reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Phelania- Ojej. Jedzcie koniecznie. Teraz doczytalam ze jestes cala obolala i brzuszek czujesz dziwnie, to nie ma co, trzeba jechac.Ja na momencik tylko bo niedlugo zbieram sie do tesciow z dziecmi- na 16.30 wizyta...Musze jeszcze do szpitala pojsc po wypis, troche sie nachodze.Tak w ogole to gapa ze mnie straszna. W niedziele mialam akcje ze karta do bankomatu zaginela a teraz szukam karty z NFZ i nie ma. Jedyne co mi przychodzi do glowy to to ze w szpitalu mi jej nie dali, ze daja z wypisem- chyba tak jest... Oby.Nie moge sie doczekac tej wizyty, dzis lekarzowi napewno nie odpuszcze poznania plci, oj nie ;).Choc do kwietnia jeszcze troche czasu jest tez jestem za tym by powstal jakis watek gdzie pisze sie SMSy z wiesciami ze szpitala.Tak w ogole to ja nie mam dostepu do watku zamknietego i nie mam nru zadnej z Was. Jesli ktoras bylaby tak mila to prosilabym o nr tel w razie czego :).Dobra kochane, zmykam rzeczy przygotowac bo w poludnie jade. czekam jeszcze na spoznionego kuriera ktory mial byc wczoraj.Uwazajcie na Siebie!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :happy:
Phelaniu :szok: mam nadzieję, że skończy się tylko na obolałych kościach. Twardnienie brzucha możesz mieć ze stresu, weż nospe, magnez i poodpoczywaj trochę.

Czasami nam się wydaje, że upadek na brzuch jest najgorszym, jednak nie jest tak do końca. Dziecko jest chronione pęcherzem płodowym, a łozysko najczęściej umiejscawia się na tylnej ścianie mcicy, więc przy upadku nie uderza się bezpośrednio w nie. Nie mniej jednak upadek może spowodować wstrząs w wyniku którego łozysko zacznie się odklejać, co charakteryzuje się najczęściej plamieniem, krwawieniem, rzadko bólami, czy skurczami. Nadmierna ruchliwość dziecka również może świadczyć o zagrożeniu !!!! Także w razie "w" nie zawsze jest dobrze jak dzidzia bryka zbyt nadmiernie.

Phelania współczuję i czekamy na dobre wieści z IP.
Ja też wczoraj poleciałam; przy wysiadaniu z tramwaju pojechała mi noga (lodowisko było na przystanku) i poleciałam na ziemię. Na szczęście na zadek, a że mam duży to tylko na olbrzymim siniaku się skończyło.
Powiem wam, aż się popłakałam jak tak leżałam na ziemi i nie mogłam wstać, a ludzie przechodzili obok, dopiero jakaś młoda dziewczyna podała mi rękę i mogłam się doślizgać do ławki i trochę ogarnąć.
No ale to co wczoraj się działo w Krakowie na chodnikach to naprawdę masakra była, dzisiaj na szczęście jest trochę lepiej.

Uważajcie na siebie!

Bishopka - dobrzewiedzieć, ja mam na przedniej ścianie łożysko, muszę uważać:eek:
katarinna -strasznie to przykre.:-( mnie czasem taka bezsilność łapie w tej ciąży, zwłaszcza jak mizamykają drzwi autobusu przed nosem, a ja już szybciej iść nie mogę, a tym bardziej biec...
Phel - trzymamkciuki &&

Witajcie dziewczyny!
oj długo mnie nie było (ponad tydzień), nie zdążyłam przeczytać wszystkiego bo bardzo dużo napisałyście przez ostatnie półtorej tygodnia. Strasznie się pochorowałam :( ale już zdrowa jestem. Przez cały zeszły tydzień mieliśmy szpital w domu - wszyscy po kolei chorzy na grypę. Oczywiście ja przyniosłam do domu ze szkoły. Bałam się żeby nie dostać gorączki, nie widziałam na oczy nic przez katar, a dwa dni nie schodziłąm z łóżka bo nie dałam rady (dobrze że z mamą mieszkamy to zajmowała się Dorotką). Dzwoniłam odwoływać wizytę u gin i pytałam się co mogę zażywać. Na szczęście domowe sposoby i siedzenie w domu przez ponad tydzień pomogło. Potem córcia chorowała i tak po kolei - mama,brat, mąż a tata na wyjezdnym więc go ominęło. Przez ostatnie dni troichę mam pietra bo w nocy tak dziwnie się czuję :( - brzuszek mi twardnieje, mam uczucie jakbym się przytruła czymś ale jem to co zawsze i tak strasznie mi duszno. Może to tylko stan pogrypowy i spacer na świerzym powietrzu pomoże.
Phelania 3mam kciuki i mam nadzieję że wszystko będzie ok :-)

Phelania koniecznie daj znać co i jak! na pewno wszystko jest ok!
evvciaa trzymam kciuki żeby maleństwo rozłożyło nóżki i pokazało co tam ma lub czego nie ma ;)
katarinna ale pech :/ na nartach smignęłaś a tu wysiadając z tramwaju :/ niech mąż tyłek wymasuje to nie będzie bolało:-p
Miłego dnia dziewczyny!

reklama
Phel trzymam kciukasy żeby wszystko było dobrze... dziewczyny uważajcie na siebie bo naprawdę jest ślisko, ja dzisiaj o mało się nie przejechałam na schodach przed sklepem, w ostatniej chwili chwyciłam poręcz brrr:angry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry