reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hej. cudo internetu wreszcie do mnie prxyszlo:cool2:my oczywiscie w szpitalu:dry:tak na prawde to nie iwedza co jest Lence i jestesmy w dup... dzisiaj maja byc wyniki z tego ige na mleko krowie ,zobaczymy jakibedzie wynik:confused: tyle ze tym razem zrobili jej bo ja musialam placic za to bo sie pytali czy wyrazam zgode. a poprzednim razem nie robili jej ,chyba tylko tak napisali zeby sie odpieprzyc od nich.. ahh i juz drugi raz jej robia posiew bo cos tam zle wychodzi i nie wiadomo czy znowu nie bakteria w moczu. wykoncz esie norma,lnie. co do rozszerzenia diety to jestesmy daleko w dup.. z powodu Lenki ulewan i kup 15 na dzien:szok::baffled: narzaie dostaje ale to caly czas do mleka kleik ryzowy. w sumie to taka papke 2 lyzeczki natra i 2 kleiku:dry: ahh i caly czas glodne to moje dziecie a one jej zwiekszyly dawke na 90ml:wściekła/y: no brak slow..

reklama
iza, a może mała ma refluks ?:confused: Koleżanki syn tez tak ulewał i dawała mu jakieś mleko z apteki o smaku bananowym , jak będzie dziś na fb to ją zapytam o nazwę.

Co do zazdrości, to pamietam jak moja K, dziś siedemnastolatka, biła paletką w łózko i krzyczała ała, że niby brat ją bije, bo chciała aby on dostał lanie :-D dzieci z zazdrości zrobią wszystko.

Jestem :)

Nie za bardzo mam czas na czytanie, a tym bardziej na pisanie. Budowa, dzieci i firma to jednak za duzo na nedna osobe.. Nie wyrabiam.

Ja od tego tygodnia rozszerzam Frankowi diete. Wcina jak Antek - jeden sloik musi byc, bo jest ryk.
Wczoraj go wazylam to ma juz 7.300g. A mowili, ze dobrze by bylo jakby maly mial przy operacji 5-6kg ^^. Pewnie z 8 bedzie jak nie wiecej.

Anila - ja nigdy nie patrzylam czy Antek zjada jak w tabelce podali. Wazne zeby dziecko przybieralo. Franek je 9-10 razy dziennie po 80ml. Nijak sie to ma do 'norm' z tabelki. Ja chcialam go tak ustawic by jadl wiecej, a rzadziej ale nie przeszlo. Mi jeszcze przy Antku dr mowila zeby gramy jedzenia traktowac jak ml picia.

Ktos pisal chyba o witaminie D3. Ja mam Juvit D3 z pompka. Psikam malemu prosto do buzki. Nie trzeba sie bawic tymi kapsulkam..

Nef - gratuluje rocznicy! Oby ich jeszcze z 50 bylo.. jak nie wiecej ;)
Iza - zdrowka dla malej!

Jakiś szalony dzień dzisiaj miałam, dopiero teraz mogę spokojnie poczytać:-) Młody dzisiaj spał w dzień tak krótko (45, 30, 75) że nawet obiadu nie udało mi się ugotować:-D Teraz delektuję się sałatką:-D

anila - glutenu na bank 2-3 gramy, nie łyżeczki, to jest około pół łyżeczki. A u mnie z tym sokiem to było tak, że ja dawałam nieco do wody pitej między posiłkami, dlatego zje**ę dostałam. Myślę że sok przy posiłku jest ok, zwłaszcza jak dzieciaczek nie ma nadwagi.

smile brawo dla Frania! To dobre wieści, a kiedy macie operację? Ona jest na NFZ czy musicie płacić?
Jakiś czas temu pojawiła się tutaj dziewczyna z lutówek z informacją, że zbierają na operację dla dzidziusia z połową serduszka. Aż szok, że w odstępie 2 m-cy urodziło się dwoje dzieci z podobną (albo tą samą) wadą serca. Może masz ochotę odnaleźć mamę tego szkrabika, żeby podzielić się doświadczeniami.
Ja pamiętam, kiedy Franek był sporo lżejszy od Bartka, a teraz go chyba przegonił:szok::-D

pscólka to ja dzisiaj wsypałam do gotowanego jabłuszka łyżeczkę manny, ale Bartek nie zjadł wszystkiego, bo poczęstowałam się z Gosią;-)

Hania - taką: Wózek Easygo Milo Spacerowy - Ceneo.pl

Nef - wszystkiego dobrego! Oby jak najwięcej tak wspaniałych rocznic!!!

Anila - trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego!

u nas wczoeaj kiepska nocka... Podalam kilka lyzeczek brokuł z bobovity - nie podpasowało chyba, albo to, albo jeszcze po szczepieniu, albo juz sama nie wiem... Ogolnie to nie jestem pewna niczego i zawsze strzelam, co moglo mu zaszkodzic... Bo równie dobrze to mogl byc skok, albo jeszcze cos innego. beczal godzine kolo polnocy...

a ja mam nadwyrezony lokiec,... i wez tu nos placzace dziecko . :|

Witam,
padam dzisiaj na twarz horror żywieniowy przeżywamy dzisiaj jak dziecko ze złości rozpłakałam się aż... tu chce pisać doktorat a mam wrażenie, że mały robi mi wszystko na złość. Cały dzień marudzi, kwęka, stęka, jedzeniem pluje...

Smile miło cie słyszeć, brawa dla Franka to on już moja kluchę prześcignął:-) kiedy kolejna operacja? też w Krakowie?
Iza trzymam kciuki za Lenkę, już niedługo wszystko wróci na prostą:-)
Nef szczęścia i wzajemnego szacunku oraz samych wspaniałych wspomnień we dwoje:-D
Anka całkiem przyzwoicie wygląda ta spacerówka fajna, a masz w niej wkładke dla noworodka, bo to już z tych lekkich...

Pozdrawiam ciepło i chyba cała noc spędzę przed kompem pisząc o makro i mikro detreminantach niedostoswania społecznego w ujęciu teorii sytemowej...

reklama
Do góry