reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Depilacja to masakra, ciezko tak na oslep, ja juz sie zacielam kilka razy, chyba sobie odpuszcze :-P ostatnio nawet rajstop nie moglam ubrac.

Co do wydzieliny... tez mam więcej, ale różowa nie jest.
Ostatnio czytalam o objawach porodu i poki co nie widze jakis oznak, no jedynie wilczy apetyt :-P

reklama
Witam się po badaniach, teraz prosze o trzymanie kciuków aby crp nie było podwyższone :happy:
Co do siary, to ja nie mam i dodam, że to czy ona jest, czy nie nie ma wpływu na ilość mleka po porodzie. Nigdy nie miałam siary, a mleko lało mi się jak z prysznica.
Jeśli chodzi o golenie, to mnie ogolili raz na sucho, to był koszmar- nie dość, że ból z szarpania, to potem drapanie :baffled: odtąd golę się sama, a teraz z pomocą męża :happy:
A co do czopa, to bardzo często jest tak, że nawet się nie zauważy kiedy on wypada, więc watpliwe, a przynajmniej ja pierwszy raz słyszę aby trzeba było jechać od razu na porodówkę :sorry2: Jęsli odejda wody płodowe, to owszem, czas jest ważny.

Smile- pamietam właśnie co pisałaś. dlatego się boję.... zrobię wymaz jeszcze raz. Może uda się to zwalczyć antybiotykami.

pscółka, Bishopka, madan
- właśnie ja sobie totalnie nie radzę. Muszę męza poprosic. Do cc właśnie też trzeba być ogolonym, muszę teraz ogolić się dokładnie zeby szpitalu mnie nie golili:sorry2:

Pola, bo to jest nie lada wyczyn :-D Ja uzywam kremu do depilacji, więc mąż sobie radzi, a co najważniejsze nauczył sie skrobać tą szpatułką, bo z początku to tylko mnie głaskał :-D:-D

Bishopka- ja lece jednorazówka i na bialym jeleniu:baffled:powiedz mi nie podraznia Ci miejsc intymnych?jakiej firmy uzywasz tego kremu?nie swedzi Ci tam nic po nim?moze i ja spróbuje bo maszynka juz sie raz zacielam a moj M to robi tak mozolnie:-D

Witajcie,
u mnie dzisiaj humor wybitnie nie dopisuje. Wczoraj byłam na wizycie, ale okazało się że przyszłam tylko po zwolnienie... Durny lekarz. A, zapytał się jak już wychodziłam czy dobrze się czuję.

ja mialam bóle krzyzowe jedne z najgorszych byly straszne ale dla mnie bylo najgorsze "przepchniecie" Alana przez kanał rodny czulam jakby mnie rozrywano moze dlatego ze bylo bez zzo

A ja też miałam bóle krzyżowe, nie miałam znieczulenia i do tego jeszcze oxy i partych w ogóle nie czułam żeby bolało, więc też nie ma co straszyć.

Bez tego czopa można chodzić już nawet i 3 tygodnie przed porodem, dziecko jest już na tyle spore, że aż takie duże niebezpieczeństwo mu nie grozi, więc spokojnie. Ja mam zawsze dużo śluzu, więc nie wiem czy mam więcej czy mniej.

Co do golenia, to mój mnie goli niemal od samego początku, nie lubię być niewygolona tam na dole, zawsze miałam na 0. Ostatnio jak się zapuściłam, to mąż narzekał że co tydzień będzie golił, heh.

Co do siary to nie wpływa ona na ilość pokarmu po porodzie, więc się nie nakręcajcie niepotrzebnie.

bishopka 3mam mocno kciukasy :-)
co do golenia to mój M golił mnie przy pierwszej ciąży jak już nie widziałam i teraz tak samo :tak: i nawet spoko mu to wychodzi, w końcu co tydzień mnie goli bo tak sobie zażyczyłam :-D

reklama
Phelaniu, ja po wielu próbach różnych kremów podpasowałam sobie z avonu, krem do depilacji okolic bikini dla skóry wrażliwej. Nic mi po nim nie jest, nie swędzi, nie piecze, natomiast jak uzywałam kiedyś z veeta, to przez pierwsze dni miałam uczulenie, potem schodziło.
Aneta, nie jest tak do konca jak piszesz, że dziecku nic nie grozi, bo chodzenie z rozwarciem może doprowadzić do zakażenia wewnatrzmacicznego, a to z kolei może zabić, nawet dziecko w 40 tc. Samo odejście czopa sygnalizuje, że proces rozwierania się rozpoczął i nalezy dbać więcej o higienę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry