reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Fel, ale ja nie karmie dziecka chlebem, tylko daje mu do polizania, aby poznał smak i zobaczyć jego reakcję. Głównie chodzi mi o reakcje sensoryczne.:-)
uff u Nas też na całe szczęście nie były podane te szczepionki. No maskara jakaś jak nasza służba zdrowia oszczędza na maluszkach, kupują tańsze koreańskie szczepionki i to już kilka lat temu bodajże były problemy z euvax-em...:confused:

Hej! jakoś tak niedziela minęla jalowo, smętnie. Synek śpi w najlepsze, siostra przed chwilą pojechala (bidula, wcześniej oberwała kopytem w łokieć, pisałam o tym, nic jej się nie stało, a wczoraj tak niefortunnie spadła, że paluch serdeczny złamany, a tu ogórki do włożenia - z mamą ją wyręczyłyśmy).

Póki co - w nocy ciągle jedno karmienie więcej, wczoraj na szczęście jeszcze nie spałam, więc tak tego nie odczułam... Ciągle mi szkoda, że on budzi się w nocy na jedzenie, żołądek powinien mieć dłuższą przerwę na odpoczynek... Chociaż z drugiej strony - jeszcze i na to przyjdzie czas... Maly jest jeszcze w końcu.
Kupki od środy (po czopku) codziennie, ale to też przez to, że za radą którejś dziewczyny z forum, zaczęłam jeść więcej warzyw...

Szczepionki sprawdziłam - nie było u nas tych be...

Ja szczepionki sprawdziłam i niestety Maja dostała to :( Jako 2 dawkę dostała
EUVAX 0,5 UFA 12001 29.05 eh i nie wiem co teraz...

A z innej beczki byłyśmy nad morzem i Maja dość dobrze zniosła podróż i sam pobyt nad morzem. Interesowało ją morze i była nawet zadowolona nie ukrywam że miągwała bo ona dołącza do grona wymuszaczy :)
Maja uparcie chce siadać a ręce ma cały czas w buźce.

U nas na szczęście była inna seria, aż mi ulżyło:tak:

Moje dziecię kochane ma na brodzie czerwone krostki od tego ślinienia, smaruję bepanthenem i przechodzi. A i dzisiaj obróciła się z boczku na brzuszek:-) jaka dumna z siebie była, rączki rozkłada jak samolocik :-D

reklama
Witajcie,
Anzerman- z tego co się dowiedziałam, bo mam sąsiadkę z małą Martusią , która dostała właśnie tą nieszczęsną serie i dzwoniłyśmy dzisiaj o 7 już do przychodni. To jest tak , że w kilku fiolkach z całej serii lub nawet całym kartonie wytworzył się osad:eek:który wpływa na homogeniczność szczepionki a nie na jej właściwości przeciw wirusowe. Wycofano cala serie w ramach bezpieczeństwa i kontroli. Nie możliwym jest aby nasze dzieciaczki ją dostały bo w takiej konsystencji nie przejdzie przez igłę a doświadczona pielęgniarka zauważyłaby że cos jest nie tak. Zadzwoniłyśmy , przedstawiłyśmy się i zpaytałyśmy czy coś może grozić dziecku sczepionemu 5 czerwca tą szczepionką. Mam nadzieje , że wypoczynek się udał i wróciłaś opalona:-D
Anka87- przykre wypadki, jakiś pech się przyplątał do twojej siostry . szybkiego powrotu do sił dla siostry!

Dobrego dnia:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry