reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
madzioczek - mi wychodzi dziewczynka:) Ciekawe, zobaczymy za jakis czas:)))

Ja slyszalam o znajomej o metodzie SELNAS-ona tym sposobem zaplanowala plec trojga dzieci:)

Oto opis metody:
Opiera się ona na naukowym stwierdzeniu, że komórka jajowa w zależności od dnia cyklu ma potencjał elektryczny dodatni lub ujemny. Plemniki męskie mają niewysoki ładunek elektryczny ujemny, a żeńskie – dodatni. Wyjaśnia to, dlaczego plemniki męskie z reguły szybciej odnajdują komórkę jajową, a plemniki żeńskie – potrafią dłużej przetrwać w środowisku im sprzyjającym i na komórkę jajową „zaczekać”. Jeśli chcesz począć chłopca, musisz współżyć w dniu owulacji, jeśli dziewczynkę – ok. 40 godzin przed jajeczkowaniem.

I tu mam problem-wspolzylam zarowno przed jak i w dniu owulacji (ach ten wpsolny pobyt na wakacjach) i zupelnie nie umiem teraz wyliczyc.
Coz-trzeba czekac:))))
Ale zgadzam sie, ze zabawa fajna:)
[h=2][/h]

reklama
z tej chińskiej przepowiedni wychodzi mi, że będzie dziewczynka, co wcale nie byłoby nowością, bo u mnie w rodzinie rodzą się TYLKO dziewczynki, już od kilku pokoleń :)

ja z zaparciami też mam problem, ale gorsze są wzdęcia, które żyć nie dają.

Na zwolnienie to najchętniej już bym poszła, co prawda jakieś 2 tygodnie by wystarczyły i mogę wrócić, ale odpoczęłabym z chęcią. Zerwanie z pracą planuję na październik/listopad, odchodzę i już nie wracam :(

O faktycznie ten sam wiek;-)
No wiadomo dobrze by było mieć parkę hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi
Czas pokaże nie nastawiam się na żadna płeć, w pierwszej ciąży wszyscy mi mówili, że będzie chłopiec ja czułam, że dziewczynka - wg dnia poczęcia i kalendarza chińskiego wychodziła dziewczynka, żadnych innych charakterystycznych objawów nie miałam zresztą całą ciąże i poród spokojnie przeszłam - nie czułam, że jestem w ciąży. Nawet imię mieliśmy tylko dla dziewczynki i byliśmy pewni, że będzie Gabi;-) Teraz zupełnie inaczej dolegliwości ciążowe od samego poczęcia!!!!!!!!!!!!!

a wiecie co powiem wam jeszcze coś o tym kalendarzu chińskim, bo na tej stronie podanej nie jest to chyba wyjaśnione (przynajmniej ja nie doczytałam)
liczy się faktyczny wiek kobiety: tzn. np moje dziecko poczęte zostało w lipcu, miałam wtedy 22 lata bo 23 skończyłam dopiero w sierpniu, więc powinnam patrzyć na 22 lata i lipiec czyli dziewczynka :P
ale na tej stronie nie jest to objaśnione, ale spotkałam się juz z kilkoma innymi na którym była ta informacja ze liczy się wiek w momencie poczęcia a nie rocznikowo ;p

poki co to nie dla mnie ten chinski ;)) na kilka pytan w ogole nie umiem odpowiedziec bo moja ciaza trwa zbyt krotko

ale powiem tak, to rzeczywiscie zabawa, ja nie wierze w to tak samo jak wspolzycie przed owulacja itp ;)) gdyby tak bylo to moi dwaj synowie byli by corkami ha ha ha
ja wierze ze to Bog decyduje o plci :)
kiedys nawet ginke pytalam jak to jest i czy sie da .... smiala sie i mowila ze nieraz jak sie od pacjentek naslucha o metodach to by ksiazke mogla napisac ;)) powiedziala ze gdyby to rzezywiscie dzialalo to nie bylaby mama dwoch chlopcow..
a komu sie uda to twierdzi ze ta metoda sie sprawdza ;)

I TAK NAJWAZNIEJSZE jest to by niezaleznie od plci dziecko bylo poprostu zdrowe :) banal, nie? ale jakie wazne

Nie rozumiem, czemu kazał ci odstawić kwas i witaminy? Przecież na początku ciąży należy je brać. Wyjaśnił to jakoś?

wiesz co aj ufam moejmu lekarzowi, jest bardzo dobrym specjalistą, jak byłam w pierwszej ciąży to nie łykałam zadnych witamin bo nie mogłam i nie jest to wcale koniecznie przy zdrowiej diecie,
a witamin nie należy brać tylko zaleca sie brać, moj lekarz powiedział ze teraz się od tego odchodzi zeby na poczatku ciąży brac witaminy, dopiero od 12 tygodnia i to jest wybór kobiety czy chce je wczesniej brać czy nie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry