reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Fel straszne to co piszesz, sił dla kuzynki, dla Aniołeczka
[*]
ech dziwne to wszystko

Anila na mm rozszerza się sie ditę od 5 miesiąca czyli jak skonczy 4mż, bo wtedy leci 5. Tak jak ze słoiczkami gotowcami, jak masz napisane po 5 miesiacu to wtedy dziecko powinno mieć zkończone 5 miesięcy, a jak napisane od 5 miesiąca to jak skonczy 4 to wtedy może to jeść. Tomkowi rozszerzałąm jak miał skonczone 5 i uważam ze to jednak za za późno, a Antkowi , który był na mm jak skonczył 4, teraz pomiomo ze Olek na piersi(mam nadzieję ż ejeszcze wtedy uda nam się cycować) zamierzam rozszerzac dietę jak skonczy 4 , na Twoim miejscu dałabym Marysi za tydz spróbować troszkę soku z jabłka czy skrobanego jabłuszka:tak:

ja ostatnio troszkę sobie pofolgowałam i skóra ok ale kupiszony wodniste i ze sluzem,wiec znowu rezim, tylko troszkę zła na siebie jestem
A Antek też zaczyna kaszleć, no i spał dzisija do 9

bo my od dzisiaj wakacje, wczoraj było zakonczenie w przedszkolu, byłam z Olkiem, wszyscy w szoku ze taki duzy, a moje starszaki już do szkoły:szok::szok:, troche smutno ze tak to szybko leci, dobrze ze jeszcze jest Olek bo bym się czuła okropnie staro

reklama
dzięki Majqa właśnie tej informacji potrzebowałam :-D
Lenka to w czwartym miesiącu (skończony trzeci) próbujemy z jabłuszkiem? oj... strasznie mnie rozczula to że mała zaczyna stałe pokarmy... aż się wierzyć nie chce...

aj i mam takie pytanko... czy wasze maluchy leżąc na brzuszku podnoszą się wysoko na rączkach i przez to upadają w różnych kierunkach??? Mania zaczeła tak mieć jakiś czas temu... nie trzyma sie na przedramionkach tylko na wyprostowanych rączkach i chyba ma za słabe (szczególnie prawą) i się wywraca... i teraz nie wiem czy to coś nie tak jest czy to norma... wszędzie piszą że trzy miesięczne dziecko utrzymuje główkę oparte na przedramionach. ona pięknie trzyma główkę - tylko się wywraca :-(

Ostatnia edycja:
zgodnie z tabelkami to powinnas zaczekać jak skonczy 4 miesiące z tym jabłuszkiem , ja tylko napisałam jak ja bym zrobiła, bo to i tak te pierwsze porcje są malenkie, no i znam wiele mam które nie "jechały " równo z zaleceniami

a z tymi ramionkami to nie wiem, olek jest młodszy ale czasami jak się za bardzo rozgląda to też się na ramionkach kołysze
a i musze siepochwalić bo zaczyna chwytać zabawki w leżaczku

Smile wyniki mamy w normie, płuca miały odme po operacji ale wróciły do normy. troszke zaniżone mamy hemoglobine w wynikach krwi przez to żelazo dostaje. oprócz tego zestawu na kolke mały dostaje jeszcze wit c, b6 i kwas foliowy. troszke gorsza ma perystaltyke jelit
Jade z małym dzisiaj na wizyte bo kaszel jakis ma ale nie goraczkuje, ja tez mam kaszel kilka dni wiec moze załapał ode mnie. wole zeby osłuchali go.
3a6aec1dce2348abeed04a6b816bccb9.jpg
tak to wygladało u Franka, wszystkie narzady wew poprzestawiane.

u nas dzisiaj ładna pogoda, cieplutko. znowu musiałam odrzucic kilka zamałych ubranek na Frania juz cały karton sie uzbierał:szok::szok:

Smile - fajnego masz tego starszaka, strasznie pomocny:-D

Fel - tak mi przykro, to musi być traumatyczne. Moja szwagierka od piątku w szpitalu, niestety Natalce niespieszno i jak do poniedziałku nic nie ruszy to będą wywoływać, tak więc wszyscy w napięciu czekają

ptaszek
- kurcze, jeśli to już było tak w życiu płodowym to jak można tego nie zauważyć...

Dominiczka - dzięki za podpowiedź z wałkiem pod pachami, już zastosowałam:-D. Mały trochę poćwiczył, a teraz powoli zasypia w tej pozycji, chyba może co? Ma teraz katarek, a bez wałka (dziwnie to zabrzmiało:-D) nie da się go zmusić do leżenia na brzuszku

Ostatnia edycja:
Ah Kobity zapomnialabym. Ostatnio odkrylam fajna stronie gdzie wszystko jest za darmo jakieś probki i takie tam włącznie z przesyłka . Strona nazywa sie zafree.com.pl. Ja juz skorzystalam i nawet zamówiłam bezpłatne nasiona kwiatów egzotycznych:) zobaczymy czy przyjdzie to wszystko co zamówiłam :) mam nadzieje bo nawet był zestaw do manicure :-p Hihi moze sie którejś z Was przyda:)

reklama
ja juz po obiedzie ale sie najadłam frytasów a na diecie niby mam byc wrrr

Fel strasznie mi przykro (*)

dostałam zastrzyki na moje bolesci kregosłupowe a przepuklina narazie pas tak jak robiłam nawet nie wiedziałąm ze tak trzeba to tylko operacyjnie sie leczy ale w moim przypadku sobie poczeka na swoja kolej
puki co zastrzyki nie bardzo działąja mam nadziej ze któregos dnia stane z łozka z łatwoscia bo do tego bola mnie wszystkie miesnie i kolana jakbym niewiem co robiła a tak naprawde na spacery nie zabardzo chodze tylko na ławke pod dom
dzis walczylam ze spaniem w ciagu dnia jakie macie sposoby bo kawa niestety nie dziala na mnie a nie wiem czego po nocy jestem tak potwornie zmeczona a mala spi coraz wiecej w nocy nie powinnam tak miec

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry