reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
pscółka- dzwoń lub jedż. lepiej sprawdzić zawsze.będziesz spokojniejsza jak się upewnisz. mam nadzieję że lezysz a nie łazisz;-)

fryzjer jutro mnie czeka , bo dziś już obłożenie pełne ma:cool: trudno, poczekam

reklama
Witam
ja tez wstałam ok. 9, ale to dlatego, że budzę się nad ranem, a potem jeszcze raz zasypiam. Na szczęście M za rana chętnie zajmuje się Gosią.

pscółka
oj biedactwo....:-(
a to raczej ból spojenia łonowego czy samego brzucha?
jak Ci po nocy nic nie przeszło, to koniecznie jedź na IP lub chociaż zadzwoń do lekarza

Felidae a teraz to pewnie nie da rady zmienić przedszkola na jakieś bliższe, co?
kurcze, sama wiem, że we wro jest masakra, nawet w prywatnych ciężko z miejscami. No i taki prawie 6 latek to się tak nie da przenieść, jak tam ma kolegów. Ale od września to chyba do szkoły ?

Nadrobilam zaleglosci, 15 stron... W szpitalu troche podczytywalam ale napisac sie nie dalo- za stary telefon.
Nef- Na szczescie to "karmienie" malej nie mialo na mnie wplywu, wyniki mam wszystkie dobre :tak:.
Minelo juz okolo 10 dni odkad jej nie przystawiam i widze ze piersi mi zmalaly :eek: a mialam nadzieje ze nie bedzie roznicy :-p, juz nie sa pelne i boje sie o skore, juz jedrna nie jest... Co tu robic. Niedlugo znowu urosna po porodzie... co te cyce musza przechodzic :-D

pscolka- Wracajac do tej spermy to jak widac nie musi byc jej "3kg". Lekarz w szpitalu mi to potwierdzil. Owszem- porodu to nie wywola ale moze spowodowac skurcze i skracanie szyjki a co za tym idzie, mozliwy porod przedwczesny (lekarz mowil ze glowka mocno napiera mi na szyjke wiec to dodatkowo by ja skracalo). Na mnie sperma podzialala na 100%. Normalnie stosunek kompletnie na mnie nie dzialal- przez moment po jedynie macica byla twarda ale pozniej juz kompletnie zadnych skurczow itp. a po tym razie ze sperma taka akcja...

madan- Super ze do domu wrocilas

olk86a- Wspolczuje cukrzycy. Ja w szpitalu robilam test obciazenia gluzkoza (75) i wyszly mi na szczescie dobre wyniki.

Felidae- Sciskam mocno, moze nie bedzie wcale zle sie mieszkalo z rodzicami?

aisak- U nas bylo podobnie z przedszkolem- nie zaluje :tak:. I tak od przyszlego roku mala musi pojsc do zerowki, teraz jeszcze z mamusia posiedzi a w kieszeni zostaja niemale pieniadze.

Ella- A Ty bierzesz jakies mocniejsze leki rozkurczowe?

pscolka- Czekam na wiesci!

Tak piszecie o zebach... Ja mam nadzieje ze do porodu sie u mnie zaden bol nie pojawi bo odzywal sie mi kiedys jeden zab ale nic z tym nie zrobilam :sorry:, jakos sie boje w ciazy. Moj maz od wczoraj na lekach przeciwbolowych, dentystka go wyslala do chirurga z zebem :szok: i dzis w poludnie maja mu go usuwac. Az sie boje co to bedzie bo chyba pozniej dlugo dziaslo sie goi?

Tak w ogole to bardzo milo mi sie wracalo do domu... Kiedys to jak wracalam ze szpitala to wiedzialam ze czeka mnie po powrocie sprzatanie bo maz nie pomagal... a teraz? Wrocilam, czysciutenko, dzieci zadowolone, maz by mnie na rekach nosil :-D. Super.

Postanowilismy ze nie kupujemy teraz wozka wielofunkcyjnego jednak. Wykorzystam jeszcze gondole ktora mam po dziewczynkach a pozniej kupimy typowa spacerowke.
W najblizszych dniach zamawiam "duperele" a ubranka zostawiam na przyszly miesiac, az bede pewna plci.

W ogole bylam w szoku bo przed pojsciem do szpitala dalam sobie do obserwowanych aukcje z ubrankami i jedna paka to poszla za ponad 600zl :eek:, jednak mam nadzieje ze uda mi sie cos upolowac za polowe tej ceny do marca ;-).

Dobra, znikam bo obiecalam dziewczynkom ze pojdziemy przed dom porzucac sie sniezkami.

Milego dnia :tak:

Eevciaa-z ta sperma trzeba faktycznie ostrożnie. Kiedy przekroczysz termin porodu i wywołują go w szpitalu to robią to środkiem posiadającym te same właściwości co sperma. Mówią,ze seks w ciazy jest wskazany,o nie ile nie ma zagrożenia. A przed samym porodem zaleca sie stosunek dla przyspieszenia i nazywają to "prowokacja wlłoską".
Pscolka - ja od dwóch dni mam bóle w kroczy. Dzwonilas dzisiaj do gina i mam dużo odpoczywać,a na wizycie w przyszłym tyg sprawdzi czy nie mam tam zylaka. Bo może nyc to tez od ciężaru. Trzymam za Twoja wizytę na IP!MAm nadzieje,ze co najwyżej każą Ci tylko dużo odpoczywać.

Dziewczyny,czy Wam zgadza sie termin na suwaczka?Wg mojego gina jestem w 28 tyg,wg suwaczka w 27...
Już marze,żeby byc po 30 tyg. Tak sobie jakiś ubzduralam,ze wtedy to już nic mnie nie ruszy:)

Dziewczyny,czy Wam zgadza sie termin na suwaczka?Wg mojego gina jestem w 28 tyg,wg suwaczka w 27...
Już marze,żeby byc po 30 tyg. Tak sobie jakiś ubzduralam,ze wtedy to już nic mnie nie ruszy:)

Moim zdaniem suwaczek rowniez pokazuje ze jestes w 28 tygodniu :tak:. Ja to rozumiem tak, ze gdy suwaczek pokazuje np 27 i kilka dni, to jest to ukonczone 27 tygodni i czwarty dzien 28tygodnia. Jesli sie myle to niech mnie ktos uswiadomi ale raczej sie nie myle :-p

pscółka czekamy na info - na pewno wszystko jest ok! może jest tak jak u mnie że mały tak mocno główką napiera i stąd ten ból
Miss Cinname u mnie od samego początku wg USG jest co najmniej tydzień starsze niż wg OM :tak:z córą w pewnym momencie miałam ok 20 dni różnicy a i tak się urodziła 4 dni przed terminem z OM :-)
evvciaa współczuje przebojów :baffled: ja jak już miałam dosyć ciąży i chciałam urodzić to z męża nie schodziłam i nic to nie dało :-Dskurcze się pojawiały piękne regularne do 4 min i rozchodziły się nad ranem :wściekła/y:

dziewczyny, bo widać z tą spermą to różnie bywa. ja jak pytałam swojego gina to powiedział że to wpływu nie ma. dopiero przed samym terminem. może faktycznie jak któraś z nas ma skłonności do skurczy , skracania szyjki itp, to może coś tam zadziałać.
co do suwaczków to pokazują skończony tydzień. więc jest ok:tak:

reklama
Aaa...to mi chyba trochę z tym suwaczkiem jaśniej sie zrobiło...jednak w tej ciazy intelektem od razu podzielilam sie z dziećmi. A ze mam dwójkę....
A ze sperma to chyba faktycznie zależy od predyspozycji.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry