reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

Od ponad godziny Was nadrabiam - moje szare komorki nie są w stanie spamiętać tego wszytskiego - co komu odpisać :)

Akkm - biedulka, moze sie w koncu rozkreci??
Beata - faktycznie, może po OXY się ruszy ??
Joll - jak po KTG?
Ewa - taka nocna akcja.... i dupa :)
Herbatita - odpuść sobie i wogole nie bierz do siebie tych wszytski rad i madrośći - to jest twoje dziecko i sama wiesz co jest dla niego najlepsze. Jestes cuuudna mamuśka :*
Nela - biedactwo poobijane . WKlejaj wklejaj zdjątka bejbika :)

Faktycznie pogoda dzis świetna. Słonce daje od rana... Chyba wyjde na spacer, mimo tego bólu pleców niemożłiwego, bo grzech zamulać w domu. Może pójdę do Maca na loda w wafelku z polewa czekoladowa :D

reklama
Herbatita dobrze, ze sie wygadałaś to Ci dobrze zrobi, a takie ciocie, babcie i teściowe i nne panie "dobra rada", to ja po prostu wyrzucę z domu jak mi bedą zwracać uwagę:wściekła/y: jak bedę coś sie chciała dowiedzieć to zapytam, a jak nie to niech mnie pocałują w d..pe, to moje dziecko i ja bedę o nim decydować, zresztą tesciowa juz w ciąży sie przekonała, ze jej gadanie to mnie ani grzeje ani ziębi i ja i tak zrobię po swojemu, a mój mąż i tak stanie po mojej stronie, więc nie bardzo ma co sie odzywać bo i tak jej to nic nie da a tylko sie pokłócimy...

eywa widzisz, jakbyś się rozpychała łokciami jak aeyne (buziak), to byś już znała termin wczesniej :tak: a Ty tak niesmiało, stąd przeoczenie ;-)
Ty urodzisz kilka dni po terminie- 12 kwietnia :tak:

a Jutro oficjalnie rodzą KWIETNIówKI:-):happy: także dziewczyny, do roboty....ja sobie dałam za punkt graniczny środe 6 kwietnia bo to będzie właśnie 2 tyg do daty ustalonej przez gina z OM (i zresztą 2 kolejnych usg).

A wiecie że to daty co wychodzą z ostatnich usg (bo np dziecko większe) to nie ma co sie sugerować , no chyba ze planowa cc, najbardziej prawdopodobna na urodzenie i tak zawsze ta z OM, a raczej z pierwszego USG, tak mi gin mówił i że tego sie trzymać

moja data z OM minela juz 4 dni temu. Mala nawet nie drgnela co by wyjsc na ten swiat ;-) Za to dwa usg, w odstepie jakichs 2 miechow pokazalo date 7.04 wiec bardziej na te date licze. Obaczym ;-)

ja dwukrotnie mialam i oxy, i zzo i urodzilam SN. ale oxy to okropnosc, ja sie zgodze na to tylko w ostatecznosci. jak beda mi proponowac oxy, zeby cos przyspieszyc, to podziekuje. dopiero, jak bedzie jakies niebezpieczenstwo, koniecznosc podania, wtedy ok.

a co to oxy robi, przyspiesza porod, ok, ale w jakiej postaci to podaja? Ja to bym chciala tak totalnie bez niczego urodzic, bez zadnych pomagaczy i przeciwbolowych i zeby to nie trwalo dlugo oczywiscie :p Pomarzyc dobra sprawa ;-)

eywa wrzucila superfote, z ta farba :-D zajefajne!!! moje dzieci robily to samo! nie mialy dostepu do farby, ale markerami, maka, octem, olejem itp mielismy wszystko wysmarowane :-D w ogole ten chlopczyk przy tv to jak moj Masio wyglada :-D ten sam diabel w oczku. i moja kanapa jest na zdjeciu :-D

to ja wrzucilam fotke :sorry: Nikt mnie nie zauwaza, buuuu :-(

no dokładnie, nie dodałam też że gin mówił ze tylko 5% rodzi w tym konkretnym terminie - więc sie zgadza;-):-), ale większosć moich znajomych urodziła dosć blisko tego terminu, a z ostatnich usg im wychodziło że nawet 3tyg wczesniej bo np dziecko miało 4kg. O to mi chodziło

moja Mama urodzila mojego Brata dokladnie w terminie, jaki Jej wyliczono, 30 pare lat tamu... A dodam, ze kiedys nie bylo przeca usg ;-)

herbatita- jesteś dobrą mamą, dbasz o córeczkę jak tylko potrafisz a co byś nie robiła to teściowa (jak to powiedziała kiedyś asia) to podgatunek więc zawsze coś im nie będzie pasił, będą waliły uwagi, które są bardzo przykre. A co najlepsze- jeszcze się oburzają, że nic niemówiły albo robimy widły z igły,

Dokladnie! Nie sluchac tych 'dobrych' doradcow! Ty jestes Mamusia i to Twoje dzieciatko i Ty wiesz instynktownie co dla Niej najlepsze bedzie! Nie przejmuj sie tesciowa, one chyba z reguly mowia takie rzeczy zeby tylko dokuczyc [to chyba z zazdrosci, ze jej syna podprowadzilysmy i pogodzic sie z tym nie moga :wściekła/y:]. Wiec glowka do gory! :-)

No i kolejny dzionek oczekiwan. Gra zwana 'czekanie'.
Mam nadzieje, ze dziewczyny, ktorym juz sie cos zaczelo dadza dzis rade urodzic! :-)

cocosova, czy ty masz tego maca gdzies przy domu, bo ja nie wyrabiam jak ciebie czytam! nie lodow mi sie chce co prawda, bo dziwak jestem i za lodami nie przepadam, ale np jakis cheesik by sie zjadlo za kazdym razem, gdy was z acronka czytam :-D a jeszcze sniadania nie jadlam!!! pastwicie sie nade mna :-(

dobra, ide ogarniac dom, bo przypomina chlew juz!

reklama
wiecie co.. wróciłam właśnie z miasta, zaglądam do majtów i mokro... mam wrażenie, ze mi się sączyć zaczęło. Być może nici z zaplanowanego porodu na ósmego. Ale jak tak dobrze przemyślę, to dziś w nocy chyba mi nawet lepiej pasuje, niż ten przyszły tydzień. Idę u Hanki okno umyję, może zdopinguję małą i na prawdę postanowi wyleźć. Na razie.

Do góry