reklama

Kwiecień 2011

jola ja nie mam nic, ale planuję zacząć się orientować, co w ogóle jest potrzebne
poczytam Wasze posty z kwietniówek na zakupach, poszperam w necie i sporządzę jakąś listę, a potem pokażę M. i spytam, skąd zamierza wziąć na to wszystko pieniądze :P

reklama
aenye, gratuluję Filipkowi :D Wiem, jaka to radocha jak maluch nie siusia w pieluszkę, bo w przedszkolu uczyłyśmy dzieciaczki i jak był sukces to była radość:) A ze swojego to jest pewnie przeogromna radość i duma :)

cucumber, to niesamowite :-) tym bardziej u nas, Fiol nie sika w dzien odkad skonczyl 1,5 roku, ale w nocy to nie moglismy go oduczyc. od jakiegos pol roku sikal bardzo malo, tzn. tak jakby popuszczal tylko - ale prawie co noc i chociaz podejmowalam nieraz proby, zeby klasc go na noc bez pieluchy - ale po kilku nocach, kiedy musialam wszystko z lozka w nocy sciagac i przebierac - odechciewalo mi sie, a na niego jakby nie mialo wplywu. a teraz tak sam z siebie, bez zbednego gadania i w ogole niczego :-) przeszczesliwa jestem.

No właśnie powiedział tak: " Ma Pani za niską hemoglobinę i trzeba zacząć przyjmować żelazo"... A wie że biorę witaminy więc sama już nie wiem... A następna wizyta dopiero za dwa tygodnie:(

p19u3e3kg391qtdo.png

Anetka moim zdaniem dodatkowo to żelazo należy przyjmować
Aenye wiesz co wydaje mi się, że nie powinnaś już pracować jeśli tylko masz taką możliwość. ostatni trymestr to już powinien iść swoim tempem, nieprzespane noce, zmęczenie, euforie, śmiech, łzy...ja już nei jestem w stanie, słabo się czuję i nie wyobrażam sobie być na pełnych obrotach 8h, mam pracę biurową, ale wymaga intensywnego wysiłku psychicznego, czasem nie ma czasu na kawę...myślę że Twój Małż to zrozumie:) i wierzę że cieszysz się wózkiem, napisałam komenta w zakupach odnośnie wózków, ale Ty nie bierz go pod uwagę, Tobie się należy Cameleon;)
p.s. KUPIŁAM SOBIE SZLAFROK DO SZPITALA I W OGÓLE PO PORODOWY:) i wcale nie jakaś brzydka frottka, wkleję zdjęcie w wątku zakupowym:)

ja też jakby na kacu:( masakra. mam nadzieję że trzecia noc już taka nie będzie.
AENYE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. JESTEŚ TYLKO ROK MŁODSZA ODE MNIE:):)NO W ZASADZIE JA MAM 28 OD 3 MIESIĘCY WIĘC RÓWIEŚNICZKI JESTEŚMY:p

gratulacje dla Filipka. ja next week podejmę próby oduczenia mojego Młodego (w marcu będzie miał 2 latka) jestem dobrej myśli i przerażona jednocześnie...śledzę wątek odpieluchowywanie bez stresu:)

Ostatnia edycja:
hehehe, morgaine, mysle, ze kazdej z nas sie nalezy wozek, ktory nam sie marzy :-D ale dziekuje za wyroznienie ;-)
ja to mam taki slomiany zapal, ze najchetniej juz dzis - natychmiast - pojechalabym i kupila ten wozek, ale wiem, ze jutro juz moge znalezc w nim jednak jakas wade ;-) takze ja to musze sie trzymac na wodzy konkretnie. pojade w czwartek z chlopem, obejrzymy na zywo i moze za miesiac kupimy, wczesniej nie na pewno.

w ogole to marzy mi sie Dr Quinn, ten serial, strasznie mam od dawna ochote poogladac znowu! czemu nigdzie go nie graja??? przeca rewelacyja to byla..

a co do pracowania.. musze z nim pogadac, ja wlasciwie naprawde niewiele robie, tzn owszem, dom, ale przeciez dzieci sa od rana do 16 w pkolu i to jest duzo czasu, a nie sprzatam non stop, nie gotuje non stop. nie czuje sie zle, wiec czemu w sumie mialabym nie pracowac? tylko mnie TA praca tak odstrecza.. ech.. jakos nie wiem, czemu.. nie moge sie zmusic.
ech. ale wlasnie zwale na ciaze i juz ;-)

aeyne jak się dobrze czujesz, to pracuj :) ja bym bardzo tak chciała :) zwłaszcza, że jesteś w tej komfortowej sytuacji, że w jakimś sensie możesz sobie regulować czas pracy.
A co wieku, to ja w listopadzie skończę 28 ;) i pomyśleć, że dopiero zaczynam "przygodę" z pieluchami ;)

Dzień dobry, wreszcie zwlekłam się z łóżka, pogoda okropna i nie chciało mi się wynurzyć spod kołdry :zawstydzona/y:
Muszę wziąć prysznic, zjeść coś porządnego i podjechać do piekarni po chleb, mój K. przyjedzie tuż przed 16:00 i od razu jedziemy do SR przy moim szpitalu na pierwsze zajęcia, zobaczymy co ciekawego powiedzą:-)
Anetko Ja też mam żelazo w kompleksie witaminowym, ale hemoglobina mi bardzo spadła więc muszę dodatkowo brać żelazo, bo same witaminy i dieta bogata w żelazo nie wystarczy

Dziewczyny byłam dzisiaj na usg, moja córa waży 850 gram, jak wasze dzieciaki wychodziły w 27tygodniu? tak z ciekawości pytam, może któraś pamięta...

Aenye a ja Ci odpowiem inaczej. Masz trzeciego bobaska w brzuszku i może ostatnią okazję do poleniuchowania w domu, bez dzieci - teraz do 16 przynajmniej. od kwietnia będziesz miała trójeczkę, a nie wiem czy planujesz czy nie, ale jeśli chcesz mieć tylko trójeczkę to wykorzystaj te ostatnie 3 mce siedzenia i nic nie robienia. czytania choćby moich rozwlekłych, nudnawych postów na forum;) będę miała dla kogo pisać:P

a jeśli chodzi o dzieciaczki, to czwórka to jeszcze nie jest tak źle nie? tylko ciąża to już mnie przeraża....:( wolę rodzić i karmić:)i potem przytulać, patrzeć jak rosną, kochać....ach ckliwa ja....
pozdrawiam z deszczowej niedoszłej Irlandii hahahaha

ahaaaa
jeszcze jedno
odstręcza Cię praca bo masz odpoczywać i tyle!! mózg działa w 80%instyktownie, w ciąży odkłada tłuszcz i wodę po to żeby po porodzie organizm miał z czego żyć, a do pracy nas odstręcza, bo należy nam się odpoczynek:D ot taka teoria.
ja też kocham swoją pracę ale jak jestem na L4 to się tak cieszę że mnie tam nie ma. a oni dzisiaj mają audit i trzepią portkami hihihi a ja wybieram ciuszki:P

Ostatnia edycja:
Morgaine masz rację z tym siedzeniem w domu, w końcu jak maluszki pojawia się na świecie to juz nie bedziemy miały czasy dla Siebie, teraz trzeba to wykorzystać i sobie pofolgować ;-)
Mój mały w 27 tyg. czyli tydzień temu ważył 860 gram więc bardzo podobnie :-)

reklama
Witajcie. :)

Znów mnie długo nie było. Po części dlatego, że remanentu w domu ciąg dalszy, po drugie - w weekend zasadniczo leżałam, bo mi się cały czas brzuch stawiał, pomimo magnezu i no-spy. Także staram się oszczędzać.

Glukoza wyszła mi w porządku :), teraz muszę zadzwonić i umówić się na to USG pomiędzy 28 a 32 tc. Ale biorąc pod uwagę moje wcześniejsze doświadczenia - umówię się bliżej 32 tc niż 28. :]

Joll - cieszę się, że do nas wróciłaś. :)

Anetka - ja bym się z tym żelazem po prostu gina poleciła i nie brała nic na własną rękę.

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo ciepło. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry