Witam się i ja, oczywiście w dwupaku :-)
Umówiłam się z synem, że poczeka jeszcze tydzień w brzuchu, bo jak narazie obiecują polepszenie pogody za jakiś tydzień właśnie ;-) I jeszcze złożyłam zamówienie, aby brał przykład z siostry - akcja ma się zacząć w nocy z piątku na sobotę, żeby mąż był dostępny bez przeszkód, poza tym spodobała mi się data 13.04.13r.

A że poza spojeniem jakoś się kulam, to mogę jeszcze trochę z tym porodem poczekać ;-)
Dziś powinnam zobaczyć młodego, bo po g.9 wybieram się do szpitala na kwalifikację do porodu. Nie cierpię KTG, ale chyba jeszcze gorsze jest to, że do USG muszę mieć pełen pęcherz, a ja bym najchętniej co chwilę chodziła do wc

Ale bliznę trzeba zmierzyć, więc swoje trzeba przecierpieć.
I sama nie wiem czego macie mi życzyć - kwalifikacji do rodzenia sn czy cc

Bo z jednej strony cc już miałam i zniosłam bardzo dobrze i wiem czego się mniej więcej spodziewać więc stres jest mniejszy, zaś przy sn boję się bólu, komplikacji, czasu trwania porodu... ale przy dwójce to chyba jednak przeważa chęć bycia w miarę sprawnym, a po cc trzeba się bardziej i dłużej oszczędzać... I dlatego sama nie wiem czego chcę, niech więc los zdecyduje za mnie :-)
Phelania - bardzo współczuję i życzę Ci abyś już nie musiała się za długo męczyć... teraz pewnie hasło że już niewiele zostało i tak nie pomaga, więc napiszę żebyś po prostu pogoniła maluszka, niech da się wreszcie mamie przytulić, to od razu będzie lepiej! :-)
Anezram - trzymam kciuki za trafną diagnozę i szybkie wyleczenie, i niech nie ma to wpływu na maluszka &&&&
co do badań, ja hiv nie miałam ani razu, a w zeszłej ciąży nie miałam też chyba gbsa.
A teraz jak byłam w szpitalu to pytali jedynie o oryginał grupy krwi, najświeższą morfologię i mocz i właśnie tego gbsa. Spisali też wynik wr i to chyba wsio.
a jeśli chodzi o wątek o karmieniu, to mi się najbardziej podoba pomysł (nie pamiętam czyj

) aby rozgraniczyć karmienie naturalne i karmienie butelką, bo wtedy łatwiej będzie można coś znaleźć, poradzić się. Tym bardziej że to naturalne będzie się też łączyć z dietą i w ogóle innymi kwestiami.