reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja nie wiem jak Antek tak potrafi... Franek drze kopare, a ten 2 metry dalej zasypia :szok:.
Franek oczywiscie spi tylko na brzuchu :eek:.. Nawet w wozku mu nie pasuje na plecach, ale na brzuchu go wozic nie bede przeciez ^^.
Ktos pytal o torbe do wozka skip hop. Jak dla mnie bomba. I prezentuje sie super. Bardzo praktyczna i pojemna.

Phel - Franek robi 1 max 2 kupy dziennie. Czesto puszcza baczki z takim zoltym conieco. Antek pamietam robil do 2 miesiecy 1 kupe o 2 w nocy ;). Wspolczuje budzacego sie Alana. U nas Antka bomba by nie ruszyla.
Fel - jak nutramigen ma pomoc to kupuj... po co maly ma sie meczyc.
Lenka - u nas Antek dotyka Franka tylko w stopy i glowke... co nie zmienia faktu, ze jestem przerazona, ze go katarem zarazi. U nas podwojny strach, bo bardzo szybko z glupim katarem mozemy wyladowac w szpitalu.

reklama
dzieki dziewczyny za odpowiedzi co do kup:-D..

Fel - zadzroszcze mleka Alan jest do tej pory na nim :P a nie ma juz skazy:P dlaczego zazdroszcze po pierwsze cena!!!! bez recepty kosztuje prawie 40zł a na recepte 3zł z groszami:) no i koleczki bedziecie miec z głowy jak zmienili Alusiowi mleczko na To -to normalnie reka odjał :) ja moze spróbuje wywalczyc te mleczko dla Marcelina paskudne jest w smaku i zapachu ale pomaga!!!

Dziewczyny padam dzis tyle km sie nabiegalam za Alanem ze juz z sil opadam Marcel jak narazie spokoj na kolki polecam Delicol kupilam na allegro 22zł a w aptece 40zł:)

Spadam laski spac buzka:***

U nas póki co kolek nie ma i mam nadzieję, że już nie będzie. Hana tradycyjnie wstała o 5-tej więc zrobiłam kawę i witam środowo :-D
W związku z tym, że moje dziecię lubi spać przy szumie suszarki, to szukałam rozwiązania i znalazłam :-D:-D Kojący szum morza - easysleep.info - dźwięki uspokajające i usypiające dzieci polecam, są tam różne dźwięki przy których dzieci lubią spać, a do tego niewiele mniej prądu zużywają aniżeli właczona na 10 min. suszarka :-D
Co do mleka, to Hana je Bebilon, trochę ulewa, ale to normalne. Cholernie drogie to mleko, bo puszka ok 50 zł, a starcza na 5/6 dni :baffled: Do tego moja mała Pindzia jak jest w domu, to jadłaby co dwie godziny :baffled: a tak nie powinna, bo ponoć żołądek nie trawi mleka szybciej. Kuzynka mieszkająca w Holandii mówiła mi, że tam też są wymagane przestoje w karmieniu po 3 godziny ale nikt ich nie stosuje i niby dzieciom nic nie jest, ale sobie pomyslałam jakie te dzieci są grube :szok: więc chyba wolę męczyć dziecko :-D:-D i karmić co 3 godziny. A jak Wy karmicie ??? Wy, tzn. te które karmią mm ??

Hej,
Bishopka ja karmie mm i tylko na spacerze lub w nocy udaje mi sie utrzymać dłużej młodego na głodzie czyli te 3h na spacerku, w nocy ładnie śpi ma nawet 4 lub 4h 30min rzerwy... a w dzień mam to samo Mały jadłby co 2h i tak wychodzę na matkę wyrodną co wydłuża mu czas oczekiwania i troszkę go głodzę:tak: a wtedy to jest ryk :szok: Karmie bebilonem Ha,ale dzisiaj idę do pediatry trzymajcie kciuki za wizytę ... mam nadzieje, że może dostanę z racji kolek receptę na pepti;-)

Dobrego dnia

witam:-) Dziecko jeszcze śpi więc korzystam z okazji, chociaż cycek zaraz mi rozerwie jak się nie obudzi. A nie chcę jej wybudzać, bo to jeszcze druga tura jej nocnego snu.

U nas dziś noc super. Wyspałam się, bo po wczoraj wykończyła równo mnie i męża. Nie marudziła tylko jak została z prababcią na 1h. Podobno leżała i podziwiała otoczenie.

Witamy sie i My w sloneczny dzionek:P

Starszak spi a mlody juz szaleje w kolysce:)Dzis pewnie caly dzien spedzimy na podwórku:) ahhh i jedziemy cala rodzina zalatwiac formalnosci z becikowym..

Bishopko- u nas jest tak ze Marcelo budzi sie w dzien mniej wiecej co 3h sam nie musze go budzic ,tez potrafi zjesc juz zjada 150ml:szok:jesli chodzi o nocki to spi 5-6h bez jedzenia niech sie przyzwyczaja ze mama tez chce pospac troszke:-D

Pranie wstawione a ja ogladam DDTVN:)

dziewczyny, jakie bluzki itp. polecacie na karmienie poza domem? ja mam taki wypływ pokarmu, że ścieka mi z sutka, nie mówiąc już o tym, że buzia Małej naokoło w mleku, więc bez pieluchy ani rusz ;)))

pamiętacie kiedy skończyłyście używać pieluch 1?

reklama
Hej :)

Pscolka zibka my tez tylko na cycku. Maly ladnie przybiera wiec jest ok. Tylko mnie mecza zastoje. Juz mam 3:sorry: maly od 3 dni wisi wieczorem 3 h przy cycku
potem w nocy masakra:/

Tasia ja musze malego czasem budzic na jedzenie bo moja laktacja sie nie unormowala ;p a chyba juz pora

Iza- moj tez ulwea czesto. Byl okres ze caly czas. Lekarz zalecil lek na refluks i pomoglo. Moze cos takiego podaj po konsultacji z lekarzem.

Smile- ja pytalam o torbe i kupilam:D

U nas kupki rozne. Teraz sa zielonkawe ale daje mu zelazo dwa razy dziennie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry