wygodna i super. Rozmiar 40, tez troche za duza ale w sumie luzna moze byc :). Ale na imieniny kupila mi sweter nie powiem super niby nie ciazowy ale idealny i z komentarzem mam nadzieje ze bedzie dobry bo jest rozciagliwy patrze na rozmiarowke a tu xxl a ja normalnie M nosze no teraz ewentualnie L. Sweter bez rekawow wiec zakladam pod niego bluze i jest ok. Zreszta mama tez sie ciagle pyta czy spodnie jeszcze ok, czy moze mi kurtke kupic bo moze ta co mam jest juz za mala ale naszczescie tylko pyta a nie kupuje.
moja malenka cos od 2 dni leniwa sie stala, kreci sie ale jakos leniwo moze juz jej msc brakuje?? gin mam dopiero pod koniec msc i mam nadzieje ze mi USG zrobi bo bym chciala wiedziec jaka duza jest

reklama
Dzień Doberek,
u nas noc tez nie ciekawa. Jako ze mamy celibat od paru miesiecy co noc mam jakies dziwne sny i ochote....ale wtedy sie budze czuje rozupszczajace sie globulki i czar pryska :/// ehhh....

Jakas taka na pol spiaca jestem wiec wzielam sie za poranna gimnastyke kozystajac z okazji ze mnie nic nie boli. Jestem spocona, zmeczona, ale szczesliwa!!! Ahhh taki przyplyw energii - tego potrzebowalam :)

a jakie robisz cwiczenia?? tez bym pociwczyla ale za bardzo cnie wiem jak :(
super ze masz duzo energii widzisz jak robi dobry lekarz :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry