reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

klaudencja na tym etapie ciązy twardnienie samo w sobie nie jest groźne, występują skurcze Braxtona-Hicksa: macica się napina na kilkanaście sekund, po czym wraca do normy...dopoki występuje to nieregularnie i zdarza się kilka razy w ciągu doby, to jest to normalna czynność fizjologiczna przygotowującej się do porodu macicy :)

reklama
mitaginka ...niby wiem o tym ale jakoś po tej ostatniej wizycie itd panikara straszna jestem, do tego mam zły dzień także może za dużo myślenia mi się włącza... jak będzie dalej postępował ból to pojadę na oddział jak radził gin i zobaczymy :) dzięki za wsparcie :*

no jak byłam tydzień temu o gin. to mówił że zaczęła się rozpulchniać i skracać i dał mi leki i kazal lezec, do teraz bylo ok a jakieś 30min temu zaczelo mnie kluc takie ostre ukłucia coraz jakby noz ktos wsadzal....a przy oddawaniu moczu nasila się
hmm nie chcę Cię martwić, ale ja miałam podobne kłucie przy oddawaniu moczu i okazało się, ze mam tą cholerną bakterie. Teraz po antybiotyku jest ok.

mitaginka ...niby wiem o tym ale jakoś po tej ostatniej wizycie itd panikara straszna jestem, do tego mam zły dzień także może za dużo myślenia mi się włącza... jak będzie dalej postępował ból to pojadę na oddział jak radził gin i zobaczymy :) dzięki za wsparcie :*

no jasne, rozumiem...a jakie leki Ci przepisał?

narazie tylko no spę i magnez mam pić... a właśnie powiedział że jak nie będzie przechodziło to na oddział i tam dostanę silniejsze leki, ale do dzisiaj było oki i już nie miałam żadnego bólu ani skurczów ani twardnienia

heeejj,

u mnie tez w ruch idzie lusterko, jezeli chodzi o golenie :) a mimo wszystko i tak wychodzi mi to średnio na jeza:) malowanie paznokci u nog odpuscilam juz jakis czas temu :)

u mnie termin z usg mam na 7 a z OM na 17 - wiec tez duza rozbieżność... A miesiaczki mialam w miare regularne. za to julii jest juzz duuuzy. Usg mialam robione na poczatku miesiaca i wtedy skubaniec mial juz ponad 1800 :) Dzizaaazz.

Jolaaa 3mam kciuki, zeby to nie bylo nic groznego !
Klaudencja, nie mam pojecia co te bole moga oznaczac, ale moze faktycznie szyjka Ci sie skraca? A wogole to tak jak poradzila Mitaginka tez uwazam, ze warto przedzwonic do Gina....
Asiunia, gratuluje rocznicy.
Aenye, wspolczuje Ci, ze nie mozesz sie wyleczyc tyle czasu. A pijesz ten syrop *spam* ?

Ja bylam dzis na konsultacji u Hematologa w Instytucie Hematologii z moja cala niedokrwistościa. Oczywiscie znowu masa leków, na ktore idzie tyle hajsu..... ze naprawde nie wiem jak ja mam to ogarnac nie pracujac i bez faceta :/ Boooziu. Trudne to wszystko, trzeba bylo wyprawke malemu zakupic wiec jednorazowo ostatnio pozbylam sie spooorej kwoty, na szczescie wozek moi rodzice kupuja...
Eee, maruda ze mnie. Ale naprawde, ja nie wierze w stwierdzenie, ze pieniadze szczescia nie daja. Na 100% ulatwiaja życie.
W poniedzialek jestem umowiona na rozmowe z polozna w szpitalu w celu uzgodnienia i wynajecia jej prywatnie do porodu... Qrcze wiecie laski ile polozna sobie spiewa za opieke w moim szpitalu ? 1200 zl....Gdyby nie moja siostra, ktora chce zaplacic za ta moja prywatna opieke w zyyyyciu bym sobie na to nie pozwolila. Ale po prostu mam taki niepokoj i uczucie, ze chce zeby ktos byl ze mna przy porodzie.. Wiec taka polozna daje mi jakies takie psychiczne wsparcie, ze mniej sie boje tego porodu calego. Ze ktos fachowo sie mna zajmie ( no za taka kase, to nie ma wyboru ;) )

Mitaginka wielkie dzieki.Tylko to 2gie przyszlo bez obrobek,mozesz mi cos z tym sprobowac zrobic i poobcinac?Jak znajdziesz chwile oczywiscie:) buzki

reklama
Do góry