reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ja używam pampers premium i często w leclercu i carrefourze są po 36zł.
Najbardziej mnie wkurza to, że jak jest promocja na mleko to nigdy na 1, zawsze tylko dla większych już dzieci:crazy:

Kruczka - pewnie po to by promować karmienie piersią ;). Na każdym opakowaniu mm masz napisane, że karmienie piersią jest naj naj naj dla dziecka i żeby sięgać po mm w ostateczności ;)

U nas zapieprz. Od 3 tygodni walczę z pampersami Antka. Dzisiaj nasikał na ławę w salonie i zrobił niespodziankę w swoim pokoju.. Nie rozumiem tego dziecka. Raz sika w majtki, a raz idzie do ubikacji i normalnie sika do nocnika. A jak się pytam gdzie ma robić to mówi "przecież do nocnika .. nie wiesz?".
Franek się przestawił z 1h snu/1h zabawy na 0,5h snu/1h zabawy. Niby różnica mała, a już mi zaczyna dnia brakować.

Ja głupia czytam znów o wadzie kruszona i się załamuje. Owszem są dzieci, które operację przechodzą fajnie, ale duża część cofa się w rozwoju i uczy sie od nowa podnosić główkę, siadać itp. A jest jeszcze ta część, która sobie nie mogła poradzić ze zmianami w sercu i po walce pod respiratorem odchodzi... Płacze jak czytam wpisy ludzi, którzy piszą, że 2 operacja już tuż tuż.. opisują jak dziecko przeszło operację.. a później piszą, że dziecko nie mogło wrócić na własny oddech, nerki wysiadły, a później po kolei wszystkie inne narządy :(

Smile - będzie dobrze, zobaczysz! Ciągle mam w pamięci słowa, że Franki to silne chłopaki! Tego się trzymaj! A już najlepiej nie czytać zbyt wiele o tym. Każdy przypadek jest inny/wyjątkowy, a grzebanie w statystykach nie ma sensu. Tylko Cię dołuje!

Anila - już tak z ta moją mamuśka jest... nic nie poradzę... Ale do łez dzisiaj mnie doprowadziła...

A wiecie co - zraziłam się do Dady, bo strasznie czuć w nich było mocz... A teraz tak się zastanawiam, że kurcze w Pampersach też czuć... I chyba kupię na spróbowanie Dady... Mam co prawda zapasik pampersów, i to dość spory, ale właśnie lepiej teraz próbować, póki w domu są inne...

To w biedronie sa huggiesy po 32.99... 3 jest 80 szt. to wychodzi 41gr, a 4 jest 63 szt. czyli po 48gr...to chyba najlepsza cena:-)
Tak w ogóle co do pieluch przed porodem miałam naszykowane dla Franka i dady i huggiesy i pampersy bo nie wiedziałam co mu podpasi i któregoś razu zrobiłam sobie test, wziełam po 1 szt. z każdej firmy i nalałam po kieliszku (50ml) wody i po chwili sprawdzałam ręką to wg mojej oceny najlepiej wypadły pampers premium care bo praktycznei nie było czuć wilgoci, minimalnie dało się ja wyczuć w huggiesach więc powiedziałabym, że wypadły w skali 5 punktowej na 4.5 ;-), natomiast byłam w szoku bo jak przyłożyłam rękę do pieluchy dady to normalnie czułam mokro... a używałam dady dla Zoskii byłam zadowolona, aczkolwiek to już były chyba 5 (końcówka pampersowania) i moze poprostu ona rzadziej w nie sikała...

Smile powiem Ci, ze dla mnie okres oduczania od pieluch był najgorszym jaki mógł być... tyle nerwów ..ehh szkoda gadać...u nas trwało to długooooo....jakoś 3 m-ce bo niby chodziła na nocniczek i w ogóle ale się posikiwała....co do Franka to zobaczysz, że to silny chłopak i przyjmie to wszystko na klatę ;-) nie czytaj bo się tylko denerwujesz a Twój nastrój się będzie chłopakom udzielał

reklama
Hej. Jeju mam ndzieje ze znowu nastała ciepłe dni:) juz nie podaje Lence żadnych wspomagaczy na kolke od niedzieli i jest ok:) tfu tfu nie zapeszac oczywiście :)byłam dzisiaj w tej restauracji, juz poplacone i ustalone wszystko . Za tydzien juz chrzciny:) Boziu jak ten czas leci.. Lencia strój juz ma, potem dam fotki jak sie prezentowała:) ja wkoncu tez kupiłam kiecke , a myślałam ze pójdę gola:szok:hehe. Co do pieluszek ja caly czas kupuje Dada. cena jest dobra a i pieluszki jak na moj gust sa lepsze niz z pampersa!nie robią sie wory po przesikaniu i takie no "fajniesze sa" . A ostatnio m wyczytal ze ponoc to ta sama firma...Smile wszystko będzie dobrze!! Franus to dzielny i silny chłopak ! Nawet nie waz sie myśleć inaczej! I racja nie czytaj bzdur w necie bo tylko sie zdolujesz a musisz byc przeciez silna dla twoich dwóch szkrabow!:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry