reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
hej,
Od rana mam skurcze nie regulanrne dosc mocne moge łyknac no-spe?dziewczyny co radzicie? nie bede jechac na IP bo mnie wygonia:-Dpaniki narazie tez tam nie bede siac...

reklama
kurcze, tak piszecie o oxy w 40 tyg. a mi aż włos się jeży. No bo przecież prawidłowa ciąża trawa od 37 do 42 tygodnia. Nawet w każdym poradniku tak pisze.

Jak rodziłam Gosię, to praktyka była taka, że jak poród nie zaczynał się samoczynnie, to w 41 tyg. brali na patologię i monitorowali, ale jeżeli łozysko było ok, to wywoływali dopiero od 42 tyg.
Mała tego, to mój gin trąbił, że 40 tygodni to jest średnia, a to oznacza, że tyle samo kobiet rodzi przed terminem, co po terminie. I naprawdę niewiele równo w terminie.

A tu teraz 40 tydz. skończony i już oksytocynę ładują?:baffled:

Powariowali, praktyka zmieniła się przez te 3 lata, czy to zależy od szpitala?

Dzieki dziewczyny narazie czekam bo to moze byc zmyłka:-Dtym bardziej do terminu mam jeszcze 1,5 tyg:-)ide uzupelniac na kwietniowa liste poki jeszcze moge;PPPP

Feli- ty juz nie powinna byc porodówce?cos twojemu maluchowi sie nie spieszy:) ciepelko w brzuszku...i zima go odstraszyla:tak:
Bishopko- ty jestes odrazu po Feli albo w tym samym czasie bedziecie rodzic:-Dtez kochana mialas przejscia na tym KTG z Hanulką:szok:

Nef, co do oksy, to ja się sama na nią piszę, na własne życzenie :szok: nie dam rady chyba dłużej czekać.
Phelaniu, Ty przestań nas straszyć, że rodzisz :-D
ewafoto, przeczytałam Twój opis porodu- piekny :-) i mam prośbę, jeśli znalazłabyś chwilę czasu i miała chęć podzielić się z nami tym, jakie to punkty ciała były naciskane, to będę wdzięczna :-)

Felidae ja już po domu chodzę tylko w spodniach dresowych, mam takie z H&M jeszcze po Gosi - mają luźny bawełniany panel, który dobrze trzymał się na dupsku od poczatku jak w ogóle nie było brzucha i teraz też rewelka - wygodnie i nic nie uwiera.

Mam 2 pary takich wielkich ciążowych spodni - wyjsciówek, ale mają gumę do regulacji i jak dłużej ponoszę, to uwiera mnie i twardnieje mi brzuch... więc to już tylko na wyjście z domu, bo nie zamierzam się maltretować. A normalnie takie namioty, że miały starczyć spokojnie do końca:sorry:

Cześć brzucholki:-)

Ja nie wiem co się dzieje ale ja jestem jak niedźwiedź w tej ciąży cały czas bym spała brrr i do tego mega lenistwo, a żeby było fajnie to jeszcze się podziębiłam i chyrlam :szok:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry