reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

mitaginka ale to tak jest, że skoro nie urodziłam, to jeszcze skorzystam, ma być piękna pogoda, to po co w domu siedzieć i tyłek płaszczyć, ale będę uważać, obiecuję

reklama
Zostawic was na chwile i co?? Tyle czytania ze hej.... ale co po spalam to po spalam...

Wasi lekarze tacy optymistyczni no tu rozwarcie, tam szyjeczka krotka, tu mieciutka a moj co?? dluga, zamknieta i twarda na moje to pani napewno do nastepnej wizyty (5kwietnia) nie urodzi...:confused2: a czlowiek idzie taki nastawiony ze cos sie ruszylo jak 5 mi to samo powie to yyyy rezygnuje i nie rodze wcale :crazy::rofl2:

Ja tez jem na zapas a co i wygladam jak wygladam a potem stekam z obżarcia... dzisiaj to na lody pojade :tak::tak: a potem zgaga gigant bedzie:laugh2:.

Fakt ze mama i babka rodzily po terminie wcale mnie nie pociesza...

dziewczy ny próbowałam was nadrobić ale się poddałam, od rana sprzątam jak szalona nie wiem coś mnie naszło teraz tchoche odpocznę a potem dalej wyglancuję cały dom puki mamo chotę

a ja mam pytanie do fenoterolowych dziewczyn
jak odstawialyscie fenka, to znienacka (nagle), czy stopniowo zmniejszajac dawke?

Ja odstawiłam stopniowo bo młodemu tętno skakało.

A miałyście tyle nie pisać! znowu was godzinę nadrabiałam !

A ja niby mam do 5 nie dotrwać... zobaczymy...

A ja dziś zrobiłam pieszo 4 km. Oczywiście na raty. Jak myślicie ruszy mnie coś? Kupiłam ten olejek. Zapodam sobie na noc.

A ja nawet nie wiem czy w szpitalu gdzie chcę rodzić jest cesarka na życzenie...A co do znieczulenia to mam zamiar o nie drzeć się już od samego wejścia. Cokolwiek byle by działało. Może być dolargan.

Ja też się opycham na zapas :)

Nati to może zrób te pierogi i mi podeślij :p

Ostatnia edycja:
jankesowa mnie w 36tym tc powiedziano: ani za miesiąc pani nie urodzi!!! na pewno będzie przenoszona!!
i jescze mi tu dwie baby przepowiedziały 3 dni po terminie:angry::angry:

a Ty co sie wypowiadzasz, jak apel nie do Ciebie:wściekła/y:
pamietam tylko, ze baby odstawiła, po czym znów zaczeła brac- ale nie wiem, jak to było potem i ze marma musiała stopniowo, bo maluszkowi tetno skakało...
ja pierdziu, czekam na tego 8go Twojego porodowego kwietnia, bo się złośliwa małpa z Ciebie robi:-p

Nawte nie wiesz jak mnie to dobija, jak słyszysz od lekarza, ze urodzisz do 20 marca a potem mija 20 i 30 i dalej nic...:wściekła/y:
w poprzedniej ciąży (termin 15marca) w grudniu gin zabronił mi robić czegokolwiek, bo "jak teraz pani zacznie rodzić to nie uratujemy dziecka"!! przenosiłam 2 dni (olej rycynowy - gdyby nie on, przenosiłabym jeszcze więcej!!!!!!) więc WIEM BABY, WIEM!!
u Ciebie to bedzie 2 kwietnia ;)
ewa śmigaj na grilla w sobotę, ja biorę Twój termin, a Ty sobie w moim urodzisz:cool2:
hej ;-)
byłam wczoraj u lekarza i powiedziiał mi że mam mam szyjkę 2 cm a miałam 4 cm no i że na opuszek palca rozwarcie i że na jego to lada chwila poród ;

mam nadziej ale nie czuje żadnych bólów ani skurczy co o tym myślicie

my już tu nie myślimy. poza mitaginką która terminy obmyśla :-D

A ja nawet nie wiem czy w szpitalu gdzie chcę rodzić jest cesarka na życzenie...A co do znieczulenia to mam zamiar o nie drzeć się już od samego wejścia. Cokolwiek byle by działało. Może być dolargan.

marma cc na żądanie, czyli danie w łapę lekarzowi. każdemu można dać w łapę więc u Ciebie też jest:-D

och jaki miły kochany, przyjemny skurczyk mnie złapał. dalej!! więcej!! mocniej!!

:tak: zgłupiałam :tak:

No laski leca jak szalone z tymi postami :)

Ja też ze 3 h snułam się po okolicy. Powolutku, raczej się toczyłam, zaliczyłam bazarek, 2 second handy, zaszłam do pracy na kawke i ploty. Jest tak ciepluutko i cuuudnie.... fajnie byłoby już z wózeczkiem tak spacerować. Ludzie mnie zaczepiaja i pytaja czy to początek ciązy - przeciez ja zamierzam 15 urodzić ! :) Boooziu.

A teraz rozkminiam czy zrobic placki ziemniaczane czy makaron z sosem pieczarkowym ;p
Otworzyłam balkon i na słoneczku jest u mnie 25 stopni :-D dacie wiare ? toż to jak lato :)

a u nas nawet pokropiło (lilou oddawaj słoneczko, chyba za duzo Ci przesłałam;-))
ciekawe co z akkm - miała wracac do domu, a jeszcze nie pisze, czyzby po wyjsciu ze szpitala na nowo sie zaczeło? ;-) jeszcze sie okaze, ze jednak dzisiaj urodzi :laugh2:
morgaine ja wcale nie chce rodzic 7 kwietnia- to dla mnie takie minimum, po którym wstane z łózka :tak: a wtedy mogłabym jeszcze tak do 20 pochodzic w dwupaku: wreszcie pozwolic sobie na spacer, zakupy w realu (tudziez Realu- sklepie :-D), a nie wirtualne, zaprezentowac brzuszek w okolicy ;-) przeciez moi sasiedzi to nawet nie wiedza, ze jestem w ciazy, poza znajomymi "z góry", z którymi sie przyjaznimy :tak:

reklama
a co do dawania w łape, to jest w Katowicach taka jedna prywatna klinika połoznicza, w której jest z góry podany cennik- zasady sa jasne. Aby tam rodzic, trzeba miec ciaze bez komplikacji, trzeba wybrac sie na co najmniej jedna wizyte do lekarza pracujacego w tym szpitalu i on ocenia, czy ktos sie nadaje, czy nie. ZZO jest na zyczenie i kosztuje 500 pln, CC na zyczenie własnie 4000 pln. Ale nie trzeba sie martwic o łapówki ;) wiadomo, co ile kosztuje

Do góry