reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
ustawa o przedłużonym macierzyńskim jest już zatwierdzona i wejdzie z dniem 15 marca 2013 roku :-D (wiem od kuzynki bo rodziła miesiąc temu i poza tym orientuje się w tych sprawach co nieco) Czyli dziewczyny załapiemy się :-):-D

Kasiek obawiam się że Twoja kuzynka jest w błędzie... na chwilę obecną żadne zmiany w kodeksie pracy ani w aktach prawnych wykonanawczych w tym zakresie nie weszły w życie i nie zostały przegłosowane przez sejm... śledzę to dość uważnie nie tylko ze względów prywatnych ale również zawodowych (zmiany te wprowadzają spore zmiany w naliczaniu zasiłku macierzyńskiego co wiąże się z duzymi zmianami w programach płacowych). ale to byłoby bardzo optymistyczne :-)

Ja tego nie śledzę, ale pytałam naszego księgowego tydzień temu i potwierdzał to co Anila napisała.
Na tą chwile jest projekt.

Oglądałam DDTVN... ale sie wiele dowiedziałam :baffled:

Smile no nie poszaleli z tym tematem, też się nic nie dowiedziałam...
Kasiek anila ma rację, czytałam gdzieś na stronach ministerialnych, że projekt ma być głosowany "na wiosnę" cokolwiek to znaczy ;-) wydaje mi się, że w tv często gadają o tym tak, że ludzi wprowadzają w błąd w tym zakresie.

miłego dnia!

Witam się z Wami.
Dziś pospałam sobie do 10:20 :szok: włączyłam tv i faktycznie, niewiele mówili o karmieniu, zresztą ja tak nie lubię jak ta Pieńkowska to prowadzi :baffled: Brzuch mi się stawiał całą noc, nad ranem wypiłam magnez i zasnęłam na dobre, teraz boli tylko głowa, ale wypije kawkę i myslę, że przejdzie.
Wczoraj po za tym, żę najdałam się jak wieprz, to odkryłam cudo w moim aucie :-) jest to taki guziczek do podnoszenie i obniżania zawieszenia i jak tak sobie go podniosłam, to tak idealnie mi się wysiadało z samochodu, że postanowiłam sobie tym pykac na każdym parkingu :-D

Co do macierzyńskiego, to dopiero zakończyło się zbieranie opinii, nic nie jest jeszcze przegłosowane. Śledzę na fb losy matek pierwszego kwartału, więc jestem na bieżąco :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry